A szakszervezeti vezető szerint "törvényellenesek” lehetnek Szijjártó Péter külügyi dolgozókat fenyegető szavai. A szakszervezeti elnök úgy véli, miniszterként és munkáltatóként sem beszélhetett volna Szijjártó arról, hogy elküldhetik azokat a külügytől, akik home office-t kértek márciusban a járvány alatt.  

Ahogy azt korábban megírtuk, a 444.hu megfogalmazása szerint Szijjártó Péter kirúgást lebegtetett be azoknak, akik otthonról akartak dolgozni a járvány alatt. 

Volt még egy nagyon fontos varázskifejezés: home office és az erre vonatkozó törekvés. Ezt sem engedélyeztem, és nem fogom engedélyezni a jövőben sem

- mondta a külgazdasági és külügyminiszter szerdán Budapesten, a nagyköveti értekezleten.

Szijjártó Péter a Facebook-oldalán élőben közvetített beszédében hozzátette

Azt kértem a helyettes államtitkároktól és a főosztályok vezetőitől, hogy írják össze azoknak a munkatársaknak a nevét, akiknek a teljesítményét és a munkáját ebben a helyzetben nélkülözni tudják.

"És zárójelben tettem hozzá, hogy akkor ezt véglegesen meg is köszönhetik. Érdekes módon egyetlen egy név felírására sem került sor ezekre a listákra" – értékelte a járványhelyzet alatti minisztériumi munkát a keddi nagyköveti értekezleten Szijjártó Péter.

Senkit sem küldtünk home office-ba, a főosztályvezetők és a helyettes államtitkárok jó helyzetfelismeréssel azt gondolták, hogy mindenkinek a munkájára szükség van nehéz időszakban is és a helyszínen is.

Szijjártó hozzátette:

Szakszervezetesdit eddig sem játszottunk a külügyminisztériumban, ezután sem fogunk. És ha valakinek ilyenhez van kedve, az szintén megkapja a lehetőséget arra, hogy ezt a játékot a minisztériumon kívül játssza. Nem engedjük meg ezt természetesen a jövőben sem.

"Külpolitikát csinálni felelősség, a magyar Külgazdasági és Külügyminisztériumban dolgozni különleges felelősség, amely nem csak a jó időkben, hanem a rossz időkben is feladatokat jelent. És aki ezt nem vállalja, annak nyitva állnak az épület ajtói, természetesen a kifele irányban is.”

A szakszervezetekre vonatkozó szavaival kapcsolatban a merce.hu megszólaltatta Boros Péternét, a Magyar Köztisztviselők, Közalkalmazottak és Közszolgálati Dolgozók Szakszervezete elnökét, aki azt mondta Szijjártó szavairól, hogy „reméli, hogy azok nem így hangzottak el” egy miniszter, mint munkáltató szájából is, de ha igen,

az szerinte „törvényellenes” volt.

"Azt gondolom, hogy Magyarországon demokrácia van, ezért az Alaptörvény rögzíti a szervezkedés jogát. Éppen emiatt egy első számú minisztériumi vezető csak törvényellenesen tud megfogalmazni ilyen szavakat. Az ő dolga viszont a törvények betartása és a jogok biztosítása – válaszolt Boros Péterné Szijjártó szavaira, hozzátéve, „szomorú lenne”, ha ez lenne az általános gyakorlat, ők pedig ezt visszautasítják.

Márciusban több területi szakszervezet – köztük az MKKSZ is – levélben fordult Orbán Viktor miniszterelnökhöz, azt kérvényezve, hogy „a közszféra munkaadójaként a kormány mutasson példát azzal, hogy méltányosan jár el a munkavállalóival és az otthoni munkavégzést támogatja és elősegíti” a folyamatosan fenyegető járványhelyzetre való tekintettel.

Forrás: Mérce, 24.hu, 444, HVG

Címlapkép: MTI/Illyes Tibor

12 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
advocat
@ElizabethIR88: Az nem te vagy, hanem az anyád!
advocat
Csak azt mondja amire a főnöke engedélyt adott. Nincs ennek egy önálló gondolata sem. Erre programozták.
legott
Nem törvényellenesek lehetnek, hanem törvényellenesek. Természetesen Polt Péter, a maffia csald kiszolgálója ezt nem látja törvényellenesnek - pont ezért lehet majd elmozdítani idő előtt az állásából ezt a - féloldaladra lebénultál, Polt Péter?
Furcsán mozogsz.
Lebénultál a fél oldaladra?

Csak vonszolod a beteg béna tested, te hulladék geci?
Jó, mert megérdemled!

Magyarországon minden kormánytag geci - kivétel nélkül mindenki !!!
Ilyen nincs még egy a világon !!!
legott
Polt Péter lebénult a fél oldalára?
Mert megérdemli!
A kurva anyád, aki a világra szart, te geci!

Börtönben végzed - ott fogsz megrohadni, Polt Péter.
legott
és én csak azért fogok akkor börtönbe kerülni, hogy téged bántsalak.
Bántani foglak. Nem baszlak seggbe, mert nem vagyok buzi, de azon kívül lesz minden. Csúnyán.
Polt Péter a maffia család legfőbb ügyésze bántva lesz.
Minden nap.
Néha kicsit, néha nagyon - de minden nap, amíg él.
legott
Polt Péter a fél oldalára lebénult, így irtsd ki az élők sorából - az összes fejvadásznak.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.