A Lánchíd a világörökség része, és ennek megfelelően a magyar állam nemzetközi szerződésben vállalt kötelezettsége annak állagmegőrzésére – állítja Magyar György ügyvéd. Erre blogjának egyik olvasója hívta fel a figyelmét. Ha nincs állagmegőrzés, elveszhet a világörökségi cím, ami az idegenforgalomban csapódhat le negatívan. Ugyan egy esetleges vagyonátadás esetén alapvetően a világörökséghez tartozó létesítmény tulajdonosa viseli a felelősséget az állagmegőrzésért, de akkor is az állam dolga, hogy ehhez biztosítsa a feltételeket. E gondolatmenet alapján: ha a Lánchíd tulajdonosa Budapest, joggal várhatja el, hogy az UNESCO egyezményének betartása érdekében akár a központi költségvetés terhére kapjon támogatást a világörökség részét képező híd felújítására.

(Forrás: hirklikk.hu, Mirabilis által)

65 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Eladott Ország
Műemlékvédelem, örökségvédelem, UNESCO. Apropó, UNESCO: a Karmelita kolostor engedély nélküli erkélyépítését is milyen remekül akadályozták meg! Ja, nem…és a freskók fehérre festését. Az 1734-ben épült kolostorhoz egy mintegy 100 négyzetméteres, Dunára néző erkélyt is hozzáépítettek annak ellenére, hogy a kolostor is része az UNESCO világörökségi helyszíni listáján szereplő dunai látképnek és a Budai Várnegyednek is, ami azt jelenti, hogy a nemzetközi szervezetnek engedélyt kell adnia minden, a világörökségi helyszínt érintő változtatáshoz.
Orbán: Én vagyok a demokrácia! Én vagyok az Isten!
https://scontent.fbud1-1.fna.fbcdn.net/v/t1.0...
Az Orbán pereputty már becuccolt a várba, hiszen itt minden az övék!
https://scontent.fbud1-1.fna.fbcdn.net/v/t1.0...
https://scontent.fbud1-1.fna.fbcdn.net/v/t1.0...
Már csak a füstölt sonka, disznósajt, és házi kolbász szárítása hiányzik az erkélykorlátról.
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
advocat
Szerintem össze kellene dobni egy alapítványt, és a befizetett összegekből helyreállítani a hidat. Jó. A Nemzeti Színház téglajegyeiből sem épült semmi.
Szeparepa2
Ha már úgyis robbantgat, akkor ugyan lesz már szíves a Karmelitában is egy jó nagyot, munkaidőben, amikor a patkány biztos bent van...
advocat
@verőce21: Igazad van. Biztos munkanap volt (mert ugye akkor a NOSZF!) és este átsétáltam. Hiába. Az ember ennyi idő után már tévedhet. De valamiért '63 maradt meg. És még áll a híd. Egyelőre, mert ki tudja Viktor ezt is...? Mert fővárosi és nem Felcsúti!
JAJMÁR
Ó, ha a Lánhídnak kell összeomlani Karácsony bukásához, akkor sajnos megtörténhet...
de ha a Lánchíd megmenekül, majd lesz ok más!
Húúú, de aljas némelyik ...
Mirabilis
Karácsony arról is beszélt, hogy Hollik István fenyegetőzése a Lánchíd átvételéről „vaskos önleleplezés”, ugyanis ebből a kormányzati szándékból szerinte két dolog is kiderül. Az egyik, hogy tulajdonképpen nem is sürgős a kormányzatnak a felújítás, hiszen ha átvennék a hidat, akkor a közbeszerzést leghamarabb fél év múlva tudnák kiírni. A másik, hogy ezek szerint pénz is van a munkálatokra, nem csak az a 6 milliárd, amit a kormányzat a fővárosnak ígért.
Rockxy
má megszoktuk, hogy mindég robbangatnak

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.