A szakrendeléseken és a háziorvosi praxisokban is egyre komolyabb létszámhiánnyal küzdenek, a betegek nehezen jutnak ellátáshoz.

Gyakran már a telefont sem veszik fel a szakrendelőkben: sok nyugdíjas orvos nem tér vissza

Az idősebb orvosokat kibillentette a járvány a régi kerékvágásból, s harmaduk jórészt az egészségpolitika bizonytalankodása miatt még vissza sem tért a gyógyításba. Az is kétséges, hogy aki most kihagyott néhány hónapot, s világos ösztönzést sem kapott a folytatásra, nem vonul-e végleg nyugdíjba. Ezen szakemberek hiánya már nyomot hagy az ellátásban – írja a Népszava.

A közösségi portálokon mind több a betegpanasz, hogy hiába próbálnak a vészhelyzet alatt lemondott vizsgálatokra újabb időpontot szerezni, gyakran a telefont sem veszik fel a szakrendelőkben.

Egy beteg ugyan a harmadik próbálkozására elérte az angiológiát (érgyógyászat), de ott csupán arra kérték: próbálkozzon a nyár végén újra, mert talán addigra lesz orvos is.

Az Állami Egészségügyi Ellátó Központ (ÁEEK) adatai szerint a praktizáló gyógyítók harmada 60 év feletti, és az elmúlt hetek tapasztalatai szerint közülük minden harmadik nem ment vissza korábbi állásába dolgozni.

(Népszava)

Cikk- és címlapkép: pixabay.com

33 hozzászólásarrow_drop_down_circle

ágimami
@Gyütt Mönt: Sajnos én már 2 hete hiába hívom a körzeti fogorvosunkat, (egyenlőre még bírom fájdalom-csillapítóval, de ügyeletre nem szeretnék menni, mivel már megjártam régebben) fel sem veszik a telefont, pedig ő még fiatal!!
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
Oposit
Ismét egy sikertörténet. kásler és az egész bűnbanda irányításával kiirtják azokat, akik már nem kellenek és akik már nem hoznak nekik hasznot. De ahogy látom, ez világméretű.
ágimami
@Gyütt Mönt: Sajnos én már 2 hete hiába hívom a körzeti fogorvosunkat, (egyenlőre még bírom fájdalom-csillapítóval, de ügyeletre nem szeretnék menni, mivel már megjártam régebben) fel sem veszik a telefont, pedig ő még fiatal!!
ómió
Csak nem észrevették, hogy a járványnak még nincs vége?!
Peller Anikó
Próbálkozzon később mert még nem adunk időpontot akkorra amikor majd időpontot lehet kérvényezni.

Majd. Ha közben megdöglesz az tiszta haszon. Így sokkal ócsóbb, kíméljük az Eü kasszát és a nyuggerkasszát is egyben. Jusson focira.
Sziszifusz
@ómió: 09:45
Covid 19 vírus okozta megbetegedések vannak, de hála Istennek Magyarországon járvány szint nincs. Az operatív törzs már hetekkel ezelőtt feloldotta a korlátozásokat, ezért állítólag az egészségügy normál rendben működik ?!! Vagy talán mégsem.
Egyébként amikor majd eltűnik ez a vírus. és ez a kormány marad, a helyzet akkor sem fog változni mert nincs elég orvos. Lenne, ha a külföldre emigrált orvosokat haza csábítanák. Például kiemelt fizetéssel, megfelelő körülmények kialakításával, belpolitikai helyzet normalizálásával .
Nem teszik.
Beteg emberekre nincs szükség ebben az országban, pusztuljon aki nem tudja megfizetni a magánrendelés költségeit.
"Mindenki annyit ér amennyije van."
verőce21
Nagyszájú balliberális hőbörgés ez is, semmi más!

Mi az, hogy: "Az idősebb orvosokat kibillentette a járvány a régi kerékvágásból, s harmaduk jórészt az egészségpolitika bizonytalankodása miatt még vissza sem tért a gyógyításba." - ki hiszi ezt el?

