Emberéletekkel játszanak a vírustagadók, akiknek a veszélyt lekicsinylő véleménye a közösségi médiában és internetes portálokon terjed – mondta Szűts Zoltán médiakutató szombaton az M1 aktuális csatornán.

Hozzátette: a vírustagadó bejegyezések egyetlen ellenszere, hogy saját magunkat és a környezetünket is kritikus gondolkodásra neveljük.

Hangsúlyozta: a jól csomagolt tévhitek nagyon könnyen terjednek a közösségi médiában, ezért is kell tudatosan olvasni a híreket. A közösségi média 15 éve megjelent, de a magyarországi iskolákban csak mostanában kezdtek információkezelést tanítani – jegyezte meg.

Aki a vírus tagadásával bohóckodik, más embereket ölhet meg

A hírek esetén árulkodó lehet a forrás, de minden esetben kell az állítások mögötti tartalmak hitelességét is vizsgálni – hívta fel a figyelmet.

Azoknak, akik tudatosan figyelik a híreket hihetetlennek tűnik, de a digitalizált világ virtuális társadalmában élő, a mindennapoktól elszakadt felhasználóknak még a járvánnyal járó halálozásokról szóló hírek sem tűnnek valódiaknak – magyarázta a médiakutató.

(MTI)

(Fotó: pixabay.com)

15 hozzászólásarrow_drop_down_circle

simmering73
Itt is van egy vírusbohóc. Csak az influenzától retteg.
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
Gazella
@Nessy: Igazad van .. Ezt is tudom!!! No problam! Mire elkezdik én már nem leszek egészségügyis!
Nessy
@Gazella: Nyugdíj, vagy eleged volt? Nem kevés régi kollegám, aki eddig rádolgozott volna, számolja a napokat a nyugdíjba menetelig. A fiatalabb meg amint teheti váltani fog. Amitől viszont sikítófrászt kapok, amikor elmondják, hogy van elég ágy, és szakember. Persze a lakatos is szakember! (Sarkítva.)
Gazella
@Nessy: Sokan nem irják alá az új munkaszerződést...
Nessy
@Gazella: Meg tudom őket érteni! Néha jó, ha az ember már idős. A felvázolt átalakítással meg végképp kaotikus lesz az egész ellátó rendszer! Ezt minimum három év fokozatos bevezetéssel kellene megoldani. Nem ultimátumokkal, szankciókkal.
division
@fideszes gyökér: A lakásommal egybe van építve a garázs, kb. 3 millióba volt, szóval nem parkolok ingyen, faszkalap. Te bérled a biciklitárolót?
Peller Anikó
@Nessy: erőszakkal, utasítá sokkal, katonasággel. Sikerül kinyírni a maradék egészségügyet szeretvetisztelt kormányzó urunknak. Nem is tudom miért egy porcelánbolt jut az eszembe.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.