Már több mint 5 ezer egészségügyi dolgozó jelezte a Magyar Orvosok Szakszervezeténél, hogy elhagyják pályát, és nem írják alá az új munkaviszonyról szóló szerződésüket. A szervezet elnöke szerint már az is katasztrófa, ha 10 ember felmond, de ha tömeges pályaelhagyás lesz, januárban összeomlik az egészségügyi rendszer – hangzott el az RTL Híradó riportjában. A minisztériumtól azt közölték a csatornával, ők nem tartanak ettől, és készek a módosításokra.

Rengeteg egészségügyi dolgozó gondolkodik a pályaelhagyáson az új törvény januári hatályba lépése miatt, nem akarják aláírni az új munkaszerződést – hangzott el az RTL Híradó vasárnapi riportjában.

Az új, egészségügyi szolgálati jogviszonyról szóló törvényt október 6-án fogadta el a parlament.

Ez többek között lehetővé teszi majd, hogy a dolgozókat 2021. január 1-től akár két éves időtartamra áthelyezzék más kórházba, intézménybe.

Emellett választaniuk kell, hogy az állami, vagy magánegészségügyben akarnak-e dolgozni,

a másodállásokat ugyanis ezentúl engedélyeztetni kell.

A Magyar Orvosok Szakszervezetéhez folyamatosan érkeznek a jelzések arról, hogy sokan meg sem várnák a januári változást, azonnal fel akarnak állni.

A szakszervezetnek már több mint 5 ezer egészségügyi dolgozó jelezte, hogy elhagyja a pályát, és nem írja alá az új munkaviszonyról szóló szerződésüket.

Tóth Judit, a szervezet elnöke azt mondta az RTL Híradónak, szerinte nincsenek tartalékok a rendszerben, és már az is katasztrófához vezet, ha 5-10 ember elmegy, de ha tömeges pályaelhagyás lesz, akkor januárban összeomlik az egészségügyi rendszer.

Tóth Judit szerint a dolgozóknak valójában nem célja, hogy felmondjanak, de most a koronavírus elleni küzdelemre akarnak összpontosítani, nem pedig munkajogászokkal egyeztetni.

Az Emberi Erőforrások Minisztériumtól azt közölték

ők nem tartanak a tömeges felmondásoktól, de készek a módosításokra.

Forrás: RTL Híradó, 24.hu

92 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Nyírfa
Csak határozottan. Ezekkel így kell. A vészhelyzetre tekintettel az orvosi kamara átvehetné a teljes irányítást. Ők értenek a gyógyításhoz, ők tudják, mire van szükségük. A minisztérium dolga kiszolgálni őket.
Nagyon elég már a fideszcirkuszból.
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
ómió
@Aki Én: Ne görcsölj már! Tényleg nem bontják le a fejed fölül a vigyorgót!
Aki Én
@ómió: A tököm tele van azzal, hogy egyre inkább hiába mennek rád a tb. milliói.
ómió
@Aki Én: Tényleg nyugi! A vigyorgód marad! Vagy ma még nem kaptál szedálást?
csipetke
Többek közt azért is érnek a felmondások,mert az eü-s dolgozók ha megfertőződnek,60 % táppénzt kapnak. A tanárok is megkapják a 100 %-ot, aki közvetlen viszi a vásárra a bőrét pl a kórházakban,azok meg 60 %-ot.Elmebeteg kormány elmebeteg egészségügye..

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.