A háziorvosi orvoskapzsik orrabukásig fognak dolgozni, mert a minimálbér után fizetett nyugdíjjárulékuk igen szerény nyugdíjat érdemel ki számukra! Még kénytelenek lennének leszokni a rongyrázásról...!
csak úgy....
mire köllenek a dokik? ott a 10 parancsolat!
simmering73
Ismerős. Napok óta nem tudunk gyógyszert felíratni.
Clavigo
@verőce21: Lassan megérkezel shikari, omió szintjére,,,a küszöb alá.
Sziszifusz
@verőce21: 12:23
Csak, hogy tudd, az orvosok is emberből vannak. A praktizáló orvosok közül túl sokan 70 év felettiek. Hiába dolgoznának, de lebetegedésükre, vagy halálukra egyre nagyobb az esély. Kiesnek a rendszerből és nincs aki a helyükre álljon.
csak úgy....
@verőce21: na gyütt a vergödszek,ki mellé a kaleta elvtárs exta kíséröt és védelmet biztosított,hogy el ne kóboroljon mert kár lenne érte..
te kis kapzsi, tallini pecó ...stb! :)
hazud valami szépet...,ámen!
verőce21
@Sziszifusz: A háziorvosok is emberből vannak, úgy, ahogy írod! Nem is akármilyenből! A háziorvosok harmada már félhülye!
De nem kell félni, hogy abbahagyják a praktizálást - a halálukig -, mert az ügyes "vállalkozó" létük, olyan minimális nyugdíjat eredményezett számukra, hogy az kevesebb lenne mint egy szövőnőé! - ha abbahagynák a praxist!
verőce21
@csak úgy...: Félhülye vagy már te is? - te Fattyú! @csak húgy...:
Sámannus
Eljutottunk az ingyenes egészségügy hazugságának csúcsra járatásához. Igaz, létezik ingyenes egészségügyi ellátás, ez a példa mutatja, hogy a hazudozást addig lehet folytatni amíg mindenki fel nem fordul. A pohos patás ördög fulladjon a hányadékába, és rohadjon el benne.
csak úgy....
@verőce21: anyád leányanya,erre engem fattyazol? :)
"A háziorvosok harmada már félhülye! " 10 év dübörgö fidesz után itt tart az ország,hogy a szenilis ,pénzéhes rozogák nélkül nem csak a statisztikák omlanak össze, talán még az egészégügy is?!
az orbánotok el stanionozott és kisvasutazott 10 évet az oktatás kárára, lesz még ennek böjtje de majd a böjte imátkozik érted..
kokopelli
@ágimami: ..már régebben írtam,hogy a háziorvosom felhívásakor az egyik nővérke "pofátlanul" azt kérdezte,
hogy tudok-e azonnal jönni! Másnap felhívtam a "szakorvost" akinek a "nővérkéje" is azt kérdezte,hogy tudok
azonnal jönni,vagy holnap reggel jobb lenne-e? Nem tudom,hogy ezek a "rögtön"-ök egy összeesküvés ered-
ményei?
Yoda69
Ezért jár a fideSS klientura ausztriába gyogykezelesre a magyarok adoforintjaibol, meg az ellopott EU támogatásból
ágimami
@kokopelli: Hát, nekem sajnos nincs ilyen szerencsém, hogy azt kérdezzék, tudok-e rögtön menni, pedig mennék, de ha fel sem veszik a telefont???!
Nem bánnám, ha itt is lenne ilyen "összesküvés eredmény", persze kétlem, hogy az lenne.
ómió
@Sziszifusz: Az lehet, hogy az egészségügy normál rendben működik, de attól még se a járvány nem nullázódott le (sőt, körbe-körbe új erőre kap), se a 65+ életkorú orvosok nem lettek fiatalabbak és a csaknem 600 halottunk több, mint 80%-a 65+ korosztályból való! Úgy gondolod, jobban megfizetve az idős orvos már kockáztatná az életét, ha eddig nem tette? Pénzért mindent? Efftársilag ez így néz ki? Az orvosi bérek emelése meg rendszeres (nem, mint a Böszme-érában, amikor lenyultak tőlük), az utóbbi években évente százezerrel emeltek nekik, de a "magasabbrendű szocializmus" nekik is akkora lemaradást halmozott fel, hogy még mindig utcahossznyi a bérlemaradásuk a "kizsákmányolt" nyugatiakhoz képest! Ez mutatja, hogy hol nem volt szükség beteg emberekre, nem az efftársi ráhazudás!
Sziszifusz
@ómió: 10:01
Hagy már ezt a Böszmézést ! Ha Gyurcsány Ferencre gondolsz, közlöm veled, hogy már több mint tíz éve nincs a "porondon". Az ő hibái, bűnei ennyi idő alatt elévültek. Azok emlegetése, a mostaniaknak nem adnak felmentést az akkoriaknál nagyságrendekkel nagyobb bűnök alól.
Egyébként pedig úgy vélem, hogy Gyurcsány Ferencnek és Orbán Viktornak már régen lejárt a szavatossága, ugyanis mindketten a múlt emberei, lejárt a szavatosságuk, megbüdösödtek, ki kell dobni őket. Nem lenne szabad vezetői helyzetbe engedni egyiküket sem.
Nessy
@ómió: Ha már "lenyúlás", 1994-98 I.Orbán kormány 4 évre befagyasztott közalkalmazotti bér, amit a Meggyesi kormány próbált később kompenzálni! Miután szenvedő alany voltam, kímélj meg az "efftársi hazugság" mantrádtól.
ómió
@Nessy: Roppant kellemetlen lehet viszont, hogy előzőleg a pufajkáskormány regnált és Bokros efftárs vezényletével nekik is "sikerült" lenullázniuk az országot meg az államkasszát, pedig még a "társadalmi tulajdon" szétlopása - bocsi: a "privatizáció" - is kulminált, amiért a közalkalmazotti bérbefagyasztás is elkerülhetetlenné vált (a semmiből csak efftársilag lehet emelni: hitelből!)! Az efftársi hazudozás akkor (is) folyt, nem az én "mantrámból"!
ómió
@Sziszifusz: Efftársilag így kell megpróbálni egyenlőségjelet hazudni az ország államcsődbe döntése és az abból történt kivakarása közé? Ögyes, de túl átlátszó! "Akkoriaknál nagyságrendekkel nagyobb bűnök"? Idehazudnál párat?
kokopelli
@ágimami: Semmi más,csak az általam említett szisztéma más! Rendszerváltás,kormányváltás,ismételt kormányváltásés senki nem vette a fáradságot,hogy körülnézzen a kontinensen egy esetleges jobb szisztéma után! Ügy még soha nemvolt,
hogy ne lett volna valahogy! A nyugat orvosi (természetesen nem állami) rendelői tele vannak a az egykori "béketábor" ki-
váló orvosaival! Az akcentusukról eltalálhatod,hogy honnan "ugrottak le"! A kérdésre,hogy hogy néz ki a visszamenetel az
országukba,sokszor azt mondják nevetve? .."én orvos vagyok nem ápolt,ergo a saját rendelőmért dolgozom"(;-))
Nessy
@ómió: Mennyi hitelt is vett fel a kormány pl. soha meg nem térülő vasútra? Máshol becsukják az atom erőmüveket, mi orosz hitelből építünk! Nem ok nélkül titkosítják a tranzakciókat, és a hitel felhasználás adatait az idők végezetéig! A privatizálás most az államon keresztül a híveknek leosztott cégekről, trafikokról, földekről etc. szól.
ágimami
@kokopelli: Egyetértek!! Ha lenne annyi pénzem, biztos magán-úton rendezném a dolgaimat, de őrült árak vannak, sajnos nem engedhetem meg magamnak. Pl. csak 1 foghúzás!: 6 -15 Ft.ezer körül mozog.

