Tiborcz nem bánta meg, hogy a turizmusba fektetett be.

A Portfoliónak adott interjút Tiborcz István, Orbán Viktor miniszterelnök veje, a BDPST Zrt. tulajdonosa. 

Tiborcz a koronavírus-járvány okozta válsággal kapcsolatban elmondta: nem bánta meg, hogy a turizmusba fektetett. Eredetileg sem egy-két évre, hanem inkább tíz-húsz évre tervezett, vagyis tényleg hosszú távú befektetői szemlélettel közelített a szektorhoz – magyarázta a Portfolionak.

A lapnak elárulta azt is, hogy elkészült a turai Schossberger kastély, és a BOTANIQ Turai Kastély nevet kapta. A projektről mesélve elmondta, A BOTANIQ 19 szobás szálloda és exkluzív rendezvényhelyszín, amely kiválóan alkalmas esküvők, konferenciák, tréningek megtartására.

„Természetesen, ha rólam van szó, akkor fokozottan érdekes, hogy lesznek-e nálunk egyéb rendezvények, de őszintén mondom, hogy nem erre alapozzuk a modellt. Úgy fogalmaznék, hogy mindenképpen piaci szereplőként értelmezzük magunkat”

– tette hozzá. A terveik szerint július 15-én nyitják a szálloda foglalási rendszerét.

Tiborcz István: „nem szeretnék egy olyan cégben tulajdonos lenni, amely közpénzeket nyer”

A beszélgetésben szó esett arról is, hogy Tiborcz április végén kiszállt az Appeninn Nyrt.-ből. A döntésről úgy nyilatkozott: „

Az Appeninn eladása mögött egyértelmű szándék állt, és nem a legjobb piaci időpontot kerestem. A cég menedzsmentje állami forrásra pályázott és nyert is.

Megítélésem szerint ezt nagyon helyesen tette, hiszen ha nem így tesz, nem szolgálja a cég érdekeit, hátrányba kerül a többi piaci versenytársával szemben, illetve megfosztja kisbefektetőit is az e források segítségével megvalósított fejlesztések hosszú távú üzleti hasznától. Én azonban úgy ítéltem meg, hogy nem szeretnék egy olyan cégben tulajdonos lenni, amely közpénzeket nyer.”

Arról, hogy a befolyt összeget, milyen befektetésekre költötte, annyit árult el:

„még nem született annyi döntés, hogy azonnal elköltöttem volna a befolyt vételárat, de az igaz, hogy most dinamikus a piac, vannak lehetőségek, mi is folyamatosan figyeljük a kollégáimmal a piacot.”

Az viszont kiderült: „ingatlanok fejlesztésével foglalkozó vállalkozásként” egyéb szegmensekben is gondolkodnak, ilyen például a rozsdaövezetek rehabilitációja.

Címlapkép: YouTube/RTL Klub

(portfolio.hu, 24.hu)

24 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Aki Én
Tiborcz István: „nem szeretnék egy olyan cégben tulajdonos lenni, amely közpénzeket nyer."
Olyanban viszont igen, amely közpénzeket nyel.
Mert nyerni akkor lehet, ha van verseny. Tisztességes verseny.
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
Aki Én
@ómió: Azt azért nem gondoltam volna, hogy te magad jelented ki, hogy tájékozatlan bunkó vagy, aki csak úgy unalmában szórja a bolsi propagandát.
Köszönöm, ez parádés volt!!!
ómió
@Aki Én: Benneteket, bolsi tetveket arról ismerni, hogy minden hullámhosszon hazudtok, "parádés" lenne? Az, hogy a mínuszos IQ-dal ennyire hülyének nézed az embereket, na, az a "parádés"! Még akkor is, ha éppen Internacionálé-éneklés közben hazudod másra a tetves bolsiságodat!
Aki Én
@ómió: A házipedofilotokkal való kávézgatás közben döntöttél úgy, hogy nyíltan felvállalod ostobaságodat, informálatlanságodat? Vagy a bolsi eligazítás közben? Egyszer végre megmondtad a tutit, ne baszd már el öreg bolsi huligán.
Azt viszont határozottan kérem, hogy a pap bácsis videóidról nehogy megossz valamit őszintén.
ómió
@Aki Én: Már a "kombinált", bolsi + aberrált mivoltod másokra hazudása a "haladó, efftársi feladatod"? És mindez Internacionálé-éneklés előtt, után, vagy közben "szakadt rád", merthogy még az idei "prájdod" előtt, az világos! A magadat vörös zászlóba tekerve pap bácsinak öltöztetett figura vonaglását meg ugyanott villanthatod! Nem tudtad, hogy az is a degenero bolsi szubkultúrád "attributuma"? Vagy csak azt is továbbhazudnád már?
Aki Én
@ómidióta: ..továbbra is csak annyit kérek, hogy a pap bácsis videóidról nehogy megossz valamit őszintén. A többi továbbra is jöhet, tetszik a változatosságod, éleslátásod.
...egy faszt tetszik, csak vicceltem.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.