Különleges időkben különleges emberekre és nem mindennapi hozzáállásra, teljesítményekre van szükség – hangoztatta a Miniszterelnökség egyházi és nemzetiségi kapcsolatokért felelős államtitkára hétfőn a szombathelyi Premontrei Rendi Szent Norbert Gimnázium ünnepélyes tanévnyitóján.

Soltész Miklós öröme: ma már 220 ezer diák tanul Magyarországon egyházi intézményekben
Fotó: MTI/Varga György

Soltész Miklós azt mondta: nem lehet tudni, hogy a koronavírus-járvány a most megnyíló tanévben milyen kihívásokat tartogat, de a premontrei rend által fenntartott intézményben jól érzékelhető az a szellemiség, amely a tanárokat és a diákokat egyaránt megerősíti, és támaszt jelenthet a nehézségek leküzdésében.

Az államtitkár a szombathelyi székesegyházban tartott tanévnyitón, köszöntőjében kitért arra, hogy

ma már 220 ezer diák tanul, nevelkedik Magyarországon egyházak, felekezetek által fenntartott intézményekben.

Soltész Miklós arra buzdította a fiatalokat, hogy a tanáraiktól, nevelőiktől példaként megtapasztalt értékrend alapján

tudatosan vállalják fel kereszténységüket és a nemzet szeretetét.

Fazekas Márton premontrei apát köszönetét fejezte ki a diákoknak és a tanári karnak az elmúlt tanévben, a rendkívüli helyzetben végzett kitartó munkájukért, és megköszönte azokat a támogatásokat is, amelyeket az elmúlt években iskoláik fejlesztéséhez kaptak.

Véghné Busics Hilda, a gimnázium igazgatója úgy fogalmazott, az iskola 648 diákja – akik közül a szabályokat betartva valamivel több mint négyszázan vettek részt a tanévnyitón –, valamint tanáraik is készen állnak arra, hogy a megszokott körülmények között, de szükség esetén akár digitális oktatás mellett is elvégezzék a tanévben soron következő feladatokat.

(MTI)

7 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
justhpeter
Látjuk az egyház áldásos tevékenységét a kultúra az intelligencia és a műveltség területén. Aki többre kíváncsi forduljon Hodász András atyához. Ezt a szégyenkeresztény Soltészt meg felejtség el.
Gyütt Mönt
Hodász és Iványi nem NER-kompatibilis, mert komolyan veszik a bibliai tanításokat.
namihami
Lehet is öröme ilyen magas számban. Ha az oktatásuk jó talajra hull, akkor ebből a rétegből jöhet a KDNP következő nemzedéke. Akkor talán már 12 főre is felduzzadhat a párt összlétszáma. Amivel búcsút mondhatnak a 8 fős KDNP-nek. És akkor még büszkébben nézhetnek fel Nagy Atyaistenükre (és pénzeszsákjukra). Amit a Semjén már évek óta oly szorgalommal gyakorol és a Parlamentben állandóan demonstrál is a köznépnek. Meg is látszik, tökéletes az a kutyahűségű tekintete.
solidedge
Ezáltal 220 ezer az egyházat szívből utáló diák kerül ki az ilyen iskolákból.
ómió
Legalább bolsevik "szélárnyékban" tanulhatnak!
hidip
Szeretne lányt találni egy éjszakára? Üdvözöljük - 3sex.club/propeller

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.