A Media1 szakportál műsorának rendkívüli adásában, a Spirit FM rádióban adott interjút Bodolai László, az Index.hu Zrt. igazgatóságának elnöke, aki elsősorban Dull Szabolcs főszerkesztőt teszi felelőssé az Index szerkesztőségének széteséséért – írja a Magyar Hang. Bodolai szerint a kormánypártoknak nem volt közük az Index szétrobbantásához. „Úgy esett szét, hogy nem kellett belenyúlniuk, röhögnek a markukba”. Elmondása szerint teljesen elképzelhetetlen, hogy a Fidesz keze van az Index szétesésében. Bodolai reménykedik, hogy néhányan meggondolják magukat a szerkesztőségből, és mégis maradnak.

A Spirit FM-en a Media1 rendkívüli műsorában Bodolai László, az Index.hu Zrt. elnöke azt mondta, bármit tett volna, a mostani helyzet alakult volna ki – írja a Magyar Hang.

Bármit csináltam volna, mindenképp ez a helyzet alakult volna ki. De ha véletlenül azért történt mindez, mert már előkészületben volt egy új lap, akkor ez súlyos hiba volt

– mondta az interjúban Szalay Dánielnek, a Media1 főszerkesztőjének Bodolai.

Érvelése szerint a Fidesznek ehhez most semmi köze nem volt, az Index

úgy esett szét, hogy nem kellett belenyúlniuk, röhögnek a markukba.

A szerkesztőség „bedobta az all in-t”, pedig nem volt miért, hiszen Gerényi Gábor még azelőtt lemondott a reformtervekről, hogy kikerült volna az Index oldalára a szerkesztőségi függetlenség veszélybe kerülését jelző barométer.

Ha ez azért történt, mert már előkészületben volt egy új lap, azt súlyos hibának tartja, ha pedig a volt indexesek két héten belül új oldalt hoznak létre, olyan kiadóval, amely egy hónapja be van jegyezve, akkor bocsánatkérést vár mindenkitől, mert akkor színjáték volt az egész

– tette hozzá.

Megismételte, az teljesíthetetlen feltétel volt, hogy vegye vissza Dull Szabolcsot, akinek hátrébb kellett volna lépnie, ha nem az volt a célja, hogy az Index felrobbanjon.

Bodolai azt mondta:

több újságíró bocsánatot kért tőle, mert a történtekkel nem értenek egyet, ezért reméli továbbra is, lesz, aki meggondolja magát, és a megmaradó emberek által választott új emberekkel tovább lehet működtetni az Indexet.

Sztankóczy András és Szombathy Pál reményei szerint vele maradnak az igazgatóságban, kap folyamatosan önéletrajzokat, de nem adott fel hirdetést, ő nem keresett meg senkit, nem is tud erről. 

Bodolai szerint az Index a bázisdemokrácia alapjain működött, a szerkesztőségen ezért csak kisebb reformokat sikerült átvinni.

Törzsi alapon ment a felelősségi rendszer. Volt, akinek nagyobb hibát is elnéztek, másokat kisebbekért is letoltak, nehezen fogadták be a külsősöket. Önjáró, kreatív szerkesztőség volt, de a negatív visszacsatolásokat nehezen viselték.

Nem volt közös metszet az üzleti elvárások és a szerkesztőség tervei között – tette hozzá.

Az újságírók természetesnek tartották, hogy milyen sok sajtópert megnyert nekik, ami nem azt jelenti, hogy az Index ilyen keveset hibázott, a szerkesztőség belekényelmesedett abba, hogy

a Bodi úgyis megnyeri.

A teljes interjút ITT hallgathatja meg.

