Csütörtök kora délelőtt tartották Kaleta Gábor volt perui nagykövet perének előkészítő ülése: a vád szerint a diplomata több ezer, gyermekekről készült pornográf felvételt tárolt a laptopján. A volt nagykövet beismerte a bűnösségét, ezután a bíróság egy év felfüggesztett börtönbüntetésre ítélte őt.

Felfüggesztettet kapott a pedofíliával vádolt nagykövet, amiért beismerő vallomást tett

A járványhelyzet miatt a bíróság tárgyalás nélkül, a nyomozás során keletkezett iratokból felfüggesztett börtönbüntetésre ítélte. Az ügyészség ugyanakkor túl enyhének tartotta az ítéletet, súlyosabb büntetés kiszabásáért fellebbezett – írja a helyszínről tudósító Blikk.

Kaleta ügyvédjének beszédéből kiderül, hogy a volt diplomata 30 kilót fogyott, akire álláspontja szerint csak pénzbüntetést kellene kiszabni.

„Mintaértékű jogász életet élt, amelynek keretében diplomáciai karriert futott be és ennek keretében szolgálta hazáját.

Mélyen vallásos emberről van szó, aki rendszeresen gyakorolja a hitét"

– mondta az ügyvéd a védencéről, akinek állítólag óriási lelkiismeret-furdalása van.

Kaleta rövid beszédében arról szólt, hogy végtelenül megviselte az ügy a családját, a szülei ismeretlen számról kapnak telefonokat, a céget is zaklatják, ahol munkát kapott.

Az ügyészi indítvány az volt, hogy Kaleta beismerés esetén 1 évet kapjon három évre felfüggesztve, ennél súlyosabb büntetést a bíróság nem szabhatott volna ki akkor sem, ha ezt indokoltnak látja. Végül 2 év 6 hónapra függesztette fel a büntetést. A bíróság az ügyészséggel egyetértett abban, hogy az enyhítő és súlyosító körülmények mellett nincs szükség végrehajtandó szabadságvesztésre.

Az ítélet ellen fellebbezésnek van helye, az ügyészség és a védelem is 3 napos gondolkodási időt kért. Az előkészítő ülést fél tízkor a bíró berekesztette.

(Blikk)

MTI Fotó: Koszticsák Szilárd

106 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Ronin2
"Mélyen vallásos emberről van szó, aki rendszeresen gyakorolja a hitét"
Aztabetyárszentségit!
Ha az ügyvéd gyerekét molesztálná,akkor is így beszélne?
Ui:- menjen csak a börtönbe,ott a pedofilok egy nap alatt megkapják méltó büntetésüket.
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
Shikari
@nezelodo: "Manapság a független bíróságokra fókuszálnak, a bírókat saját céljaik szerint érzékenyítgetik. Kártyás nyelven szólva itt jelenleg náluk a durchmarsch. Balliberális kitartottjaik kormányzása idején a hazai törvénykönyvet egy sor érzékenyítő szőnyegbombázás érte, amitől szabadulni – éppen a brüsszeli kényszerek miatt – nem lehet, miközben az elkövető érdeke rendre az áldozaté elé került. De további trakták is érkeznek, hiszen a kizárólag általuk értelmezett és a mindenkori érdekükhöz igazított demokráciát mérő műszerüket még a szuverén uniós tagországok költségvetési pénzeinek felhasználásában is be kívánják vetni."

www.magyarhirlap.hu/velemeny/20200703-hajdani-szabadkomuvesek-mai-civilek-es-a-mely-allam

Azt hiszem nem kell többet mondjak!
nezelodo
@Shikari: A bíróság nem szabhat ki nagyobb büntetést mint amit az ügyészség indítványoz. Ha ettől kevesebbre ítélik, az ügyészség fellebbezni szokott. Most sem Brüsszel bújt át a küszöb alatt.
Shikari
@nezelodo: Nem véletlenül hoztam a cikket! :-)
kereső
@nezelodo: A Polt ügyészség ennyit inditványozott, ill. egyet értett a biróság által kiszabott itélettel. 18,20 Ft=ennyit ér egy gyermek pornófelvétel =egy tönkretett gyermeki élet .(540 ezzer Ft pénzbüntetés).
Kissé furtán -furcsa a magyar igazságszolgáltatás bűn megitélése. Dudaszó Bpesten a Clark Ádám téren 1.200,000,.Ft,
19000 gyermekpornó tárolása a KKM hivatali gépén egy Magyarországot fél kontinensen képviselő nagykövet által: 540.000,.Ft.
SystemError
@kereső: 18.20Ft a vicc, hogy valószínűleg a bíróság olcsóbban adta a képeket, mint amennyiért darkweb-en vehette...

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.