Radikális lépés.

Hatalmas bejelentést tett az SZFE a tanévkezdésről – kikiáltották a tanköztársaságot

Úgynevezett kísérleti tanköztársaságot hirdetnek a színművészetis egyetemisták.

Upor László, SZFE szeptember végén távozó rektorhelyettese azzal kezdte, hogy a múlt heti rektori határozat értelmében megkezdik a tanévet. Ezzel együtt továbbra is folytatódnak a tiltakozások és nem adják fel a korábbi követeléseiket. Az egyetem közössége továbbra is ragaszkodik az autonómiához. Azt is elmondta, kísérleti tanköztársaságot hirdetnek, aminek a tevékenységébe beleférnek a hagyományosnak számító oktatási egységek, zárt és nyitott kurzusok és az egyetem helyzetére reflektáló akciók.

Nyitott, szabad, folyton változó egyetem vagyunk és azok is akarunk maradni

– mondta Upor.

Forrás: HVG

71 hozzászólásarrow_drop_down_circle

csak úgy....
@Shikari: a te szakmádat ki járatja le tibim? :) na eriggy má.. (melózni)
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
csak úgy....
@Pegero: közted és az elvtársaid között!
csak úgy....
@verőce21: a málna elvtársnöd keres hozzád hasonló humoriskákat...
verőce21
@csak úgy...: Pedig már becstelen, társadalomból kitaszított személyedben megtalálta a bohócot...!
karma1
@csak úgy...: Picit pontositlak, bocsi: a letelepedesi kotvenyeket MAR 2 eve el kellett kezdeni visszafizetni, mert az elsoket 2013-ban vettek meg... 5 eves futamidore, +kamat+hozam+ unios utlevel NEM 5 evre, hanem az illeto elete vegeig! ENNEK kotvenynek a visszafizetesere kellett felvenni a marha rossz kondicioju hiteleket, mert amugy erre nincs love'
karma1
@Málna: Latszik, hogy mekkora bunko proszto vagy: a budos eletben nem hallottal meg az "egyetemi autonomiarol" ami MINDEN egyetemnek kijar, alapjogkent. Dehat te csak egy hulye troll vagym, honnan tudnad ezeket az alapveto dolgokat? Ennek ellenere az allamnak akkor is tamogatnia kell az egyetemeket is, ha nem ugathat bele mindenbe - amit mostantol szeretett volna megvaltoztatni, csak eppen a juozan diakok belekoptek a levesbe! Az 1848-as szabadsagharc utan , a so'tlan-kegyetlen Bach-korszakban a Habsburgok nem mertek belepofazni a magyar egyetemek autonomiajaba, annyira tiszteltek a torvenyeket. Akkor ez a karpataljai disznoipasztor milyen alapon vindikalna maganak a jogot az erobol valo egyetemi vezetesre?

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.