A magasabb szintű kormányrendeletbe ütköznek a budapesti szabályok.

Karácsony Gergely bejelentette: Visszavonják a budapesti maszkszabályokat

Szerdán a Fővárosi Önkormányzat visszavonja a budapesti maszkhasználatról szóló rendeletét – erősítette meg az Indexnek Karácsony Gergely főpolgármester.

A védekezésről szóló, szeptember 15-én módosított önkormányzati rendelet mellett a kormány szeptember 21-én előállt a maga rendeletével, amely irányadónak számít, a jogforrási hierarchia alapján felülírja az alsóbb szintű jogszabályt – magyarázta az Indexnek Schiffer András ügyvéd, volt országgyűlési képviselő.

Szóval ettől függetlenül az országos szabály értelmében még kötelező lesz a maszkviselés a főváros több környezetében.

Forrás: Index

Kép: Facebook

14 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Nessy
Miután a hívek jó része egyik szabályt sem tartja be, halottnak napszemüveg a kormány rendelete! Sőt, megjegyzést tesznek azokra, akik maszkot viselnek! Azt nem írta bele kormányunk a rendeletbe, hogy kivétel a focimeccs!
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
Giovanni Alba
@Shikari: Nem hülyeség a hivatalos eljárásrendet betartani. Mondjuk haa kormányban lenne egy szikrányi együttműködési hajlandóság (nincs), akkor minimum értesítem az érdekelteket, figyelem, jogszabályváltozás, készüljetek fel. Egy normális helyen a kormány nem a mindenhatóság, Rendelet előkészítése, hatásvizsgálat, érintettek értesítése. Nem péntek este hirdetem ki, hogy hétfő reggeltől hatályba lép. Legalább ennyit tudhatnál, ha már beleszóltál.
Shikari
@Giovanni Alba: Mellébeszélsz és fogalmad nincs a jogalkotási folyamatokról!
A Parlament, a minisztériumok és a kormány hozza a jogszabályokat, az önkormányzat pedig ezekhez alkalmazkodik a saját jogalkotásával!

Ilyen nehéz ezt felfogni?
Giovanni Alba
@Shikari: Nehéz felfogni, hogy amennyiben a kormányrendelet magasabb követelményeket támaszt (ez van a jelen esetben) akkor a fővárosi önkormányzat megtárgyalja mi a teendő, majd ezek után vagy visszavonja a saját rendeletét(ez van most), vagy módosítja azt?
Shikari
@Giovanni Alba: Nem ez történik! Ha a kormány rendelete szigorúbb, mint az önkormányzaté, azt haladéktalanul meg kell változtatni.

Ne védd már az ostobaságodat, ha fogalmad sincs ezekről a folyamatokról!
Maria24s
Szeretne egy lányt találni egy éjszakára? Üdvözöljük - 3sex.club/propeller

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.

További ajánlatok