A Nemzeti Választási Bizottság (NVB) szerint nem volt jogszabálysértő, hogy a tiszaújvárosi választáson induló Fidesz-KDNP-s jelölt egy a szerencsi játszótér-felújításról gyerekekkel készített fényképet tett közzé a közösségi oldalán.

NVB: nem volt jogszabálysértő a fideszes jelölt játszótéri fotója

A Borsod-Abaúj-Zemplén megyei 6-os számú, a megye délkeleti részét lefedő, tiszaújvárosi székhelyű egyéni választókerületben október 11-én tartanak időközi országgyűlési képviselő-választást, amelyen a júliusban motorbalesetben elhunyt Koncz Ferenc (Fidesz) utódjáról dönthetnek majd. A Fidesz-KDNP helyi szervezete Koncz Zsófiát, Koncz Ferenc lányát indítja a körzetben.

A tiszaújvárosi országgyűlési egyéni választókerületi választási bizottság (oevb) korábban az egyik jelölt kifogása alapján megállapította: Koncz Zsófia megsértette a jelöltek és jelölőszervezetek közötti esélyegyenlőség választási alapelvét azzal, hogy egy a játszótér-felújításról gyerekekkel készített fotót tett közzé a közösségi oldalán.

Az NVB csütörtökön bírálta el az oevb határozata ellen benyújtott fellebbezést, és 10:1 arányban megváltoztatta az oevb döntését és elutasította a kifogást.

A bizottsági tagok többsége szerint köznevelési intézményben valóban nem lehet a gyermekek részvételével kampányt folytatni, de a kifogásolt rendezvény – bár azon gyerekek voltak jelen – nem köznevelési intézményben történt, így nem ütközik jogszabályba; az oevb helytelen következtetést vont le az adatokból. Az NVB ugyanakkor 6:5 arányban helybenhagyta a tiszaújvárosi oevb azon döntését, amely szerint nem volt jogsértő Koncz Zsófiának a szerencsi Rákóczi Zsigmond Református Két Tanítási Nyelvű Általános Iskola és Alapfokú Művészeti Iskolában szintén gyerekekkel és tanárokkal készített fotója.

Az oevb szerint mivel a tanév szeptember 1-jén indult, Koncz Zsófia pedig arról számolt be, hogy augusztus 28-án volt az intézményben, amikor nem folyt ott oktatás, tanulók nem tartózkodhattak az iskolában. Így nem állapítható meg a köznevelési törvény sérelme, és a kifogást elutasították.

Az NVB csütörtökön elbírálta az ebben az ügyben érkezett fellebbezést is és egyetértett az oevb-vel, így helybenhagyta a testület döntését, hogy nem volt jogsértő a jelölt magatartása. A határozatok nem jogerősek, azok ellen három napon belül lehet jogorvoslatot benyújtani a Kúriánál.

(MTI)

Cikk- és címlapkép: pixabay.com

13 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
namihami
Az ellenkezője lenne hír. Ez a ""normális"".
RonaGyuri
ezek már vetekszenek a Polt-ék arcátlanságával!=))
RonaGyuri
@RonaGyuri: Ezek is már vetekszenek Polt-ék arcátlanságával,

avagy újabb adalék a derék matyar jogállamiság gránitszilárdságárúl

Szinten napról napra verik bele az orrunkat ártunk és qurmányunk ócska pártkatona pribékjei, akik elvben független jogállami intézményekben randalíroznak, hogy nem ám olyan világot élünk. Az elmúlt napok legundorítóbb példáiból:
Egyrészt; A derék Állami Számvevőszék közleményben hívta fel a figyelmet, hogy a Színház- és Filmművészeti Egyetem (SZFE) gazdálkodását mintegy 10 éve sorozatos és visszatérő szabálytalanságok jellemzik. A közlemény szerint a legnagyobb gondok a közpénzekkel és közvagyonnal való átlátható elszámolás megteremtése területein vannak.
Másfelől; A Központi Nyomozó Főügyészség közleményben utasított el egy miniszter elleni feljelentést. Mint írják elutasították egy magánszemély feljelentését a külügyi-tárcavezető ellen, mert nem történt bűncselekmény. Mint ismert egy ellenzéki képviselő tett fel kérdést Polt Péternek, hogy: Szijjártó Péter törvényt sértett-e azzal, hogy luxusjachton nyaralt?
S a legfrissebb; A Nemzeti Választási Bizottság (NVB) szerint nem volt jogszabálysértő, hogy a tiszaújvárosi választáson induló Fidesz-KDNP-s jelölt egy a szerencsi játszótér-felújításról gyerekekkel készített fényképet tett közzé a közösségi oldalán.
RonaGyuri
@RonaGyuri: Ismét valamiben mi vagyunk az elsők

