A szakrendeléseken és a háziorvosi praxisokban is egyre komolyabb létszámhiánnyal küzdenek, a betegek nehezen jutnak ellátáshoz.

Gyakran már a telefont sem veszik fel a szakrendelőkben: sok nyugdíjas orvos nem tér vissza

Az idősebb orvosokat kibillentette a járvány a régi kerékvágásból, s harmaduk jórészt az egészségpolitika bizonytalankodása miatt még vissza sem tért a gyógyításba. Az is kétséges, hogy aki most kihagyott néhány hónapot, s világos ösztönzést sem kapott a folytatásra, nem vonul-e végleg nyugdíjba. Ezen szakemberek hiánya már nyomot hagy az ellátásban – írja a Népszava.

A közösségi portálokon mind több a betegpanasz, hogy hiába próbálnak a vészhelyzet alatt lemondott vizsgálatokra újabb időpontot szerezni, gyakran a telefont sem veszik fel a szakrendelőkben.

Egy beteg ugyan a harmadik próbálkozására elérte az angiológiát (érgyógyászat), de ott csupán arra kérték: próbálkozzon a nyár végén újra, mert talán addigra lesz orvos is.

Az Állami Egészségügyi Ellátó Központ (ÁEEK) adatai szerint a praktizáló gyógyítók harmada 60 év feletti, és az elmúlt hetek tapasztalatai szerint közülük minden harmadik nem ment vissza korábbi állásába dolgozni.

(Népszava)

Cikk- és címlapkép: pixabay.com

33 hozzászólásarrow_drop_down_circle

ágimami
@Gyütt Mönt: Sajnos én már 2 hete hiába hívom a körzeti fogorvosunkat, (egyenlőre még bírom fájdalom-csillapítóval, de ügyeletre nem szeretnék menni, mivel már megjártam régebben) fel sem veszik a telefont, pedig ő még fiatal!!
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
kokopelli
@ágimami: ...én nem magánrendelésekről írtam,hanem a normális betegellátásról,a Bécsi út másik végétől
nyugatabbra,ami már nagyon sok évtized óta változatlanul "műkszik"!Egyszerű,áttekinthető,és minden "patiens"-
nek kedvező!
ágimami
@kokopelli: Bocs, hogy félreértettem, de nálunk sajnos nincs normális betegellátás !
Rockxy
az ötgé átka, hogy már ritkán is gyakran se veszik feljebb a tele fontot, mer eza gané zorbán a tramplinak nagy haverja, a putyint meg mostanába lese [email protected], demajd az unios maffia helyreteszi, sáros pároslábbal nekimegy, mer soros se hülye, de kiszel tündi éppen eléggé.
ómió
@Nessy: Mennyi hitelt? De legalább épít belőle valamit! Államadósság 2002.: 8000 milliárd (50 év "termése"), államadósság 2010.: 22000 milliárd (a 14000 milliárd növekmény 8 év "termése") és mit vettek, mit építettek belőle? Semmit! Ellopták, eltapsolták! "Máshol" a szén- meg gázerőművekből döntik ránk a széndioxidot, miközben szűkölnek a "klímakatasztrófa" okán, vagy részben, ötszörös áron, "zöldenergiáznak"! Az üzleti titkok, feltételek meg, ugye, mindenütt máshol ott hevernek az utcasarkon, viszont nálunk meg "van pofájuk és titkosítják"! Aszta!!! Felébredned nem kéne még? És milyen földeket, trafikokat, cégeket "osztottak" itt le, kiknek is? Rosszat álmodtál, vagy csak most se "ülnek" az "athinai tapasztalatok"?
kokopelli
@ágimami: ...volt szerencsém (?)az EÜ-kártyámmal anno Csepelen valamit intézni,de azt sem tudom,hogy mi,mennyibe
került,ill. mennyit számoltak el,mivel elintézte a "Beteg-kassza",oszt annyi volt! Még értesítést sem kaptam! Lehet,hogy
a kártyámnak volt mágikus ereje? (;-))
adrenalink
@MaryIU81: Nocsak. Eddig mi volt rajtad te lotyó? :-)

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.