Kocsis Fülöp, görögkatolikus érsek-metropolita mondta ezt a Hír TV-ben, amikor a szivárványos zászlóval kapcsolatban vázolhatta álláspontját – írja a 444.hu.

Görögkatolikus érsek: a homoszexuálisok betegek
Fotó: MTI/Czeglédi Zsolt

A katolikus főpap Karácsony Gergely azon felvetésére, hogy 

senkit nem érhet hátrányos megkülönböztetés szexuális orientációja miatt, mert mindannyian Isten teremtményei vagyunk, szereti a meleg embereket, és az egyháznak is szeretnie kell őket,

ezt válaszolta:

a gyógyulást javasolja és segíti az egyház.

Kocsis érsek szerint fontos tisztázni, hogy „a homoszexualitás nem bűn, hanem egy jelenség, amit érdekes módon hosszú időn keresztül betegségnek jelölt meg a tudomány.”

Majd ezt is hozzátette:

nem mindegy, hogy valaki, aki születésétől fogva, vagy a családi körülményei, az élet körülményei miatt kialakul benne ez a szexuális irányultság, mondjuk így betegség, hogy azt ő hogyan kezeli.

A pap szerint ha valaki fogyatékkal születik, beteg, azt föl kell ismerni, hogy igen ez egy betegség.

Ezt ki kell mondani! Élhet értékes életet, de ugye meg akar gyógyulni

- fejtegette.

Meglátása szerint azok is áldozatok, akik a szivárványszínű zászlajukra tűzik, hogy ezért harcolni kell. Úgy véli, ezek az emberek meg vannak tévesztve, "mert boldog ember nem lesz, aki ebben akar kibontakozni és a gyermekeinket is teljesen torz világba hagyjuk".

(444.hu)

13 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Nessy
Jó lenne ha a papok a hívek lelkével foglalkoznának, a betegségeket talán hagyják az orvosokra és a tudósokra! Ezeket a középkori téveszméket már a XXI. század erősen meghaladta!
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
legott
A görögkatolikus egyház a második legnagyobb keresztény köntösbe bujtatott sátánista egyház (sátánisták: nem Istent szolgálják, hanem Sátán érdekeit segítik) a római katolikusok után - "báránybőrbe bújt farkasok" mind!
Aztán jön az összes többi - reformátusok, evangélikusok, metodisták, episzkopalisok, baptisták, anabaptisták, és mindenféle karizmatikus csodagyógyító shit, az álságosaknál is álságosabb keresztények (mára már 40 ezernél is több keresztény felekezet van, és ezek valójában alapvető dolgokban sem értenek egyet, és ezért szakadtak el - és ezért ezek SZEKTÁS szakadások mind !!!), és valahány "név" a naptárban, Jézus eljön hozzátok másodszorra, és mentek a pokolba mind - cakompakk!

Az összkereszténység után jön az iszlám. (azért ez önmagában is elgondolkodtató...)
Az ateizmus a harmadik legnagyobb "vallás" (ők abban hisznek, hogy nincs Isten).
Aztán a hinduk.
Aztán a buddhisták.
Aztán az összes shit természeti vallás: "Fűben-fában", "Napfivér, Holdnővér", Woodoo, stb.
Aztán az UFO-hívők.
Végül a zsidók.
(létszámban számolva áll a sorrend)

Jézus második visszajövetelekor az összes "vallás" megy a pokolba mindenestül, de legelöl testhossz előnnyel a kereszténység, akik nem segítettek megismerni Istent az emberekkel, az emberiséggel nagyon sok évszázadon át.

Én sajnálom!
Te sajnálod!
Ő sajnálja!
Mi sajnáljuk!
Ti sajnáljátok!
De az baj - főleg velük -, hogy Ők nem sajnálják! Régen sem, most sem, és a jövőben sem fogják...

A kereszténység egy duma... dogmaszínház!
ómió
Na! Ők is rájöttek a nyilvánvalóra?
Gazella
@Shikari: tökéletesen nincs igaza! A papok körében is sok a homo és még a pedofil is!
Nessy
"a gyógyulást javasolja és segíti az egyház." Érdeklődve olvasnám milyen terápiát javasol az egyház egy állapotra! Máglyára gondol? Azt sikeresen alkalmazták mindenre! Legalább is amit bűnnek véltek, továbbá a világi hatalmak "kérését" is lelkesen teljesítették!
csak úgy....
a teológia és a csuha alá rejtett huncutságok segítenek!
namihami
Vajon a gyógyítás milyen formáját szeretné választani? Tűzpróba? Kerékbetörés? Máglya?
Mióta az Orbán számára a szavazatok megszerzése (és ezzel párhuzamosan az egyházi vezetők) lett a cél, azóta ezek a ""lélek emberei"" is tökéletesen felismerték benne az aranyborjút. Alá is dolgoznak egymásnak, de rendesen. Ezekre az egyházi vezetőkre mondják azt, hogy: ""Két forintért az anyját is megb@szná!"" És az idők folyásával ez már egy forintra is redukálódik. Csak jöjjön a pénz folyamatosan. Ahogy ez a határontúliakra is tökéletesen illik.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.