Magyarországon a zsidó közösség biztonságban van – szögezte le szombat esti Facebook-bejegyzésében a külgazdasági és külügyminiszter.

Szijjártó arra kérte a német államtitkárt, hogy "fejezze be a magyar emberek méltatlan támadását"
Fotó: Facebook/Szijjártó Péter

Szijjártó Péter hozzátette:

"a zsidó honfitársainknak nem kell félniük, kulturális fesztiváljaikon nincs szükség állig felfegyverzett katonákra, a zsinagógákat és a temetőket állami finanszírozással építettük újjá és büszke házigazdái voltunk tavaly az Európai Maccabi Játékoknak".

A miniszter ezt arra reagálva közölte, hogy Michael Roth német államtitkár – mint írta – "feltette a régi lemezt" és antiszemitizmussal vádolta meg Magyarországot.

Szijjártó Péter kifejtette: a 2012 és 2014 közötti időszakban – amikor külügyi államtitkárként dolgozott –, sok és éles vitát folytatott Michael Roth német szociáldemokrata külügyi államtitkárral. "Michael Roth ugyanis minden létező alkalmat megragad(t) arra, hogy Magyarországot és Lengyelországot támadja" – fogalmazott, hozzátéve: "ez a mai napig így van".

Ezért támadásaira, már inkább csak legyintenek – írta a miniszter, de megjegyezte: most olyasmit mondott Michael Roth, "ami után nem lehet nem megszólalni".

Szijjártó Péter a német államtitkárt arra kérte, hogy

fejezze be a magyar emberek méltatlan támadását, egyben javasolta, ha legközelebb ilyen súlyos témában megszólal, nézzen körül saját háza táján.

(MTI)

43 hozzászólásarrow_drop_down_circle

simmering73
Ezt még az Adriáról izente? Amúgy semmi valótlant nem állított, csak az igazat mondta Herr Roth.
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
SystemError
Arra kérnek a magyar emberek, hogy fejezd be a lopott közpénzen jachtozgatást!
Peller Anikó
Hol találom mit mondott pontosan a rót? Talán ezt:

Roth spoke of anti-Semitism in Hungary in only one sentence, in which he recalled that anti-Semitism was one of the many problematic issues that led to the Article 7 proceeding against Hungary.

Vagyis a zsidóellenesség Magyarországon csak az egyik pont és emlékeztetett arra, hogy az antiszemitizmus csak az egyik problematikus kérdés amely a 7. cikkely aktiválásához vezetett Magyarország ellen.

Csak az egyik pont a sok közül. Erre ugrott rá a az ártó, mint tyúk a takonyra, mintha ez lenne a fő probléma Magyarországgal. De nem ez! A fő probléma a demokrácia leépítése a hatalom megtartása érdekében, miközben saját magukat kivonják a törvénykezés hatálya alól és törvényi szintre emelve zsírdisznóra lopják magukat.

A rót szerencsétlenül emelte ki a zsidóellenességet -amely ugyan szélsőjobb szinten jelen van Magyarországon- de valóban nem átütő és kormányzati szinten nem vádolhatók antiszemitizmussal a gecik.
kokopelli
@Peller Anikó: a ß@rgyártó Péterke nem tud idézni,hogy mivel,mikor és ki támadta a "magyar embereket"! Esetleg
a kormányt, amit a választók ~40%-ával "elsöprően" 2/3-al nyert!Egyetlen újságban,még a "Bild Zeitungban" sem ol-
vastam olyanról,hogy a magyar embereket szidták volna,holott a "Bild" még a halottakkal is tud beszélni! Mellékesen
egy jobboldali szennylap,amit a zízóraihoz a "plebs" olvas a sporteredmének miatt!Mellékesen a legolcsóbb,és na-
gyon jó az ablakpucoláshoz (;-))

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.