Sajnálom, hogy a parlament gombnyomogatói nem tudnak olvasni, és nem ismerik a Google-t. Vagy bármilyen keresőt. A könyvtári katalógustól az internetig. Illetve! Sejtem, hogy belefogtak egy olyan mocskos politikai játékba, hogy Orbán csináljon, amit akar. Mert így minden, amit a "járvánnyal" kapcsolatban tesz, eleve visszahullik a fejére. Meg amit nem tesz. Az is. De persze az ellenzékre is... Mert ezzel természetesen megadták a teljes törvényi felhatalmazást akár a dinasztikus öröklés Alaptörvényi rögzítéséhez is. Meg átadták a teljes törvényhozási terepet, és eleve lemondtak mindenről, ami akár csak névlegesen is az ellenzék lehetőségei közé tartozott. A fűtést, világítást, fizetést biztosító ellenzéki mandátumoktól meg kurva messze van az, akit a válság majd maga alá temet. Akinek egy egész élet munkája után egy szociális hamvasztás jut. Ha pedig túléli. akkor napi három üveggyöngy. Vagy csak egy. A hatalmi játék-részét értem. Valamint megvetem. Csak ezt követően kéretik...

Feltöltő: GeoCravker
Felhasználói tartalom, A Propeller.hu felhasználók által feltöltött tartalmakkal pörög. A felhasználók által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.

14 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
GeoCravker
Az ellenzék viselkedésére is igaz, hogy csak egy bolond ad egy őrült kezébe atombombát. Ez a szavazás volt szerintem a jelenlegi ellenzék morális végjátéka. Főhajtása a Vezér előtt.
Pálinkás Pál
Magyarországon nincs ellenzék...koszos színjáték folyik...
Aki Én
Régóta tudni, hogy először a ellenzéket kell lecserélni. Ezek nem akarnak kormányváltást, jó és kényelmes nekik orbán látszatdemokráciájának díszletének lenni.
Azért is érdekes a dolog, mert az ország túlnyomó többsége áll mögöttük, de ahhoz érdemi munka kéne.
Ezt orbánék pontosan tudják, ezért költenek propagandára ezermilliárdokat.
legott
"Mi, magyarok, tényleg különlegesek vagyunk, ha ezt is hagyjuk

Mármint azt, hogy másodszor is megvezessen minket a kormány a felhatalmazási törvénnyel. Az ellenzéket mindenesetre sikerült lépre csalnia."

24.hu/belfold/2020/11/14/koronavirus-jarvany-felhatalmazasi-torveny-veszelyhelyzet-rendkivuli-jogrend-velemeny/
jesz
Orbánmak létkérdés a bármi áron hatalomban maradás...pénz nem számít. Nagyon nem akar olyan csúnyán távozni, mint Gyurcsány...

Ahhoz, hogy szeressék, és sok híve maradjon, mérhetetlen mennyiségű pénz, vagy karhatalom kell.

Az ellenzék nem zavarja, mert azok vicces emberek, főleg a büfében. Inkább a vírus , ami bekavarhat a hatalmi álmaiba...
Nessy
Van egy halk kérdésem. Ha az ellenzék nemmel szavaz, akkor mi van? A 133 bátor ember, meg pl. a német kissebbség képviselője, aki ab start megmondta, hogy a fideszt támogatja ugyanúgy megszavazza a különleges jogrendet, mint tavasszal. A most benyújtott törvényjavaslatokról meg nincs vita, hiszen azért nyújtják be most, a gombnyomogató hősök meg még a saját halálos itéletüket is megszavazzák, mert fogalmuk nincs róla, mire mondanak igent. De ha megszólalnak is, max. kikapcsolja a mikrofont az ügyeletes házelnök, vagy kellemes karácsonyt kíván O.V.
Ezt a problémát még 2018-ban nekünk szavazóknak kellett volna orvosolni. Most már egyre nehezebb, mert megint "kicsit átalakítják" a választási törvényt.
Quasimudo
7 párt egy normális embert nem tud kiállítani vezetőnek! Ez itt a baj!
GeoCravker
@Nessy: Csak halkan. Aki azt hitte, hogy ezt nem szavazzák meg, az is szedjen más szert a továbbiakban. Idáig akár egyet is érthetnénk. DE. S a de az, ami nagyon más. az egyik oldalon értem azt a mocskos fogást mindkét részről, ami egyfajta politikai haszonelvűségből fakadt. Orbán pampogott volna és pampoghatott volna, hogy de bezzeg az ellenzék. Az ellenzéki széksorokban, főleg, hogy jön a fűtésszezon, meg valószínűleg úgy számoltak, hogy innentől mindenért Orbán az automatikus felelős.
Csakhogy. Ez utóbbi kihasználni több dolog is kellene:
- hiteles ellenzéki vezető --- nincs;
- retorikai felkészültség -- nincs (a szlogenek hangoztatása és a kisfasiszta krumpli-akciója lepkefing)
- alternatív, kompromisszumok nyomán közösen képviselhető, ellenzéki program -- nincs
- az előbbi képviseletére képes és alkalmas, egységesen fellépni képes ellenzék -- nincs (sokkal inkább egymást akarják leváltani 2013 óta)

