Elhunyt egy idős, krónikus beteg, és újabb 718 magyar állampolgárnál mutatták ki a koronavírus-fertőzést – közölte a koronavirus.gov.hu pénteken.

A kormányzati portálon azt írták: 10 909-re nőtt a Magyarországon eddig azonosított fertőzöttek száma. Az elhunytak száma 631-re emelkedett. 4014-en már meggyógyultak. Az aktív fertőzöttek száma 6264.

Az aktív fertőzöttek 43 százaléka, az elhunytak 59 százaléka, a gyógyultak 42 százaléka budapesti.

Kórházban 259 koronavírusos beteget ápolnak, közülük 12-en vannak lélegeztetőgépen.

Hatósági házi karanténban 25 117-en vannak, a mintavételek száma 517 222.

Kiemelték: ahogy az új fertőzések adatai is figyelmeztetnek, a járvány nem ért véget, a második hullám Magyarországot is elérte, az aktív fertőzöttek száma ismét emelkedik, ezért nagyon fontos továbbra is a fegyelmezettség, a beutazási korlátozások és az általános higiénés szabályok betartása.

A közlemény szerint a vírus behurcolása jelenti a legnagyobb veszélyt a magyar emberek egészségére és munkájára, ezért ismét szigorodtak a külföldről való beutazás feltétételei. Alapszabály szerint külföldi állampolgárok nem léphetnek Magyarország területére, a külföldről hazatérő magyar állampolgároknak pedig kötelező a 14 napos hatósági házi karantén.

A közösségi terjedés megfékezéséért azt kérik, továbbra is mindenki kerülje azokat a helyeket, ahol zárt térben sokan vannak, lehetőleg tartsa a szociális távolságot, gyakran és alaposan mosson kezet, a maszkot viselje az üzletekben és a tömegközlekedési eszközökön. Akinél külföldi tartózkodás vagy egyéb ok miatt hatósági házi karantént rendeltek el, szigorúan tartsa be. Akinek tünetei vannak, ne menjen közösségbe, hanem maradjon otthon és telefonon értesítse háziorvosát. "Ha mindezeket betartjuk, akkor el tudjuk kerülni a fertőzés terjedését és a további, a mindennapi életünket korlátozó intézkedések bevezetését" – írták.

Az oldal térképe alapján eddig Budapesten (4735) és Pest megyében (1568) regisztrálták a legtöbb fertőzöttet. Ezt követi Fejér (630), Hajdú-Bihar (410), Komárom-Esztergom (407) és Szabolcs-Szatmár-Bereg megye (375). A fertőzésben legkevésbé érintett megye Békés (68).

Forrás: MTI

Címlapkép: MTI

9 hozzászólásarrow_drop_down_circle

SystemError
Nyilván jön a hétvége most kicsit valósabb adatot kellett mondani, hogy ne rohangáljanak plázázni az emberek.
Most még egy-két hétig menni fog a "DE nem halt meg senki", akkor nincs is baj, mert a fiatalok...:) Nyilván mindenki tudja, hogy, el fog jutni az idősekig és a halálesetek a fertőzéstől számított 2-3 héttől várható, de nyugodtan rohangáljon mindenki, mert a nemzeti konzultáción ez jött ki!

Kurva anyád hazaáruló, gyilkos patkány!
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
SystemError
Nyilván jön a hétvége most kicsit valósabb adatot kellett mondani, hogy ne rohangáljanak plázázni az emberek.
Most még egy-két hétig menni fog a "DE nem halt meg senki", akkor nincs is baj, mert a fiatalok...:) Nyilván mindenki tudja, hogy, el fog jutni az idősekig és a halálesetek a fertőzéstől számított 2-3 héttől várható, de nyugodtan rohangáljon mindenki, mert a nemzeti konzultáción ez jött ki!

