Szijjártó Péter kirúgást lebegtetett be azoknak, akik otthonról akartak dolgozni a járvány alatt. 

Volt még egy nagyon fontos varázskifejezés: home office és az erre vonatkozó törekvés. Ezt sem engedélyeztem, és nem fogom engedélyezni a jövőben sem

- mondta a külgazdasági és külügyminiszter szerdán Budapesten, a nagyköveti értekezleten.

Szijjártó Péter a Facebook-oldalán élőben közvetített beszédében hozzátette

Azt kértem a helyettes államtitkároktól és a főosztályok vezetőitől, hogy írják össze azoknak a munkatársaknak a nevét, akiknek a teljesítményét és a munkáját ebben a helyzetben nélkülözni tudják.

"És zárójelben tettem hozzá, hogy akkor ezt véglegesen meg is köszönhetik. Érdekes módon egyetlen egy név felírására sem került sor ezekre a listákra" – értékelte a járványhelyzet alatti minisztériumi munkát a keddi nagyköveti értekezleten Szijjártó Péter.

A 444 azt írja, 

Szijjártó szerdai beszédéből kiderült, hogy az otthoni munkavégzést kérőknek kirúgással kellett volna szembenézniük.

„Senkit sem küldtünk home office-ba, a főosztályvezetők és a helyettes államtitkárok jó helyzetfelismeréssel azt gondolták, hogy mindenkinek a munkájára szükség van nehéz időszakban is és a helyszínen is."

Szijjártó hozzátette:

Szakszervezetesdit eddig sem játszottunk a külügyminisztériumban, ezután sem fogunk. És ha valakinek ilyenhez van kedve, az szintén megkapja a lehetőséget arra, hogy ezt a játékot a minisztériumon kívül játssza. Nem engedjük meg ezt természetesen a jövőben sem.

"Külpolitikát csinálni felelősség, a magyar Külgazdasági és Külügyminisztériumban dolgozni különleges felelősség, amely nem csak a jó időkben, hanem a rossz időkben is feladatokat jelent. És aki ezt nem vállalja, annak nyitva állnak az épület ajtói, természetesen a kifele irányban is.”

Márciusban az Index írt arról, hogy a közigazgatásban dolgozók több szakszervezete közös nyilatkozatban fordul Orbán Viktorhoz a koronavírus-járvány miatti munkavégzéssel kapcsolatban. Arra kérték a miniszterelnököt, hogy „a közszféra munkaadójaként a kormány mutasson példát azzal, hogy méltányosan jár el a munkavállalóival és az otthoni munkavégzést támogatja és elősegíti”. Külön kérték, hogy legyenek tekintettel a kisgyermeket nevelő, krónikus betegségben szenvedő, valamint a hatvan év feletti kollégákra. A külügy és az Emmi mellett a KSH dolgozói is a kormányhoz fordultak.

Forrás: 444

Címlapkép: MTI/Szigetváry Zsolt

41 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Nessy
Erre nincs mit mondani! A "hatalommal" lehet élni, és visszaélni!
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
Aki Én
@csipetke: 23:30 Gyakorlatilag az összes féreg tett már olyat, amiért le kellett volna mondania, vagy lemondatták volna valódi demokratikus jogállamokban.
Semmi nem fog történni.
ómió
@Giovanni Alba: Üres főbe én se töltenék potyára észt, de azért megkérdezem: netán a Munka Törvénykönyve meg a munkavállalói jogok felülírják már a minisztériumon belül, ill. annak egységeiben elvégzendő munka mibenlétét és "hogyanját" is? Mert, ha igen, akkor mikortól is "ünnepelhetjük a virágzó liberális anarchia kitörtét"? Vagy ez még nincs, csupán deliráltad? Mert az más!
Jozefina
Béreljen nekik egy hajót és onnét tudnak majd dolgozni, főnökük példáját követve!!!??
Aki Én
@ómió: ...hujúúújjj.
Már te sem vagy a magad ura...
Giovanni Alba
@Aki Én: Bosszantás, hergelés, a húroknak feszegetése, és ha indulatosan válaszolsz, jön a diadalittas lándzsarázás : Én megmondtam, ilyenek ezek!!! Durvák, alpáriak, nincsen bennük tisztelet!!! Kicsi gyümölcsöm ott tévedett, hogy amennyiben tényleg elveszítem egyszer a türelmemet, akkor egyszerűen átnézek rajta. Addig próbálgatok válaszolgatni, neki írom, de remélem, értelmes emberekhez is eljut a mondanivaló. Egyébként ezzel az álnaiv értetlenkedéssel csak saját magát égeti. Van az a jó mondás : Ez annyira hülye, hogy fel sem bírja fogni. Vagy pedig : Van az a pénz, amennyiért korpás a haj.
ómió
@Aki Én: Csak nem a Szilvásy jósda "deklarálta"? Ott többre nem "fussa"?

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.