Hétfőn keletebbre még lehetnek záporok, zivatarok, a hét további részében sok lesz a napsütés, sokfelé 30 foknál melegebbre kell számítani – derül ki az Országos Meteorológiai Szolgálat előrejelzéséből.

Kánikulával ér véget a július

Fotó: Unsplash

Hétfőn a Dunántúlon általában napos idő várható kevés gomolyfelhővel, és ott csak elvétve lehet futó zápor. A Dunától keletre azonban erőteljesebb lesz a gomolyfelhő-képződés, és nagyjából a Salgótarján-Szeged vonalban és attól keletre több helyen kialakulhat zápor, zivatar. Erős vagy viharos széllökés csak zivatar idején lehet. A leghidegebb órákban 13-19 fok lehet. Napközben 26-31 fokig melegszik fel a levegő.

Kedden sok napsütés várható, csapadéknak kicsi az esélye. A minimumhőmérséklet 13 és 19, a maximumhőmérséklet 27 és 34 fok között alakul.

Szerdán több órára kisüt a nap. Helyenként fordulhat elő zápor, zivatar, nagyobb eséllyel nyugaton és északkeleten. Sokfelé élénk, néhol erős lesz a légmozgás, zivatar térségében átmenetileg viharossá fokozódhat a szél. A legalacsonyabb hőmérséklet 15 és 21, a legmagasabb hőmérséklet 28 és 33 fok között valószínű.

Csütörtökön is többórás napsütés várható. Főleg délen fordulhat elő zápor, zivatar. A Tiszántúlon megélénkül a szél, zivatar idején erős vagy viharos széllökések is lehetnek. A leghidegebb órákban 13-20 fok lesz. Napközben 27-32 fokig melegszik fel a levegő.

Pénteken napos idő várható, főként az északkeleti tájakon előfordulhat egy-egy zápor, zivatar. Nagy területen megélénkül, helyenként megerősödik a szél. A legalacsonyabb hőmérséklet 13 és 19, a legmagasabb hőmérséklet 26 és 31 fok között valószínű.

Szombaton, augusztus elsején napos időre lehet számítani, csapadék nem valószínű. A minimumhőmérséklet 10 és 18, a maximumhőmérséklet 24 és 30 fok között várható.

Vasárnap többórás napsütést követően délutántól északnyugat felől felhők érkezhetnek, ott egy-egy zápor sem kizárt. A szél sokfelé élénk, néhol időnként erős lesz. A leghidegebb órákban 10-18 fok lesz. Napközben 26-31 fokig melegszik fel a levegő – olvasható az előrejelzésben.

MTI

2 hozzászólásarrow_drop_down_circle

simmering73
Kánikulának nem mondanám és nem is tart olyan sokáig, hogy érdemes volt akár csak megemlíteni is. Meleg nyári napok jönnek.
legott
40 év munkaviszony alatt összesen 2,5 évet nyaralsz (ha szerencséd van... véletlenül)
Rabszolga vagy!
"A munka nemesít" - mondta a filozófus, aki soha életében nem dolgozott, aztán meghalt.
Mert az van, hogy bármit is csinál az ember, végül mindenki meghal.

Mi van a halál után? - kérdezi a paraszt.
Először arra felelj, hogy mi van a halál előtt!
Nem csak szerintem ez fontosabb kérdés az élők szempontjából.

Három diplomás funkcionálisan analfabéta, szeretnél hozzászólni a témához?
Témázunk egy kicsit, geccci

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.