Kurva anyád hazaáruló, gyilkos patkány!
Jozefina
Ez mind a kapkodás és a hozzéértést csak imitáló intézkedések következménye!
"A közlemény szerint a vírus behurcolása jelenti a legnagyobb veszélyt a magyar emberek egészségére és munkájára, ezért ismét szigorodtak a külföldről való beutazás feltétételei. Alapszabály szerint külföldi állampolgárok nem léphetnek Magyarország területére, a külföldről hazatérő magyar állampolgároknak pedig kötelező a 14 napos hatósági házi karantén."
Ugyanakkor megrendezik a szuperkupát a Puskásban több ezer külföldi és hazai résztvevővel!!! És sok-sok más esetben kivételt kapnak a külföldről beutazók!!
Továbbá az iskolák jelentik most legjobban a virus terjedését, hiszen állítólag a fiatalok a leginkább fertőzöttek, akik aztán terjesztik a vírust!!! Az iskolák bezárásától viszonz óckodik a kormány, mert nem tud mit kezdeni a digitális oktatással és főleg az otthon maradt gyermekek felügyeletével!!! Szóvál káslerrel együtt csak imátkoznak mást nem??!!
tudode
Őfélesége már mossa az enyves kezeit, hogy nem ükelme, hanem
,
"""" Az emberek egyértelműen azt nyilvánították ki a koronavírus-járvány első tapasztalatairól szóló nemzeti konzultáción, hogy Magyarországnak működnie kell, nem engedhető meg, hogy a vírus újra megbénítsa az országot – mondta Orbán Viktor miniszterelnök pénteken, a Kossuth rádió Jó reggelt, Magyarország! című műsorában.""""
.
Félelmetesnek tűnik az, hogy ez a szakbarbár 2012-ben átszerveztette a 250 éves ÁNTSZ-t, belevágta a sarjadzó demokráciától, a rendvédelmiseken át, a társadalmi élet minden szegletébe a ki nem fogyó szögeit:
.
----- Szögek a koporsóba - A tisztiorvosi hálózat szétverése
.
magyarnarancs.hu/belpol/szogek-a-koporsoba-104188
.
Arcátlanúl arra az 1,7 millió konzultációs rötyipapírra hivatkozik, hogy őbarbársága nem vöt, a zemberek akaratábú had araqsson a vírus is, ha már ük is ezt teszik!
Nyírfa
Leplezhetetlen csődöt mondott a kormány. Nincs az életnek olyan területe, ahol valami érdemit tudtak/akartak volna teremteni. Lepusztítanak, letarolnak minden értéket, belegabalyodnak a saját maszlagaikba.
Kíváncsi vagyok, ide engedik-e a németek a játékosaikat , a szurkolóikat. Ha van egy kis felelősségérzetük, akkor távol maradnak. Pláne, hogy balesetveszélyes a Puskás.

A paksi csapat ki sem tudja állítani a 11 embert, annyian betegedtek le, az MLSZ mégis kötelezi őket a budapesti rangadóra. A fővárosiak egészségének a tudatos veszélyeztetése hány évet kóstál a büntetőjog szerint?
kereső
@Nyírfa: Mivel ez a HARC része, és hadban állunk- ezért aztán hadbiróság!
Nyírfa
@kereső: Ma csupa kíváncsiság vagyok. Azt is megnézném , Orbán mit művelne egy tárgyaláson, ahol a bíróság számon kérné a harcai által elszenvedett veszteségeket, úgy anyagiakban mint emberéletekben.
Egy ideig mondogatná, hogy Soros, aztán úgy összezavarodna, hogy kérné a tárgyalás elnapolását. Megpróbálna mártírt csináltatni magából, sőt, egyenesen nemzeti hőst, de csak hülyét tudna.
Néha elgondolkodom azon, hogy kik építették át a kolostort. Mert, ha Mészáros alvállalkozói, akkor Orbán vendégei , jobb, ha ki sem teszik a lábukat a teraszra panorámát bámulni. A miniszterelnök már annyit hazudott élete során, hogy bármikor megnyílhat alatta a föld - aktuálisan az erkély - ahogy a mondás tartja.
hidip
Szeretne lányt találni egy éjszakára? Üdvözöljük - 3sex.club/propeller
gina
És Cecilia főorvosasszony bujdosik, nagy bajban van a vénlány,,kuruzslóasszony semmi több !!!
hidip
Szeretne lányt találni egy éjszakára? Üdvözöljük - 3sex.club/propeller

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.