Az LMP ismét benyújtotta az Országgyűlés elé az otthongondozási díj egységes emeléséről szóló javaslatát, hogy azoknak az ellátása is növekedjen, akik nem a gyermeküket, hanem például az idős hozzátartozójukat ápolják.

Ungár Péter országgyűlési képviselő szerdai budapesti, online is közvetített sajtótájékoztatóján emlékeztetett: a javaslat megegyezik azzal, amelyet a fideszes Mátrai Márta terjesztett a Ház elé 2004-ben, még ellenzékben.

Hangsúlyozta: akik nem gyermeküket ápolják, 38 ezer vagy 58 ezer forintos díjazásban részesülnek, az összeg pedig évente mindössze 5 százalékkal emelkedik. Ungár Péter szerint ez nem követi az inflációt, így az árak elszabadulásával az otthonápolási díj vásárlóértéke csökken.

Hozzátette: a juttatás megemelése a minimálbér szintjére éves szinten 22-30 milliárd forintjába kerülne a költségvetésnek, amely szerinte elenyésző.

A politikus további változtatásokat is sürget. A többi között az, hogy az otthonápolási díj azok után is járhasson, akik rokkantnyugdíjat kapnak, a nagyszülő is jogosult legyen rá és ha valaki többeket ápol, magasabb ellátást kapjon.

Forrás: MTI

3 hozzászólásarrow_drop_down_circle

vacsi
Jelen helyzetben, amikor egyébként is nagy a gond az országban, nem tudom helyeselni, hogy a gondozási díjat - vagy bármilyen más díjat - emeljenek. Azt már csak zárójelben jegyzem meg, hogy aki pl. idős szülőjét gondozza, az nem a saját gondozási díjára van utalva, hisz a szülőnek, nagyszülőnek van nyugdíja, ami segít. És elárulhatom, hogy én is voltam ilyen helyzetben, valóban nem volt könnyű, de nem a pénz hiánya okozta a fő nehézséget, hanem a látvány, hogy a szeretett nagymamám hogyan megy tönkre. Ezen pénzzel nem lehetett volna segíteni.
ómió
A pénzosztás lett az új efftársi diló? Ja, csak, ha mások kormányoznak!
hidip
Szeretne lányt találni egy éjszakára? Üdvözöljük - 3sex.club/propeller

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.