Az új uniós költségvetésben nagyjából 10 százalékos támogatáscsökkenéssel lehet majd számolni - mondta Raskó György agrárközgazdász, mezőgazdasági vállalkozó a Népszavának. A szakember szerint a friss gyümölcs már akkor sem lesz olcsó Magyarországon, ha a következő években jó termés lesz. Kevesen vannak és drága az élőmunka; már a gyümölcsösökben is öntözni kellene, de ebben nagy elmaradásunk van.

Forrás: napi.hu
Feltöltő: Justitia
Felhasználói tartalom, A Propeller.hu felhasználók által feltöltött tartalmakkal pörög. A felhasználók által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.

19 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Nessy
Miután a földalapú támogatás a föld mérete után jár, nem a megművelése után, így egyre jobb lesz a megműveletlen földeken a parlagfű termés. Új földesuraink meg munka nélkül gazdagodnak! Aki megművelte, vagy állatot tartott , esetleg biogazdaságot hozott létre, attól elvették a földbérletét. Az átkosban nagy területeken öntöztek. Komoly berendezések voltak. Viszont a hozzá nem értés miatt egyre nagyobb a belvíz kár! Sikerült 30 év alatt felszámolni a mezőgazdaságot!
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
solidedge
Nem a gyümölcs drága hanem a bérek alacsonyak. Egy példa: Nálunk a nettó minimálbér 298 Euró, például Hollandiában 1430. Igaz hogy itt az alma 1,6 Euróba kerül (Lidl ár), Hollandiában ugyanez 2,3 Euró. Viszont a holland 622 kg almát tud venni, míg a magyar 186 kg-ot. Így lett olcsó a holland alma és drága a magyar. Azért a minimálbért hoztam fel mert sokan ezt szenvedik el és a gyümölcs luxuscikké válik számukra.
simmering73
Mikor volt itt olcsó friss gyümölcs korszak? Ugy a gengszterváltás előtt.
RonaGyuri
egy mai rádöbbenés: darabos alma ár 587 Ft!!! =))

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.