Csepel díszpolgára lett Tarlós István, Budapest korábbi főpolgármestere, valamint Hantos Jenő nyugalmazott lelkipásztor, a Csepeli Lelkészi Kör megalapítója – közölte a XXI. kerületi önkormányzat pénteken az MTI-vel.

Tarlós Istvánt díszpolgárrá avatták
Fotó: MTI/Kovács Tamás

Közleményükben azt írták:

Tarlós István két cikluson át tartó vezetése alatt Budapest nem csupán a budapestiek otthona volt, hanem valóban a nemzet fővárosává válhatott és a város történetének egyik legsikeresebb korszakát élhette meg.

Tarlós István főpolgármesteri munkássága során "mindvégig szívén viselte" Csepel és a csepeliek ügyét: neki köszönhetően a főváros költségvetésében mindig jutott hely a csepeli fejlesztéseknek és beruházásoknak.

"Tarlós István nem csupán felismerte, hogy Csepel, Budapest eddig alig felfedezett aranytartaléka, hanem a kiváló adottságokkal rendelkező kerületet bekapcsolta Budapest vérkeringésébe és nagymértékben hozzájárult a kerület arculatának megújításához"

- fogalmaztak.

Hantos Jenő nyugalmazott lelkipásztor elévülhetetlen érdemei közé tartozik a Csepeli Lelkészi Kör létrehozása. Lelkipásztorként nem csupán a gyülekezetéért kívánt tevékenykedni, hanem a tágabb közösségért, a csepeli lakosokért. "Zászlóhordozója" volt olyan szimbolikus jelentőségű ügynek, mint a Tanácsház utca átnevezése Károli Gáspár utcává, amely 2011-ben valósult meg – áll a kerület közleményében.

(MTI)

21 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Béla333
A maffia közpénzen tüntetgeti ki egymást...
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
Béla333
Ebben a kánikulában ki kellene tenni Tarlós képén a metró állomásokra, hogy ő kötött olyan szerződést, amibe a klíma már nem fért bele. Miért nem csinálják, nem is értem!
Cicamama55
Vidékiként én kedveltem őt. Mindenki számára érthetően beszélt, válaszolt, nekem kimondottan tetszett a kommunikációja. Sokáig úgy gondoltam, újra megválasztják őt. Az lett a nagy hibája, hogy a végén már nagyon a Fidesz irányította őt a háttérből, s közben Karácsony egyre határozottabb, magabiztosabb lett..Ha a Fidesz hosszabb gyeplőt hagyott volna a kezébe, szerintem ma is ő lenne fővárosunk első embere.
namihami
@Giovanni Alba: A precizebb öntéshez viaszmagot használnak, ami a forró fém hatására kiolvad és elég.
A Rezsibuzinál a magra se kell költeni. Homokkal körbe és jöhet az anyag. A többi elgőzöl...
RonaGyuri
pistuka ezt nagyon megérdemli, mint a kiemelt lelépési pénzt is: csak hálásak lehetnek neki

https://nepszava.hu/3084622_m3-as-metro-bedol...
görbetükör
"Árnyék mögött fény ragyog,
Nagyobb mögött még nagyobb,
S amire nézek, az vagyok."

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.