Horváth László elmondta, hogy azt szeretnék elkerülni, hogy túlzó és egyoldalú pénzbeli kártérítések más településeket is csődközeli helyzetbe hozzanak.

Az iskolaperben megítélt 100 millió forintot az önkormányzat nem tudja kifizetni, hiszen csődbe menne. Igazságtalan döntés született, de a jogerős bírósági ítéletet végre kell hajtani, ezért a kormány augusztus végéig biztosítani fogja Gyöngyöspata számára az összeget

– jelentette be Facebook-oldalán Horváth László.

A bajban ismét csak Magyarország Kormányára számíthat Gyöngyöspata! Az iskolaperben megítélt 100 millió forintot az...

Közzétette: Horváth Laci – 2020. július 7., kedd

A térség fideszes országgyűlési képviselője kedden, Budapesten tartott sajtótájékoztatóján elmondta, hogy

Gyöngyöspata volt az első és az utolsó hely az országban, ahol sikerre lehetett vinni egy pénzszerző akciót a szegregáció ürügyén.

Az Országgyűlés előző pénteken nagy többséggel fogadta el azt a módosító indítványt, amely kimondja: a bíróság a jövőben nem állapíthat meg pénzbeli kártérítést a tanulóknak a gyöngyöspataihoz hasonló iskolaperekben, mondta Horváth László, aki az indítványt előterjesztette.

A képviselő hozzátette, azt is szeretnék elkerülni, hogy túlzó és egyoldalú pénzbeli kártérítések más településeket is csődközeli helyzetbe hozzanak. A gyöngyöspatai önkormányzatnak ugyanis végre kell hajtania a jogerős bírósági döntést, a településnek azonban nincs 100 millió forintja a kártérítés kifizetésére, azután ugyanis olyan kötelező feladatait nem tudná ellátni, mint a gyermekétkeztetés és a szociális ellátás, továbbá a folyamatban lévő fejlesztéseket is le kellene állítania.

Címlapkép: Facebook/Horváth Laci

(index.hu)

10 hozzászólásarrow_drop_down_circle

csak úgy....
azért az röhej,hogy a farkas flóri féle fölzárkóztatási pénzenk miatt nem volt ekkora csinnadratta! azt elvitte a cica... :)
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
advocat
Ha Lázárnak lett 8 milliárdja, ez az összeg belefér. És még bírói ítélet is van hozzá. Tessenek jogszabályt módosítani! Erre van a kétharmad. Is.
jesz
Persze hogy kifizetik...a megítélt összeget már előre felvették az igen jószívű uzsorásoktól, aztán eltapsolták...mostanáig be voltak szarva, hogy nem fizet az önkormi..a nagyobb tragédia elkerülése érdekében kifizetik a "diákokat", akik a pénzt, és kamatait azonnal viszk a postánál békésen várakozó uzsorásnak...

...Az meg talán visszaadja a zálogban felajánlott kishúgot...persze bejáratva...
Gyütt Mönt
"...de a jogerős bírósági ítéletet végre kell hajtani,..." na, ez így nem igaz. Amelyik ítélet nem tetszik a Kedves Vezetőnek, azt nem kell végrahajtani. Az Európai Bíróság jogerős ítélete szerint egyházi státuszba kell venni Iványi Gábor által vezetett Magyarországi Evangélikus Testvérközösséget, továbbá kártérítést is kell fizetni a sérelem miatt. Kormányunk az ítélet egyik részét sem hajtotta végre.
ómió
"Menetrend": bolsiék "sarát" Fidesz kormány fizeti!
csak úgy....
azért az röhej,hogy a farkas flóri féle fölzárkóztatási pénzenk miatt nem volt ekkora csinnadratta! azt elvitte a cica... :)
legott
De azért verték a nyálukat hónapokig a fideszes gyökerek, élükön Orbánnal - rasszista alapokon rágalmazva, uszítva.
Az a bizonyíték, hogy Magyarországon nincs demokrácia, hogy Orbán Viktor még mindig miniszterelnök.
Egy demokráciában, már réges-régen nem lenne az - amennyi mocsok tapad a kezéhez !!!

@csak úgy...: merce.hu/2019/06/21/olaf-16-milliardot-lopott-farkas-florian-a-hatranyos-helyzetu-romak-megsegitese-helyett/
KisGenyo2
@Shikari: Nem válláják, mert ha lenne ilyen "tömörülés", azt azonnal fajgyűlölőnek meg gyűlöletkeltőnek minősítenék a libsik. És ajvékolnának talán még az ENSZ-ben is, hogy már megin nácik a magyarok!
namihami
De hiszen bírósági itélet van róla, nem? Akkor kötelező, ugyebár.
Vagy a jogerő még semmire nem kötelezi a Fideszt? Persze, csak a Fideszt...
Lepényleső
...a csődközeli állapot elérhető-e lenne ha a kormány az általuk hozott törvényeket betartaná,nem mindig másnak
tartana be,hogy tömérdek pénzzel tömődjön képviselőik zsebe?

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.