A stáb szeretne együtt maradni, többen egy új lap alapításán gondolkodnak, ám sok minden hátráltatja az indulást.

Egyben marad vagy szétcincálják az Index csapatát?

„Legyen másik” – ez olvasható annak a Facebook-oldalnak a nyitóképén, amit a hírportálnál a főszerkesztőjük kirúgása ellen felmondással tiltakozó indexesek indítottak nem sokkal a pénteki tüntetés előtt.

A Távozó indexesek nevű oldal követőinek száma két nap alatt 227 ezerre (hétfőn reggel 232 ezerre) nőtt. Összehasonlításképp: az Index hivatalos Facebook-oldala hét év alatt 613 ezer követőt gyűjtött. A kommentelők pedig már az indulás perceiben sürgették, hogy a távozó szerkesztőség adjon meg egy bankszámlaszámot, ahová támogatásokat utalhatnak.

Közben a Népszava úgy értesült, néhány újságírót már megkerestek állásajánlattal más médiumok, és ők még nem döntötték el, hogy elfogadják-e. Kérdéses tehát, hogy együtt marad-e a teljes csapat. 

A hétvégén a Média1 szakportál arról számolt be, hogy a felmondók helyére máris új embereket toboroznak. Ám hogy kik, nem világos, hiszen a munkáltatói jogok gyakorlója, Bodolai a Népszavának vasárnap azt nyilatkozta, éppen hétvégi családi programon van, biztos, hogy ő nem toboroz, mindez „rosszindulatú hangulatkeltés”, pletyka.

A hétvégén a felmondók Index.hu-n található listájáról néhány név lekerült: úgy tudjuk, ők nem gondolták meg magukat, de mivel szerkesztőség legrégebbi tagjai közül valók, jelentősebb végkielégítés járna nekik, ha a munkaadó válik meg tőlük – igaz, ebben az esetben a felmondási idő is hosszabb.

Ugyanakkor a közös megegyezés útjába akadályokat gördíthet, hogy a napokban tovább folyt az üzengetés a távozók és az elnök között. Az újságírók a közösségi médiában kritizálták a vezetőséget, Bodolai pedig újra kemény állításokat tett. Egyesen azt állította, az általa leváltott Dull Szabolcsot

Németországban rendőrök szíjon vezették volna el

üzleti titkok kiszivárogtatása miatt, ráadásul szerinte a volt főszerkesztő baloldali politikusokkal beszélte meg az Index ügyeit.

(Népszava)

Cikk- és címlapkép: Bődey János/Index

14 hozzászólásarrow_drop_down_circle

legott
@Shikari: Ha az IQ-d kettővel több lenne, akkor már lehetnél sült krumpli.
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
Csizmás Kond
Csak azt nem értem, hogy ahol a pénz a megszűnés oka ott miért hangoztatják a sajtószabadságot ?
legott
@Shikari: Ha az IQ-d kettővel több lenne, akkor már lehetnél sült krumpli.
FLETÓ
@Csizmás Kond: Így igaz! Ez az index - ügy egy baloldali (belső) botrány! Túl nagy a hangja, de mint köztudott, hangos fingnak nincsen szaga...
legott
@Shikari: A mennyországban is náci lennél?
jesz
megint egy oyan foto, melyen egy akárki puszit ad az előtte haladó nő vállára...tényleg ilyeneket kell közzé tenni.? ...ami nem baj, de a képet bámulva nem tudom ki kinek a kije? Szeretője, férje, csak úúgy balkézről valaki? Ez a kép is kimaradhatott volna..nincs másik, ami demonstrálja a rossz hangulatot?
ómió
Az "Orbánhoz tüncizni szaladni" játékrész most kimarad?
csak úgy....
@Shikari: keveslem az 5 lájkodat, neked ennél 5 X több a kamu profilod!
szedd össze magad tibim és dobj még magadnak ötöt! :)
SystemError
Viktor geci és a náci közönsége nem marad ellenhang nélkül.. Senki nem szeret a szeméttel foglalkozni, de el kell takarítani a szart ebből az országból. A józan többség is bele fog jönni az önvédelmi patkányírtásba, mivel Orbánnak semmi sem elég.
jesz
@Horizont: engem nem a politikai része érdekel, hanem az, hogy ezt a puszit nézik világszerte, például ott is, ahol tetőtől talpig feketébe öltözött nők is dolgoznak...ha nem is értik a szöveget(pontosan) de azt látják, hogy ott a magyaroknál
a balhés szerkesztőség egy erkölcsi fertő...azt nehéz kimagyarázni, sőt nem is lehet. Magyarázat lehet, hogy szándékosan tette be a szerkesztő.
A nő arcáról lerí, hogy rühelli a helyzetet, vagy a pasit, vagy a főnökét, vagy az életét, mert lövése sincs, hová is mehet dolgozni.
rokker33
@Shikari: Ostoba jószág vagy ezt mondták már?? Mindenhol a világban kötelező a szabad független sajtó! Miért kell még egy propaganda gyártó újságot olvasni,mikor van már legalább 100 ?Ja és a nagy újságokat médiát tv rádió csatornákat és plakát helyeket felvásárolták már!! Még ez sem elég nekik??
csak úgy....
@Shikari: tibim,te az orbán tulajdona? eszem az arculatod...

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.