Komoly hiba merült fel a Lánchíd-tender közbeszerzési felhívásában, ezért küldték vissza hiánypótlásra – mondta Kovács László, a Közbeszerzési Hatóság elnöke kedden az M1 aktuális csatornán.

Közbeszerzési Hatóság: komoly hiba merült fel a Lánchíd-tender közbeszerzési felhívásában

Az elnök ismertetése szerint a közbeszerzési felhívás a jogszabályban "feketén-fehéren" rögzített feltételeknek több pontban sem nem felelt meg.

Kiemelte, a legfontosabb hiba a referencia időszak volt, amit jogszabály határoz meg. Kifejtette, a főváros ennek értelmében legfeljebb 11 éven belül megkezdett, de 8 éven belül befejezett referenciát követelhet meg. A jogszabály mindössze annyi eltérést enged, hogy a kezdés ideje indokolt esetben 11 évnél korábbi is lehet. A kiírás kifogásolt része 8 év helyett 10 éves referenciaidőszakot írt volna elő.

Kovács László a problémát úgy érzékeltette,

ki szeretne olyan ügyvédet megbízni a jogi képviseletre, aki 10 éve nem praktizált (...), az építési beruházásoknál is így van, én nem szeretnék olyan épületben lakni, amit olyan kőműves épít, aki 10 éve nem épített semmit.

A hatóság elnöke kitért arra is, a közbeszerzési eljárások száma az idei első félévben – valószínűleg a koronavírus-járvány miatt – jelentősen csökkent.

Idén az első hat hónapban 3746 közbeszerzési eljárást folytattak le, aminek az összértéke ezer-háromszáznegyvenhat milliárd forint volt. Ez azt jelenti, hogy az eljárások száma – 2019 hasonló időszakához képest – 25 százalékkel volt kevesebb, értékében pedig 20 százalékkal – tette hozzá.

(MTI)

Cikk- és címlapkép: MTVA/Bizományosi: Turbéky Eszter

42 hozzászólásarrow_drop_down_circle

advocat
Szívatják a fővárost! És még nincs nyertes, hiszen nincs pályázat! És az elődnek volt 9 éve, nem 9 hónapja. Már régen késznek kellene lenni a hídnak. De ez nem focipálya.
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
rokker33
@csak úgy...: Akkor olvasd el még párszor..
kereső
Addig szarakodik orbán, amig tragédia nem történik. De az őrá hull vissza, hiszen tiz év kétharmad után már ujjá kellett volna épiteni- és akkor nyomdokaiba léphetne nyomokban a legnagyobb magyarnak.
rokker33
@csak úgy...: Amúgy sem neked szólt az üzenet,hanem annak a csicska Gyurcsány szopónak!! Én normálisan írok és válaszolok mindenkinek!Ezt elvárom mástól is!!.
kereső
De orbán csak stadiont, meg lőteret tud épiteni.
legott
Karácsony helyében most zárnám le a Lánchidat azonnal, és csak a buszok közlekedhetnek rajta.
A többiek meg szopjanak - megköszönve Orbánnak!
ómió
@legott: Na, mi van, latrinatöltelék?! Megint bugyogsz?

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.