Rohamosan csökken az ingyenes fürdőhelyek száma a Balatonnál, idén már csak 64 olyan partszakasz akad, ahol belépődíj nélkül lehet mártózni.

A kis pénzű nyaraló nagyot koppanthat a Balaton északi partján: mindössze ezen a két településen fürödhet ingyen

A Balaton Kiemelt Üdülőkörzet parti településein – ha a településrendezési eszközben erre kijelölt terület nem áll rendelkezésre – ki kell jelölni legalább egy közhasználatú játszóteret, sportpályát vagy közkertet (városokban közparkot), ezen túlmenően legalább egy ingyenesen igénybe vehető strandot vagy egyéb fürdőhelyet, amennyiben a kijelölés természetvédelmi érdeket nem sért

– idézi a Népszava a DK-s Arató Gergely által benyújtott törvénymódosítást, amellyel a Demokratikus Koalíció azt szeretné elérni, hogy minden balatoni településen legyen legalább egy szabadstrand.

A tó körül ugyanis rohamosan csökken az ingyenes fürdőhelyek száma, a Balatontipp gyűjtése szerint az idén már csak mindössze 64 olyan partszakasz akad, ahol belépődíj nélkül lehet strandolni. A negyven, tóparttal rendelkező önkormányzat közül húsz egyáltalán nem biztosít ingyenes strandot, s csak fél tucat településen, Balatonkeresztúron, Balatonfenyvesen, Balatonbogláron, Balatonszemesen, Zamárdiban és Örvényesen nem kell sehol fizetni a parthasználatért. Az északi parton Örvényes mellett már csak Tihanyban akad néhány hely, ahol ingyen lehet fürdeni.

(nepszava.hu)

Cikk- és címlapkép: pixabay.com

75 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Yoda69
A Balaton 75%-a orban-klan kezeben van. Nem csoda hogy akig maradt ingyenes strand.
A penztaros lolo-fele kempingekben tobbe kerul egy satorhely, mint egy Dolphin-26-os yacht berlese 1 napra.
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
Eladott Ország
@ómió: ma, 09:16 ♦ https://www.portfolio.hu/img/upload/2019/02/h...
Az ábrán az látszik, hogy 2005 óta a román bérek több mint megduplázódtak, miközben a magyar nettó átlagbér a másfélszeresére emelkedett. Ennek a folyamatnak köszönhetően zárkózott fel Románia a bérek területén is.
https://www.portfolio.hu/img/upload/2019/02/u...
https://scontent.fbud1-1.fna.fbcdn.net/v/t1.0...
A fidesz szaros pofádon és a bégetésen kívül jobb lenne, ha a tényekkel is előrukkolná, fidesz birkája! A V4-ek és a balti államok, meg úgy elhúztak mellettünk, mint Usain St. Leo Bolt nyolcszoros olimpiai és tizenegyszeres világbajnok jamaicai atléta, rövidtávfutó, a 100 és a 200 méteres síkfutáson. Az EU csatlakozáskor hazánk, Csehország mögött állt! Jelenleg Európa koldusháza és legkorruptabb országa vagyunk!
https://scontent.fbud1-1.fna.fbcdn.net/v/t1.0...
Aki Én
@ómidióta: Buta bolsiként ezt kell hazudnod, mert gondolkodni képtelen vagy, alapvető igényed pedig nincs az informálódásra, csak harsogod a hazug propagandát. Csak néhány tényadat, és még az árak brutális emelkedéséről nem is beszélünk.
Na, nem mintha abban bíznék, hogy ebből bármit megértesz, de rajtam ne múljon a fejlődésed, te hazug bolsi propagandista.

2008 és 2019 között nagyjából 30 százalékkal értékelődött le a forint az euróval szemben.
A bérekre nézve ez azt jelenti, hogy a kérdéses tizenkét év alatt a teljes állásban alkalmazásban állók bruttó havi átlagkeresete bár forintban kifejezve 83 százalékkal nőtt, euróban mérve már csak 43 százalékos az emelkedés. Ha pedig figyelembe vesszük a magyar fizetőeszköz tizenkét évnyi inflációját arra a következtetésre juthatunk, hogy valójában a harmadával lett magasabb az átlagfizetés.
Az sem mindegy, hogy lakosság kb 70 %-a nem keresi meg az áhított átlagbért.

Ha van 5 alkalmazottunk, akik közül 4-en 100 ezer forintot visznek haza, egy dolgozó pedig 1 milliót, akkor az átlagos fizetésük 280 ezer forint lesz. Holott a többség ennek a töredékéért dolgozik.

https://mfor.hu/cikkek/makro/keseru-teny-jova...

https://kettosmerce.blog.hu/2017/07/04/az_atl...
ómió
@Eladott Ország: Akkor most vagy szőröstalpúék "tudják jobban", vagy te hazudsz "gyengébben"! Pár hete még "Istenetek", az EU közölte, hogy a magyar átlagbér "már csak" 1400 euróval magasabb a románnál, ami "egyéb tényezők" miatt valójában már "majdnem egyenlő"! Hogy mit kell idehazudni, arról semmi! Érted? Hazudozás előtt legalább egyeztess! Akik meg "elhúztak mellettünk", azok - szarosnyelvű bolsi tetü létedre - tudhatnád, még az "emúttnyócévetek államcsődös vívmányai" következtében tették! Ezzel dicsekedj, bolsi fajgyökér, ne a nátháddal!
ómió
@Aki Én: Neked is "gyártja" már Athina a "linkeket"?
evacica
@ómió: Ha valaki olyan sötét mint te azzal nem érdemes vitatkozni, mert az észérvek sem győzik meg! További jó fagyizást!Lehet drukkolni, hogy még több balatoni vízparti részt szerezzen Orbán-Mészáros tandem, a nemzet veje Tiborcz, Csányi és társai! A nép lassan már csak messziről nézheti a Balatont, mert kedvenceid mindent ellopnak amit lehet!!!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.

További ajánlatok

Szórakozás - 2020. August 13., 07:31
Demcsák Zsuzsa újrakezdte
Nagyvilág - 2020. August 13., 07:24
Megerőszakolták az amerikai börtönben a magyar rabot
Itthon - 2020. August 13., 06:05
Ennél remekebb nyári napot nem is remélhetünk