Azon viszont egyáltalán nem csodálkozom, hogy akik kimentek orvosok (egyre többen lesznek) nem akarnak hazajönni, hisz nem ellenségei maguknak!
kokopelli
@ágimami: ...én nem magánrendelésekről írtam,hanem a normális betegellátásról,a Bécsi út másik végétől
nyugatabbra,ami már nagyon sok évtized óta változatlanul "műkszik"!Egyszerű,áttekinthető,és minden "patiens"-
nek kedvező!
ágimami
@kokopelli: Bocs, hogy félreértettem, de nálunk sajnos nincs normális betegellátás !
Rockxy
az ötgé átka, hogy már ritkán is gyakran se veszik feljebb a tele fontot, mer eza gané zorbán a tramplinak nagy haverja, a putyint meg mostanába lese sz@rja, demajd az unios maffia helyreteszi, sáros pároslábbal nekimegy, mer soros se hülye, de kiszel tündi éppen eléggé.
ómió
@Nessy: Mennyi hitelt? De legalább épít belőle valamit! Államadósság 2002.: 8000 milliárd (50 év "termése"), államadósság 2010.: 22000 milliárd (a 14000 milliárd növekmény 8 év "termése") és mit vettek, mit építettek belőle? Semmit! Ellopták, eltapsolták! "Máshol" a szén- meg gázerőművekből döntik ránk a széndioxidot, miközben szűkölnek a "klímakatasztrófa" okán, vagy részben, ötszörös áron, "zöldenergiáznak"! Az üzleti titkok, feltételek meg, ugye, mindenütt máshol ott hevernek az utcasarkon, viszont nálunk meg "van pofájuk és titkosítják"! Aszta!!! Felébredned nem kéne még? És milyen földeket, trafikokat, cégeket "osztottak" itt le, kiknek is? Rosszat álmodtál, vagy csak most se "ülnek" az "athinai tapasztalatok"?
kokopelli
@ágimami:...volt szerencsém (?)az EÜ-kártyámmal anno Csepelen valamit intézni,de azt sem tudom,hogy mi,mennyibe
került,ill. mennyit számoltak el,mivel elintézte a "Beteg-kassza",oszt annyi volt! Még értesítést sem kaptam! Lehet,hogy
a kártyámnak volt mágikus ereje? (;-))
adrenalink
@MaryIU81: Nocsak. Eddig mi volt rajtad te lotyó? :-)

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.