Dörgedelmes levelet írt a dunaújvárosi kórház főigazgatója, miután néhány beosztottja a Facebookon tiltakozott az új egészségügyi törvény ellen – írja a 444.hu.

A dolgozók Facebook-profilképeit kifogásolja a dunaújvárosi kórházigazgató
Fotó: MTI/Kovács Tamás

A portál birtokába jutott levélben az áll, hogy méltatlannak tartja a dolgozók politikai megnyilvánulásait a közösségi oldalakon. Mészáros Lajos kórházigazgató konkrétan azt kifogásolja, hogy az alkalmazottak egy része «Free Eü» feliratú profilképet állított be, ezzel tiltakozva a parlamenten villámgyorsan átnyomott új egészségügyi törvény ellen. Petíciót is indítottak már, több mint 18 ezren írták alá.

A 444.hu-nak a kórház vezetője azt mondta:

kórházunkban folyik a COVID-betegek ellátása, amely nem hétköznapi erőfeszítéseket követel munkatársainktól, és ez nagyfokú fizikai és szellemi leterheltséghez vezet. Ilyen körülmények között nem tartom helyén valónak a munkatársak politikai megosztását. A tevékenységünk politikamentes és a betegek érdeke az első a számunkra. Nem cél, hogy a dolgozók között politikai okokból feszültség generálódjon.

A levélben írtakat nem tekinti kötelező jellegűnek, és szerinte ezzel nem sérül a munkatársak véleményhez való joga.

(444.hu)

4 hozzászólásarrow_drop_down_circle

nezelodo
Igazgató úr! Kásler professzor jeles szakmai irányítása és a pökhendi módon oda vezényelt kórházparancsnok jelenléte az bizonyára nem okoz a dolgozók között politikai feszültséget. Indikátorként számba kellene venni, mennyien cuccoltak össze, és ezután mennyien indulnak a többiek után a rothadó nyugatra dolgozni.
justhpeter
Örömmel tölt el, hogy Mészáros Lajos kórházigazgató úrnak a dolgozók politikai megnyilvánulásai a közösségi oldalakon a legnagyobb problémája. Szabadna azt is megtudnunk, hogy mi köze hozzá ?
anyuci
A legalapvetőbb emberi jogok sérülnek kb minden percben. A betegeké is, az egéstzségügyi dolgozóké is, de elég bemenni egy boltba, felszállni egy tömegközlekedésre. Akár tetszik, akár nem a kórházigazgatónak, igenis LEHET VÉLEMÉNYE a dolgozónak. Lassan az egészségügy ugyan dolgozók nélkül marad és mindenkit beuniformizálnának hatalmaskodó, beteg, beosztásukkal visszaélő vezetők, de akkor remélem majd ők kezelik az ágytálat, emelik a beteget, takarítanak, vagy osztják az ételt !!! Ebben a beteg világban a polcra kerülnek olyan emberek akik hirtelen mindenhatónak képzelik magukat ! Mocskos egy világ, hogy ez egyáltalán téma lehet !
ómió
De konkrétan mi is a "haladók" problémája? Vagy csak előjött a fizulenyuláshiány szindrómájuk?

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.