Személyzetpolitikai célból januártól élesedik a Kormányzati Személyügyi Döntéstámogató Rendszer a belügyminiszter felügyelete alatt. Ide minden adatot fel kell majd töltenie az egészségügyi szolgáltatónak is a foglalkoztatottakról. Az informatikai fejlesztést sem akárkire bízták... Alapvetően egy több éve tartó hatalmas informatikai fejlesztésről van szó. A Kormányzati Személyügyi Döntéstámogató Rendszerről (KSZDR) szóló törvényjavaslatot október 27-én nyújtotta be Pintér Sándor belügyminiszter. -----------Nagy tezsvér fidel!

(Forrás: mfor.hu, sgl által)

9 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Qqberci
És ettől majd több lesz az orvos? És a GDPR nem fog befigyelni? Mert akkor irány Strasbourg!...
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
sgl
"Az egészségügyi szolgáltató az alapnyilvántartás adatainak és azok változásainak, továbbá az egészségügyi szolgáltató szervezeti adatainak a jogszabályban meghatározottak szerint a Kormányzati Személyügyi Döntéstámogató Rendszerbe történő feltöltésével hajtja végre.
- szól a kiegészítés.
Ez egy visszatérő fordulat, hiszen nem csak az egészségügyisek adatait kell majd a KSZDR-be feltölteni, hanem rendvédelmisek, kormányzati tisztségviselők, pénzügyőrök adatait is. Rengeteg adatról van szó, amiket személyazonosításra alkalmatlan módon kell nyilvántartani. Például az orvosok esetében:

Személyes adatok
Elérhetőség
Hozzátartozók és eltartottak
Okmányok
Képzettségek, végzettségek
Jogviszony
Korábbi foglalkoztatás adatai
Előmenetel
Személyi juttatások
Minősítés
Szabadság és távollét
Kinevezéstől eltérő foglalkoztatás
Kártérítési felelősség
Összeférhetetlenség "
...
Nem semmi! Lehet ez törvénytelen is??
szegfue
@Qqberci: Persze, hogy nem lesz több orvos, csak egyszerübben "vezényelhetők" lesznek:((
sgl
@szegfue: gondolod a fiatalabbak eltűrik?
szegfue
@sgl: Ez szerintem más kérdés... sőt ez a kormányban fel sem merült! Abban sem vagyok biztos, hogy bármelyik korosztály eltürné ezt... u.is a középkoruak pályájuk, erejük csucsán, az idősebbek meg a koruknál, tapasztalatuknál fogva már nem igen "nevelhetők".
kissé felnőttem
ávós-káder listás gyakorlata úgyis van, és az érintettek ehhez majd szólnak ám bácsi kérem, mennél nyugdijba vagy nem élnél tán meg? ja az egészségügyet kell gyógyítani mert ott nincs hozzáértő ? rossz megitélés ám ez is vagy az úr osztotta oda is be 10 parancsolattal ?
Maria24s
Szeretne egy lányt találni egy éjszakára? Üdvözöljük - 3sex.club/propeller

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.