Forrás: Magyar Hang, Media1.hu, 24.hu

Címlapkép: Bődey János/Index

47 hozzászólásarrow_drop_down_circle

SystemError
Egyre nagyobb szart csinál magából ez az ember... Persze most, hogy szart sem ér az index a gyógysuerfüggő patkány maffiózó kiadta, hogy mindenki hátra.
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
verőce21
A szegény szerencsétlen és egyre függetlenebb Index vonaglása, nem maradhatott ki újabb "rendkívüli kiadásban".
Az apró Dobrev Klárát folyamatos pánikban hívogató Dull Szabolcs, menekülőútja során sűrűn lépett bele az úton heverő kakiba, így tisztán biztos nem kerül ki ebből a történetből.
Ettől függetlenül a baloldali médiumok és politikusok teli szájjal sulykolják, hogy a Fidesz és Orbán Viktor aknamunkája vezetett a magát függetlennek tituláló balliberális sajtótermék haldoklásához...!
Csizmás Kond
@Horizont: ...szabadsajtó...na nem sajtó csak azt ordibáló...:)
...belezúgtatok a faszfej gyurcsányba és az orrotoknál fogva vezetget...kezdve a dékával amit a felesége nevéről neveztek el és amibe ő csak egy báb és végezve most a szabadsajtókárogókkal...:))
ennyi sorozatos átverés után csodálkozok hogy nem változtattál nevet...de szerintem mát nem sokat kell várni...:)
Csizmás Kond
@verőce21: Szerintem túlértékelték magukat, hajszolták a semmit a nagyratörősdi álmaikkal. A lap munkatársának nagyrésze a működéssel volt elfoglalva és nem híreket közöltek eseményekről hanem vagy átvettek és megírták a saját ízlésük szerint vagy előadtak egy elképzelt valamit. Az újságírás tényeken alapul közvetlen részvéttel, de úgy alkotni véleményt valamiről hogy közben többszáz km-re vagy tőle az bármi lehet csak nem újságírás...és nem csak ők vannak így hanem mindegyik és sokan azt hiszik hogy az a szabad sajtó ha valaki folyton nekiugrik valaki torkának
Csizmás Kond
@verőce21: hamar elküldtem...naszóval dobrevék gondoltak egy nagyot és ki akarták jobbanmondva át akarták játszani a saját térfelülre a lapot úgy, hogy az lehetőleg titokban maradjon, ahhoz viszont sok véleményt (értsd újságírót) ki kellett cserélni , na és az nem ment már zökkenőmentesen.
...nem szoktam tüntetésekre járni de most semmiért nem adtam volna ha látom feriéknek a pofáját ahogy maguk ellen vonulnak...szerintem ilyen még a világon nem történt...
SystemError
Vaszily Miklós:

"1996-ban a Budapesti Közgazdaságtudományi Egyetemen, majd 1997-ben az ELTE Állam- és Jogtudományi Karán szerzett diplomát. Pályáját részvényelemzőként kezdte. 2001-től a Portfolio.hu-t kiadó Net Média Zrt. vezérigazgatója volt, 2005-től az Index.hu Zrt. vezérigazgatója lett. 2007-től a társaságok vezetése mellett a tulajdonos Közép-Európa Média Zrt. vezérigazgató-helyettesi tisztjét és igazgatósági tagságát is betöltötte.

Munkahelyei voltak még: IE-New York Broker Rt., Hypo-Securities Hungaria Rt.

2010 februárjától 2014 novemberéig az Origo Zrt. vezérigazgatója volt. Vaszilytől egyik napról a másikra vált meg az Origo tulajdonosa, a Magyar Telekom. Vaszily nevéhez fűződik Sáling Gergő főszerkesztő nagy figyelmet keltett elbocsátása.[1]

Vaszily 2015 augusztusa óta dolgozott az MTVA vezérigazgatójaként, előbb megbízottként, majd 2016 októberében véglegesítették. E pozíciójáról 2018-ban lemondott. Ezután 2018 októberétől az Echo TV vezérigazgatója volt.[2] Andy Vajna halála után helyette az igazgatóság egy másik tagja, Vaszily Miklós lett a TV2 elnöke.

Vaszily 2019. március 31-ig, a tévécsatornának a Hír TV-be való beolvadásáig volt az Echo TV vezérigazgatója.

2020 március végén megvásárolta Oltyán József 50%-os részesedését az Indamedia csoportban, melyhez tartozik az Index.hu hirdetési felületeit kizárólag hirdető Indamedia Sales Kft. (az egykori CEMP Sales House Kft. "

Nagyon dolgoznak a trollok, hogy ne erről beszéljünk...de nagyon nyomik :)
Sámannus
Rajtad röhögnek te majom nem sül le a pofádról a bűr?

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.