egy egyáltalán nem meglepő adat kicsiny hazánk hétköznapjairól

Az EU Csalás Elleni Hivatala (OLAF) tegnap tette közzé a „The OLAF report 2019” című anyagát.
„In 2019, the investigations carried out by the European Anti-Fraud Office (OLAF) ranged from unravelling complex frauds involving machinery bought using EU funds and manipulated tender procedures, to major joint customs operations targeting consumer goods and cigarettes. An increasing number of cases involve environment-related projects, in line with the EU’s increased focus on green and sustainable policies.”.
Az összefoglaló megállapította, hogy:
„Kiugró bajokat lát a magyarországi áfa-csalások hatósági felderítése terén ” és „messze az uniós átlag feletti problémákat azonosított az EU-s pénzek felhasználása terén”. Az utóbbi esetében rögzítették, hogy „Magyarországon felhasznált EU-s felzárkóztatási és agrártámogatásokhoz kapcsolódó pénzügyi büntetés, z több, mint tízszerese az uniós átlagnak és toronymagasan a legmagasabb aránynak számít az összes tagállam között”!! =))
RonaGyuri
egy újabb beküldésemet majmolták meg:
bekialtas.blog.hu/2020/09/09/bekialtas_a_kasztosodott_magyarorszag

amihez megjegyeztem, hogy ennél sokkal nagyobb gond, hogy az elit sajnos a komcsik kegyenceiből előkapart műveletlen paraszt-suttyók bagázsa lett!!! =))
RonaGyuri
@RonaGyuri: Az egy dolog, hogy hazudnak

még az is csak-csak, hogy másokkal takaródznak, na de hogy NAGYSÁGRENDEK???

A párt központi napilapja a főoldali kínálóban emigyen nyomul: „Az első hullámban nagyságrendekkel magasabb volt a halálozási arány, mint most

Áprilisban azon a három napon, amikor a legtöbb – összesen 489 – fertőzést regisztrálták, 33 haláleset történt.”
A cikk maga már később „Lényegesen kevesebb a halálozások száma a második hullám idején”-ra szelidült. Igaz a „A Johns Hopkins Egyetem honlapján közzétett adatok szerint ” hivatkozás is ócska csalás, ők csak összesítettek!!!
Azonban ezek a számok nem mutatnak nagyságrendi eltérést és főleg nem nagyságrendekkel térnek el! =))
csipetke
Csak a címre:-Hát persze,hiszen fideszes! Ha az ellenzék jelöltje pózolt volna gyerekekkel,az már szabálysértő lett volna.Ez egy ilyen ország
kereső
A játszótéri gyerekeknek nincsenek személyiségi jogai? Csak az orbán családnak? (miattuk rúgták ki a 168 óra főszerkesztőjét).Ráadásul az orbán fotó nyilvános adatbázisból származik, mig a játszótéri felvételen direkt a kampány miatt készült a felvétel. A szülők tudtával és beleegyezésével ???
kereső
Dr Koncz Zsófia, a fidelitas alelnöke, 30 éves jogász- a wasingtoni magyar nagykövetség munkatársa- aki nem átall olasz zászlóval kampányolni. Melyik egyetem adott ennek a félműveltnek diplomát?És ez akar a magyar országgyűlésben képviselő lenni?
balrad.ru/2020/09/10/a-dr-nemmzetthess-dobrogista-honleany/
hidip
Szeretne lányt találni egy éjszakára? Üdvözöljük - 3sex.club/propeller

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.