Holnaptól a MÁV és a Volánbusz is újabb szigorításokat vezet be a tömegközlekedési eszközökre vonatkozó maszkviselési szabályokban.

Maszk használat: a MÁV és a Volánbusz is szigorít

Fotó: Czeglédi Zsolt / MTI

A MÁV-Start saját honlapján közölte, hogy a szeptember 18-án megjelent kormányrendelet alapján szeptember 21-től, azaz hétfőtől már nem elég a maszkhasználat a közösségi közlekedési eszközökön, hanem azon állomási és megállóhelyi helyiségekben is kötelező lesz, ahol az utas a felszállás előtt vagy után tartózkodik.

A MÁV és a Volánbusz is kiemelte, azon hatodik életévüket betöltő utasok, akik megszegik a szabályokat, az utazásból való kizárásra számíthatnak. A rendelet alapján a maszkviselésbe is van változás: egyrészt most már nem elfogadható a sál vagy kendő használata, csakis az orvosi maszk, munkavédelmi maszk, valamint textil vagy más anyagból készült maszk.

Másrészt pedig a helytelen viselést is szankcionálni fogják, a maszkviselés csak akkor helyes, ha az orrunkat és a szánkat egyaránt eltakarjuk vele, ha nem így történik a maszkviselés, azzal is szabályt sért az adott utas.

A két szolgáltató ugyanakkor elmondta, a kizárásra csak akkor kerül sor, ha az utas nem hajlandó együttműködni a hatóságokkal és ellenszegül, ám itt is először pótdíjat szabhatnak ki rá. Amennyiben nagyon renitens az utas, még a rendőri intézkedés sem kizárható.

Liner

15 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
legott
"Én hajlandó voltam együttműködni a hatóságokkal. Sőt!" (Szita Károly emlékirataiból. Részlet.)
voltmárjobbis
@Pegero: tegnap 21:45 Már nem Gyurcsány van, fogod a pirinyoi agymosott agyaddal?
hidip
Szeretne lányt találni egy éjszakára? Üdvözöljük - 3sex.club/propeller
Pegero
@voltmárjobbis: Ha hallgattad a mai parlamenti felszólalását Fletónak, akkor most már tudod miért mondtam tegnap azt, amit mondtam!
fideszes gyökér
@verőce21: Mi magyarok vagyunk és ez az mi országunk!
voltmárjobbis
@Pegero: szept. 21 22:30 Nem hallgattam, mit mondott?

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.