A kuratóriumi elnök bocsánatot kér Karsai Györgytől, az egyetem tanárától, akire félreérthető megjegyzést tett.

Interjút adott a Népszavának Vidnyánszky Attila, a Nemzeti Színház főigazgatója és a Színház- és Filmművészeti Egyetem kuratóriumának elnöke.

Vidnyánszky továbbra is kitart amellett, hogy ő nyitott az egyeztetésre és a párbeszédre, azt a tüntető diákok, illetve az egyetem oktatói utasítják el.

Azt mondja, az SZFE végtelenül zárt rendszerén változtatni kell, például azon, hogy ott túl nagy a Katona József Színház befolyása.

Vidnyánszky Attila

Közzétette: MITEM – 2017. április 14., péntek

A képzésnek sokszínűnek kellene lennie, és tükröznie

a társadalom sokszínűségét, állítja Vidnyánszky, aki szerint évtizedes szervezeti és oktatásszervezési problémákhoz kellene hozzányúlni, amivel az egyetem tanárai és hallgatói nem akarnak szembesülni.

A kuratórium elnöke bocsánatot kért Karsai Györgytől, az SZFE tanárától, akiről egy tévéinterjúban azt mondta, neki nem lehet elmagyarázni, hogy mi a nemzet és a kereszténység. Ezt többen antiszemita megnyilvánulásnak értékelték, de Vidnyánszky szerint ezt róla nem mondhatják komolyan; ennek ellenére a félreérthető megjegyzésért elnézést kér.

A hazaszeretet megjelenését azonban továbbra is hiányolja az egyetemről, amit azzal illusztrál, hogy az SZFE nem szentelt külön vizsgákat Trianon témájának.

Vidnyánszky azt mondja, az oktatásnak el kellene indulnia, és ezzel párhuzamosan szeretne

széles körű egyeztetést a szakmai reformokról, megkeresni a közös nevezőt, de abból nem enged, hogy az egyetemnek el kell fogadnia az alapítványi formát,

és őt magát, kurátortársaival együtt. Arra a kérdésre, hogy nem kíván-e esetleg ehelyett kiszállni az egészből, nemmel felelt:

ezzel még dolgom van.

Címlapkép: Facebook/MITEM

(nepszava.hu)

18 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Jozefina
Inkább vonulna visza ukrajnába és ott egy kolostorban meditáljon, majd ha elkapta a józan ész, akkor jöjjön vissza!! vidnya szerint, aki nem trianonozik az már nem is nemzeti, nem is hazafi??? Nem normális gondolat menet!!!
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
Aki Én
Érdekes meghasonulás az egykor a szociknál a küszöbön álló alaktól, aki nekik nem kellett. Gondolom ott lett dühös.
Az is érdekes, hogy aki nem Trianonozik, az nem is magyar, nem is nemzeti.
De majd ő rendet tesz a fejekben, megmutatja a helyes irányt.
hidip
Szeretne lányt találni egy éjszakára? Üdvözöljük - 3sex.club/propeller
csipetke
Vidnyánszki ritka ellenszenves pali.Csörtet előre gyökér módon a szögesbakancsával,és sért halomra tisztességes embereket,akikkel csupán az a baj,hogy nem álltak be seggnyalónak a fidesznél.Ez a bocsánatkérés meg már minek?Ezt nem lehet megmagyarázni.Mielőtt kinyitja a száját,gondolkodnia kéne,de a saját hatalom,és becsvágya,na meg a kormánytól kapott nemkevés pénz felülír mindent.Hallottam vele néhány riportot,ezekből lejött,hogy nem ő a legélesebb kés a fiókban,pont azért választotta orbán ezt az ostoba fazont
nezelodo
Erodálódik ez a kiváló ember, de nem kell félni, majd a nemzetvezető szétrebbenti a fürkészeit, és keresnek helyette másik tíz izomagyút a boldogításunkra.
karma1
Ha annyira tudja, mi a hazaszeretet, akkor miert nem Ukrajnaban gyakorolja azt?

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.