Szlávik János az ATV Heti Napló című műsorában úgy vélekedett: jelenleg nem kell bevezetni szigorú korlátozásokat, hiszen a magyar járványügyi helyzet ezt nem teszi most szükségessé.

Szlávik: helyénvaló a maszkhasználat szigorítása
Fotó: MTI/Koszticsák Szilárd 

A Dél-pesti Centrumkórház infektológiai osztályának főorvosa szerint azok a gócpontok, amik kialakultak az országban, kezelhetők. Hozzátette: az is látható, hogy mindenki a külföldről bevonszolt esetektől fél.

Az aktív esetek növekedéséről elmondta, hogy vannak olyanok, akik külföldről hozták be a vírust. A karanténintézkedésekkel viszont meg lehet akadályozni ezt.

Szlávik úgy gondolja, hogy megelőzhető a második hullám Magyarországon, hiszen a magyar szabályok sokkal szigorúbbak, mint más országokban érvényben lévő intézkedések. A főorvos úgy véli:

a maszkhasználat további szigorítása helyénvaló.

Az iskolák, egyetemek megnyitása egy külön kérdéskör, viszont az infektológus egyelőre nem látja úgy, hogy külön intézkedést kell hozni az intézményeknél.

Mivel a szennyvíztisztítókból vett minták alapján egy-két héttel előre meg lehet jósolni a koronavírus-járvány esetleges második hullámát, Szlávik szerint

a szennyvíz-előrejelzések szerint a következő két hétben még nem várható nagy hullám.

11 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Nessy
@Gazella: Hol itt a probléma? Három óránként cserélj a szomszédasszonnyal! :-))))))
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
kereső
@Gazella: Egy kis humorérzék nem árt! Ha figyelsz, akkor tudnád, hogy @Nessy eü-s. volt több évtizedig. Amit irt, az meg az örökbecsű adaptálása: " ha elfogy a benzinje, üljön át egy másik kocsiba":)))))
simmering73
A szennyvíz előrejelzés. Tehát csak igaz a mondás a hajnali vizeletről.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.