Heti lapzsemle. Bogdán László, Cserdi polgármestere öngyilkossága hetében nézzünk szembe a magyarországi helyzettel. A Heti lapzsemle a bajok méreteit megmutató publikációkból válogat részleteket. Bogdán László, Cserdi polgármestere öngyilkossága hetében nézzünk szembe a magyarországi helyzettel.

Forrás: varosikurir.hu
Feltöltő: Városi Kurír
Felhasználói tartalom, A Propeller.hu felhasználók által feltöltött tartalmakkal pörög. A felhasználók által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.

45 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Málna
@Nessy: Ez az elmúlt időszakban is megoldható volt: pár ember összefog, kivesz egy lakást - a fővárosban volt munka mindig. Csak hát az előző kormányok alatt el voltak kényeztetve segéllyel, mostanra meg már sokan elszoktak a munkától.
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
Justitia
A cigányokkal Kádár alatt volt baj? Nem! Mert volt munkahelyük. Mert Kádár alatt kötelező volt dolgozni és biztosította is a munkahelyet még a cigányoknak is.
Justitia
És szegregáció sem volt Kádár idején.
Egypárt rendszer Kádár, egypárt rendszer orbán. Melyik a jobb?
Málna
@Justitia: Az már régen baj, ha valaki csak akkor dolgozik, ha kötelezik rá és a feneke alá tolják a munkát.
Nessy
@Málna: Nem tolták a feneke alá a munkát! Szabolcsból, Borsodból vitte a "fekete vonat" a munkásokat a nagyobb városokba, Budapestre, ahol aztán munkásszálláson éltek egész héten, majd hétvégén ingáztak haza. Komoly támogatás volt ezeken a jegyeken! Ma munkásszállás az ukrán vendégmunkásoknak van csak. Munkába járás támogatása, kedvezményes munkásszállás, a mesében! Nem kevesen végezték el a hiányzó iskolai osztályokat. Mielőtt rám sütöd, hogy komcsi lennék, közlöm, hogy nem voltam soha párttag, ma sem vagyok.
Justitia
@Málna:Az már régen baj, hogy valaki dolgozni szeretne, de nem tud, mert Mo.-on nincs számára munkahely. Szeretné, a cigány is, ha a feneke alá tolnák a munkát.
Málna
@Nessy: Ez az elmúlt időszakban is megoldható volt: pár ember összefog, kivesz egy lakást - a fővárosban volt munka mindig. Csak hát az előző kormányok alatt el voltak kényeztetve segéllyel, mostanra meg már sokan elszoktak a munkától.
Málna
@Justitia: Több százezer képzetlen embernek nagyon nehéz munkát adni. Mindenesetre a járvány előtti években volt munkalehetőség bőven, csak az nem dolgozott, aki nem akart.
Justitia
@Málna: "Több százezer képzetlen embernek nagyon nehéz munkát adni" - érdekes, Kádárnak sikerült
Justitia
@Málna: "Mindenesetre a járvány előtti években volt munkalehetőség bőven, csak az nem dolgozott, aki nem akart. "- na ne röhögtess: friss diplomával nem lehetett elhelyezkedni, mert mindenki a gyakorlatot hiányolta.
És a munkalehetőség a közmunka volt. Még diplomásnak is.
Málna
@Justitia: Kádárnak is csak egy hosszú távon fenntarthatatlan rendszerben sikerült.
Málna
@Justitia: Én soha nem voltam közmunkás. És nem ismerek senkit, aki erre fanyalodott volna. Körülöttem mindig mindenki dolgozott, nekem ez a norma.
Justitia
@Málna: De sikerült, ugye? Nem volt munkanélküli, mindenkinek - majdnem - volt trabantja vagy zsigulija vagy bármilyen autoja, - kis telke. És főleg: LAKHELYE! MEM VOLT SENKI HAJLÉKTALAN!
Nessy
@Málna: Miután a fővárosban eltűntek a gyárak, megszűnt a könnyűipar, változott az építőipar, a szakképzetlen munkaerőre már nincs kereslet! Vidéken sem jobb a helyzet. Felszámolták a TSZ-eket, melléküzemágastól. Nem tudom éveid számát, nincs is hozzá közöm, de azért sok X távlatából visszatekintve, kissé más a leányzó fekvése. És ez csak romlani fog, ha tovább folytatódik a robotok üzembeállítása. Ma egy futószalaghoz két , három szakképzett ember elég! Ezért kellene modernebb alap és szakképzés, mint ami most van.
Justitia
@Málna: 21:36 És ha te soha nem voltál közmunkás és a környezetedben senki, akkor nem létezik az, hogy közmunkás?
Egyébként a közmunkás is dolgozik! Tudod?!
És hogy használták ki a közmunkásokat? Csak 1 példa:

Magánterületen dolgoztatták a közmunkásokat Gyöngyöspatán







szerző:

MTI






Több mint 1,1 millió forintnyi közfoglalkoztatási támogatást vissza kell fizetnie Gyöngyöspatának, mert a munkát a szerződéstől eltérő helyen, részben magántulajdonú ingatlanokon végeztette az önkormányzat - tájékoztatott a Heves Megyei Kormányhivatal médiareferense pénteken.
Több is van
csak úgy....
@Málna: csak nem tagadod meg a shikarit az elv társadat a fideszes közmunkást,aki itt hinti a spórát ,közben egy ingyenélö ,munkakerülö takony!?
Málna
@Justitia: De nem voltál szabad, nem volt kitörési lehetőséged sem. És mint írtam, hosszú távon ez a rendszer nem volt fenntartható.
Málna
@Justitia: Tudom, hogy létezik, csak azt mondom, hogy képzettséggel elkerülhető. Azt is tudom, hogy a közmunkások dolgoznak, hiszen ma már a segélyért is dolgozni kell - nagyon helyesen.
Málna
@csak úgy...: Én nem tudom, hogy Shikari mit csinál. Te honnan tudod?
Justitia
@Málna: "De nem voltál szabad, nem volt kitörési lehetőséged sem. " Miért nem voltam szabad? Milyen kitőrési lehetőségem nem volt?
Mi voltunk a legvidámabb barakk!
csak úgy....
@Málna: te együtt tréningezel a rogán cilivel? az agyatokra kéne gyúrnotok lassan és nem a külalakra...
Málna
@Justitia: Nem utazhattál kedvedre, nem volt lehetőséged meggazdagodni. Nem mindenkinek annyi az álma, hogy legyen fedél a feje felett és legyen mit ennie.
Justitia
@Málna: " "De nem voltál szabad, nem volt kitörési lehetőséged sem. "
És most szabad vagy? Van kitörési lehetősége bárkinek?
Mert mi a kitörési lehetőség? Hát a tanulás.
Na most az orbáni éra alatt:
2020-tól nem lesz államilag támogatott hely a Corvinuson.A BCE kancellárja, Pavlik Lívia elmondta: 2020-ban már egyáltalán nem fognak állami férőhelyeket hirdetni a jelentkezőknek. Az állami ösztöndíjas képzés helyett ugyan létrehoznak egy Corvinus-ösztöndíjat, ám a cél az, hogy a fizetős hallgatók nagyobb arányban, legalább 60 százalékban legyenek jelen az egyetemen.
Tetszik?:
Justitia
@Málna: "Tudom, hogy létezik, csak azt mondom, hogy képzettséggel elkerülhető. Tényleg? Te annyira tájékozatlan vagy, hogy már fáj:
Január elseje óta minden munkanélküli kénytelen elfogadni a felajánlott közmunkát – függetlenül attól, hogy milyen az iskolai végzettsége. Aki nemet mond, az álláskeresési járadéktól is elbúcsúzhat. Hol dolgoznak a diplomás közmunkások
A Foglalkoztatási Hivatal július 20-i adatai szerint összesen 81 ezren dolgoznak közfoglalkoztatottként Magyarországon, 2,4 százalékuk, vagyis 1962-en diplomások. A Foglalkoztatási Hivatal július 20-i adatai szerint összesen 81 ezren dolgoznak közfoglalkoztatottként Magyarországon, 2,4 százalékuk, vagyis 1962-en diplomások. Ez 2011.i hír.
De:A 168 Órának a Közgyűjteményi és Közművelődési Dolgozók Szakszervezetének elnöke azt mondta, körülbelül 3000 diplomás közmunkást rúghattak ki, miután a Belügyminisztérium döntött a kulturális közfoglalkoztatottak elbocsátásáról. Pontos számukról és arról, hogy mi lett velük, nem tudni