Az előbbi, Orbán papmpogása:
- Számít? -- nem. A hitbéresei, a neki elkötelezettek, illetve elkötelezésre zsarolhatók, akkor is rá fognak szavazni, ha lila havat jósol, és zöld esik.
- Nyer ezzel az ellenzék? -- nem. A fentieket nem fogja meggyőzni, atáérsadalmat pedig eddig sem akarták megszólítani;
- Hitelesebbek lettek? -- ezt végképpen nem. De legalább rombolhatták a maradékot. Azzal ugyanis, hogy aktívkodtak egyet Orbán farpofái között, minden. ismétlem: MINDEN morális alapjukat elvesztették bárminemű hireten-rendelet kifogásolára

Ergo: szinte minden ,maradék hitelüket elvesztették, de legalább nem is nyertek vele semmit.
Nessy
@GeoCravker: Jelenleg nyakig sz@rban lévén, igyekszik mindenki kényelmesen elhelyezkedni, és csak arra ügyel ne lötyögtessék.
Sándor Máriát, a fekete ruhás nővért magára hagyták, és most a nyakunkba zúdult az eredmény. A pedagógusokat, magukra hagyták, és itt vannak a problémák. Pl. a romló PISA eredményeink, az egyetemeink beszántása. És még lehetne sorolni. A fiatalok, akik talán lázadnának, már elmentek java részt. És lesz még rosszabb is, mert most már a kormány a látszatra sem ad. Amikor ezt az unió a fejükre olvassa, akkor játszák a sértettet, és zsarolással válaszolnak. Itt már azt hiszem a világvége sem mozdítaná meg az embereket. Tudod, ilyenkor nem bánom a koromat.
human
Ajjaj. Utólag mindenki milyen okos.
Az ellenzék helyében én is megszavaztam volna a rendkívüli vészhelyzetet. Azért meg nehogy már az ellenzék is hibás legyen, hogy Orbánék visszaélnek ezzel!
Nessy
@Málna: Kinos kérdés esetén kikapcsolják a mikrofonját a felszólalónak, vagy elmondják a hivatalos szöveget huszonötödször, bár elsőre sem igazán volt valid.Aztán a hűséges, bátoremberek megnyomják az igen gombot. Hogy mire is mondtak igent részleteiben, azt ne kérdezze meg senki tőlük, mert felesleges.
Málna
@Nessy: Reméltem, érteni fogod, hogy miért küldtem.
GeoCravker
@Nessy: Az általad hozott példák is illusztrálják: az előkészítetlen, a társadalmat megosztó, de alternatívát nem felmutató mozgalmárság a hatalmat támogatja. Sándor Mária esetében, jóindulatúan, tekintsük ezt naivitásnak. A tanártüntik esetében ez már nem igaz. Akkor is, utólag is sokkal inkább tűnik egy előre megfontolt szándékú feszültséglevezetésnek.
Az elvándorlásról írtakban egyet értünk. Az oka világos, a tendenciája ismert, a hatása nem évekre, hanem generációkra löki olyan pályára az országot, ami az alig fékezhető zuhanás. Egy éhséglázadással a végén. Ami, alkalmasint, szintén nem fogja megoldani az addigra felhalmozódott problémákat.
Az, hogy van a piramis alján egy vastag és széles réteg, a tetején egy szűk csúcs, és a kettő között egy karcsú középréteg, fenntarthatatlan. Mert egy szűk középső rétegnek kellene eltartania a széles talapzatot is. Ez valójában megfinanszírozhatatlan. S ezen az sem segítene, ha a politikai elitet felakasztanák, és a vagyonát szétosztanák egy egyszeri segély gyanánt.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.