A pandémia a magyar települések 85 százalékát érinti, ennyi helyen regisztráltak már fertőzést – mondta az országos tisztifőorvos a koronavírus-járvány elleni védekezésért felelős operatív törzs csütörtöki online sajtótájékoztatóján.

Müller Cecília: meghalt egy 20 éves fiatal, de Magyarország jó helyzetben van
Fotó: kormany.hu

Müller Cecília hozzátette: az országban mindenki hordozhatja a vírust. Ezért nagyon fontos a higiénés szabályok és a bevezetett szigorítások betartása. Azt mondta: "féltjük az időseket, a betegeket", hangsúlyozva ugyanakkor, hogy a fiataloknál is előfordulhat súlyos megbetegedés.

Elmondta, hogy az elmúlt napon 87-en hunytak el, köztük egy 20 éves fiatal.

"A járvány Európa-szerte dúl" – jelentette ki Müller Cecília, hozzátéve azonban, hogy

az uniós tagállamok között Magyarország jó helyzetben van. Az egymillió emberre vetített adatok szerint a fertőzöttek tekintetében a 10., az elhunytak száma alapján a 15. helyen áll Magyarország.

Kitért arra is, hogy a mintegy 1600 magyarországi szociális intézmény közül 174 helyen találtak fertőzötteket.

A szociális munka napja alkalmából Müller Cecília köszönetet mondott a szociális intézmények dolgozóinak helytállásukért.

(MTI)

11 hozzászólásarrow_drop_down_circle

namihami
@Pálinkás Pál: Akkor is gusztustalan a halálát egy ""jó helyzet"" kifejezéssel összekötni. Egy életképtelen csecsemő halálát se jelentem be úgy, hogy viszont nő az újszülöttek száma.
Ez, még ilyen esetben is, humánumellenes.
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
namihami
@Pálinkás Pál: Akkor is gusztustalan a halálát egy ""jó helyzet"" kifejezéssel összekötni. Egy életképtelen csecsemő halálát se jelentem be úgy, hogy viszont nő az újszülöttek száma.
Ez, még ilyen esetben is, humánumellenes.
division
@Pálinkás Pál: A te szemléleted szerint dögöljön meg mindenki aki krónikus beteg és elkapja ezt a vírust. Eddig próbáltam értelmesen társalogni veled, de egyre inkább azt látom, nem adsz lassan rá lehetőséget. Nehogy majd te legyél egyszer a következő, akinek úgymond semmi baja nem volt előtte, mert most szigorítások nélkül arrafelé haladnánk majd.
Pálinkás Pál
@namihami: hol látod hogy jó helyzetet írtam?,,ez a ti bajotok...pusztán jeleztem...ha már a korát közöljük a címben hatáskeltés miatt...akkor tegyük mellé az állapotát is
Pálinkás Pál
@division: hol mondtam ilyet? arról meg nem én tehetek...hogy a súlyos betegeket valószínű elviszi...nem én alkottam a vírust...de persze mondj egy olyan járványt,ami nem a betegeket viszi először...
division
@Pálinkás Pál: Először igen, de utána...
gina
Hullanak az emberek mint a legyek de , minden rendben van, a kormány jól teljesit, hányinger ez az ájtatos banya...

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.