Jövő áprilisig nem kapcsolják ki a gázt sem a Dankó utcai szeretetotthonban, sem az Oltalom Karitatív Egyesület, illetve a Magyarországi Evangéliumi Testvérközösség iskoláiban, otthonaiban.

Forrás: hvg.hu
RSS tartalom, A cikket automatikus RSS rendszer küldte be, amely egy híroldal összes cikkét posztolja a Propeller.hu oldalára. A más híroldalak által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.

8 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
fidem
Nagyon sajnálom Iványi Gáborékat.
De.
Keresztény közösség ne lógjon semmilyen hatalom pénzcsapján. Ha meg igen, akkor hódoljon be neki, mert ez az ára. Ez érvényes minden nagy- és kis- magát kereszténynek valló egyházra, közösségre.
Keresztény közösségnek nem világi jótékonykodás lenne a célja, hanem a hitélet fenntartása.
Jótékonykodni mindenkinek saját zsebből kellene, ne a más pénzéből. Pláne ne tekintse megélhetési forrásként a világi hatalom adományát.
Hogy is üzente Pál apostol:
"Magatok is tudjátok, mimódon kell minket követni; mert nem viseltük magunkat közöttetek rendetlenül.
Sem ingyen kenyeret nem ettünk senkinél, hanem munkával és fáradsággal, éjjel-nappal dolgozva, hogy közületek senkinek se legyünk terhére.
Nem azért, mintha nem volna rá jogunk, hanem hogy magunkat például adjuk néktek, hogy minket kövessetek.
Mert a mikor nálatok voltunk is, azt rendeltük néktek, hogy ha valaki nem akar dolgozni, ne is egyék.
Mert halljuk, hogy némelyek rendetlenül élnek közületek, a kik semmit nem dolgoznak, hanem nyughatatlankodnak.
Az ilyeneknek azonban rendeljük és kérjük őket a mi Urunk Jézus Krisztusra, hogy csendesen munkálkodva, a magok kenyerét egyék."
Át kellene gondolni, mit is tekintünk keresztény közösségnek...
Nessy
@fidem: Az ötlet jó lenne, ha!!! Nem kapnának a kormány által elismert egyházak, és egyéb gyülekezetek pl. Hit gyülekezet milliárdokat. Arról nem is beszélve, hogy ők 1%-ra jogosultak, adókedvezményeket kapnak. A híveik meg nem 100%-ban elesettek, hátrányos helyzetűek, betegek, hajléktalanok , mint Iványiéknak!
Nálunk jelenleg státusz kereszténység van. Isten szolgái ma már Orbán szolgái nem kevés Júdáspénzért!
fidem
@Nessy: Jelenleg ahol a r.katolikus egyház, meg az állammal paktumot létrehozó Hitgyüli a kedvezményezett, ott hívő kereszténynek nincs helye.
Kérdés, ki hova sorolja Iványi Gábort...
kereső
@fidem: Iványi Gábor , a MET, az Oltalom nem kedvezményezettje a NER-nek, mert nem folytat erőszakos hittéritést, és nem nyalja orbán hátsóját. Iványinak megmaradt a gerince, a becsülete, tisztessége és főként a HITE. Ezért aztán a NER által üldözendő.
fidem
@Kookas: - ha perel, ha követeli az állam pénzét, akkor csak pikszisből kiesett volt kedvezményezett. Nem hite, elve alapján, hanem anyagi okok miatt.
hidip
Szeretne lányt találni egy éjszakára? Üdvözöljük - 3sex.club/propeller

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.