A kuratóriumi elnök bocsánatot kér Karsai Györgytől, az egyetem tanárától, akire félreérthető megjegyzést tett.

Interjút adott a Népszavának Vidnyánszky Attila, a Nemzeti Színház főigazgatója és a Színház- és Filmművészeti Egyetem kuratóriumának elnöke.

Vidnyánszky továbbra is kitart amellett, hogy ő nyitott az egyeztetésre és a párbeszédre, azt a tüntető diákok, illetve az egyetem oktatói utasítják el.

Azt mondja, az SZFE végtelenül zárt rendszerén változtatni kell, például azon, hogy ott túl nagy a Katona József Színház befolyása.

Vidnyánszky Attila

Közzétette: MITEM – 2017. április 14., péntek

A képzésnek sokszínűnek kellene lennie, és tükröznie

a társadalom sokszínűségét, állítja Vidnyánszky, aki szerint évtizedes szervezeti és oktatásszervezési problémákhoz kellene hozzányúlni, amivel az egyetem tanárai és hallgatói nem akarnak szembesülni.

A kuratórium elnöke bocsánatot kért Karsai Györgytől, az SZFE tanárától, akiről egy tévéinterjúban azt mondta, neki nem lehet elmagyarázni, hogy mi a nemzet és a kereszténység. Ezt többen antiszemita megnyilvánulásnak értékelték, de Vidnyánszky szerint ezt róla nem mondhatják komolyan; ennek ellenére a félreérthető megjegyzésért elnézést kér.

A hazaszeretet megjelenését azonban továbbra is hiányolja az egyetemről, amit azzal illusztrál, hogy az SZFE nem szentelt külön vizsgákat Trianon témájának.

Vidnyánszky azt mondja, az oktatásnak el kellene indulnia, és ezzel párhuzamosan szeretne

széles körű egyeztetést a szakmai reformokról, megkeresni a közös nevezőt, de abból nem enged, hogy az egyetemnek el kell fogadnia az alapítványi formát,

és őt magát, kurátortársaival együtt. Arra a kérdésre, hogy nem kíván-e esetleg ehelyett kiszállni az egészből, nemmel felelt:

ezzel még dolgom van.

Címlapkép: Facebook/MITEM

(nepszava.hu)

18 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Jozefina
Inkább vonulna visza ukrajnába és ott egy kolostorban meditáljon, majd ha elkapta a józan ész, akkor jöjjön vissza!! vidnya szerint, aki nem trianonozik az már nem is nemzeti, nem is hazafi??? Nem normális gondolat menet!!!
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
Jozefina
Inkább vonulna visza ukrajnába és ott egy kolostorban meditáljon, majd ha elkapta a józan ész, akkor jöjjön vissza!! vidnya szerint, aki nem trianonozik az már nem is nemzeti, nem is hazafi??? Nem normális gondolat menet!!!
tudode
Alea Iacta est!
.
A hat egyetem sorsát a 132 bátor emberke eldöntötte -- többek között -- már május 20-án, őfélesége vírus elleni "harcában" a papíron is meglévő teljhatalmának a birtokában
.
-----Eldőlt: ezek az egyetemek alapítványi fenntartóhoz kerülnek
.
eduline.hu/felsooktatas/20200529_alapitvanyi_egyetemek
.
Vidnyánszky ebben "csak" a megoldó ember szerepét vállalta, nem számítva arra, hogy nem olyan egyszerű, ahogy őfélesége kifuncálta, mivel
.
------ Kevesebb ráfordítással nagyobb kontroll, erről szól az egyetemek alapítványi kiszervezése
.
444.hu/2020/06/24/kevesebb-raforditassal-nagyobb-kontroll-errol-szol-az-egyetemek-alapitvanyi-kiszervezese
--------------------------------------------------
.
Hasonlóan ahogy a megváltozott munkaképességűeket őfélesége megszabadíttatta Soltész Miklós szociális államtitkár 7-10 milliárd froncsi járandósásguktól, jutalmúl egyházügyi bársonyhokedli kiérdemlésével!
SystemError
Na már elkezdte a vergődést a sarokba szorult fidesz patkány. Ez így nem jó neki, ha full üres az egyetem, mert látványossá teszi, hogy mindenki undorodik tőle és amit szimbolizál a házmester féreg.
dr. prédikátor
@Shikari: nyikari cerkóf!! pont te ugatsz te hazátlan román bozgor??
Peller Anikó
"Egyikőjüket sem küldte el a kuratórium. Sehol nem mondtam róluk egy rossz mondatot sem. Mindannyian megkerülhetetlen figurái az elmúlt évtizedek magyar színházi életének. Az oktatásban rájuk is szükség volna."

Akkor mire fel ez a nagy változtatás? Jah, hogy nem tetszik az önállóság a cerkóf elednek?
ómió
Az "efftársiasság" márpedig nem enged! Jobban féltik, mint az Aurórát!
Aki Én
@Shikari: Vicces ahogy a végbélbe szorulva véded a migránst :)
colibri
Azért az is beszédes, hogy a rengeteg hazai és külföldi szakmabeli mellett a saját gyereke is ellene van az erőszakos végrehajtásnak. propeller.hu/itthon/3571660-fiu-harcol-apja-ellen-ifj-vidnyanszky-attila-is
Edmond Dantes
@sgl: Ennek még a fele is sok.Bár ha a Fidesz vezérkarának és seggnyalóinak a a múltját nézzük,akkor ez inkább ajánlólevél.
volvós
ukrán buzi, pofa be, és irány Ukrajna, a putri, a köcsögök hálája - otthon !!!
justhpeter
Vidnyászky megbukott, az energiát már csak a NER lélegeztetőgépétől kap.
Aki Én
Érdekes meghasonulás az egykor a szociknál a küszöbön álló alaktól, aki nekik nem kellett. Gondolom ott lett dühös.
Az is érdekes, hogy aki nem Trianonozik, az nem is magyar, nem is nemzeti.
De majd ő rendet tesz a fejekben, megmutatja a helyes irányt.
hidip
Szeretne lányt találni egy éjszakára? Üdvözöljük - 3sex.club/propeller
csipetke
Vidnyánszki ritka ellenszenves pali.Csörtet előre gyökér módon a szögesbakancsával,és sért halomra tisztességes embereket,akikkel csupán az a baj,hogy nem álltak be seggnyalónak a fidesznél.Ez a bocsánatkérés meg már minek?Ezt nem lehet megmagyarázni.Mielőtt kinyitja a száját,gondolkodnia kéne,de a saját hatalom,és becsvágya,na meg a kormánytól kapott nemkevés pénz felülír mindent.Hallottam vele néhány riportot,ezekből lejött,hogy nem ő a legélesebb kés a fiókban,pont azért választotta orbán ezt az ostoba fazont
nezelodo
Erodálódik ez a kiváló ember, de nem kell félni, majd a nemzetvezető szétrebbenti a fürkészeit, és keresnek helyette másik tíz izomagyút a boldogításunkra.
karma1
Ha annyira tudja, mi a hazaszeretet, akkor miert nem Ukrajnaban gyakorolja azt?

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.