A Paksi Rendőrkapitányságon befejezték annak az ügynek a vizsgálatát, melyet egy 27 éves daruszentmiklósi és egy 21 éves dunaegyházi férfi ellen folytattak ittas járművezetés és járművezetés tiltott átengedése miatt.

A rendőrségi beszámoló szerint a dunaföldvári rendőrök 2019. december 22-én a késő esti órákban ellenőriztek egy autót és annak utasait. Az intézkedés során kiderült, hogy a kocsi sofőrje, egy 27 éves daruszentmiklósi férfi ittas volt, mielőtt a volán mögé ült, sőt jogosítvánnyal sem rendelkezett.

Ittasan, jogosítvány nélkül engedtek vezetni egy férfit

Az autó utasa, egy 21 éves dunaegyházi lakos, aki a jármű tulajdonosa volt, tudott arról, hogy ismerőse a vezetés megkezdése előtt alkoholt ivott.

A Paksi Rendőrkapitányságon mindkét férfival szemben büntetőeljárást indítottak. A sofőrt járművezetés ittas állapotban vétség elkövetésével gyanúsították meg. Az autó 21 éves tulajdonosát, járművezetés tiltott átengedése vétség miatt hallgatták ki gyanúsítottként.

A fiatal azzal védekezett a rendőrségen, hogy azért engedte meg barátjának, hogy ittasan vezessen, mert neki nincsen jogosítványa, és félt, ha ő vezet, akkor megbüntethetik. Az egyenruhások a mindkettőjüket feljelentették engedély nélküli vezetés miatt is.

A paksi rendőrök a szükséges eljárási cselekményeket elvégezték, és a keletkezett iratokat a napokban megküldték az illetékes ügyészségnek.

(police.hu)

(Fotó: pixabay.com)

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.