Málna
@Justitia: Mindenkinek van kitörési lehetősége - szorgalom, tehetség, kitartás, szerencse útján.
Amíg van lehetőség ingyen tanulni bármelyik egyetemen, addig nincs gond.
csak úgy....
@Málna: azért estére megint sikerült bebizonyítanod,hogy marhára buta,érzéketlen és értetlen vagy! csak így tovább,még hajléktalan is lehet belöled..
Málna
@Justitia: Valamelyikünk tényleg tájékozatlan, mert szerintem a három hónapig járó álláskeresési járulék után járó támogatást bukod el, ha nem fogadod el a közmunkát.
Málna
@csak úgy...: Akkor hozzád képest jó vagyok, mert te egész nap bizonyítod a butaságodat.
És mivel nagyon unom már a semmitmondó csevegést veled, kérlek legközelebb csak akkor írj nekem, ha van érved, mondanivalód a témával kapcsolatban. Köszi.
csak úgy....
@Málna: neked érvet? azt majd holnap reggel 6-kor a shikari ...
Justitia
@Málna: Leginkább pénz kérdése ugye?
"2020-tól nem lesz államilag támogatott hely a Corvinuson.A BCE kancellárja, Pavlik Lívia elmondta: 2020-ban már egyáltalán nem fognak állami férőhelyeket hirdetni a jelentkezőknek. Az állami ösztöndíjas képzés helyett ugyan létrehoznak egy Corvinus-ösztöndíjat, ám a cél az, hogy a fizetős hallgatók nagyobb arányban, legalább 60 százalékban legyenek jelen az egyetemen." nem sikerült megérteni?!
Justitia
@Málna: "szerencse útján. " legyél szerencsés fideszes? Vagy mit értesz szerencsén?
Amíg van lehetőség ingyen tanulni bármelyik egyetemen, addig nincs gond. "
na sorold hány férőhely van az egyes egyetemeken ingyen tanulni most és hány volt az orbán kormány uralma előtt?
Málna
@Justitia: Szerencsén azt értem, hogy jókor vagy jó helyen, így megtalálnak a lehetőségek.
Fogalmam sincs, hány ingyenes férőhely volt és van most az egyetemeken, de a lényeg, hogy van. A Corvinuson is.
Nessy
@Málna: Még szerencse, hogy hazánk jelen nagyjai ingyen tanulhattak az egyetemen, és kaptak kollégiumi ellátást! "Meg is köszönik" annak a generációnak, és Sorosnak!
Málna
@Nessy: Erre most is van lehetőség.
Justitia
@Málna: " Fogalmam sincs, hány ingyenes férőhely volt és van most az egyetemeken, de a lényeg, hogy van. A Corvinuson is."
Akkor nézz utána és legyen fogalmad róla
Málna
@Justitia: Bocs, de nem izgat. Annak szoktam utánanézni, ami érdekel.
Justitia
@Szeparepa2:Nekem te csak örömöt okoztál a ...-kkal. amit szívesen viszonoztam/viszonzok továbbra is.Amit kapunk, azt örömmel vissza is adjuk.
Justitia
@Szeparepa2: 23:52 2020.07.21 "de beszéld meg anyabaszó náci bértroll kurvincsgecivel" -ne már, ennyire rosszul estek a ...-k?
Amúgy neked ki az anyabaszó náci bértroll kurvincsgecid?
Justitia
@Szeparepa2: 23:52 2020.07.21 ki is az az ő aki abba hagyja az anyabaszó náci hazug szarbángeci cseléd patkánykodását?

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.