A magyar kormány megvétózta a költségvetési jogalkotási csomagot.

A magyar kormány, a 2020. júliusi európai uniós csúcson megelőlegezett álláspontjának megfelelően, megvétózta a költségvetési jogalkotási csomagot, élve az uniós szerződésekben garantált vétójogával – áll Orbán Viktor miniszterelnök nyilatkozatában.

„Aki megvédi a határait és megvédi országát a migrációtól, Brüsszelben már nem minősülhet jogállamnak.

A jelenlegi javaslat elfogadása után pedig nem lenne akadálya annak, hogy a tagországoknak járó pénzeket a bevándorlás támogatásához kössék, és a migrációt ellenző országokat költségvetési eszközökkel megzsarolják” – mondta a kormányfő.

Orbán Viktor: a kormány jogával élve vétózta meg az uniós csomagot

A miniszterelnök közölte azt is, hogy Magyarország a vita során a lojális együttműködés, a kiszámíthatóság és a transzparencia elveit követve járt el, mindvégig kompromisszumkészséget mutatott. Annak ellenére, hogy a gazdasági válság közös hitelfelvétellel történő kezelését sosem tartotta megfelelőnek.

Nyilatkozatában kijelentette:

a 2020 júliusában született kompromisszumot csak azért fogadtuk el, mert elkötelezettek vagyunk az európai szolidaritás mellett és támogatjuk, hogy a pénzügyi segítségre szoruló államok a lehető leggyorsabban forrásokhoz jussanak.

Hozzátette, a mai kormánypárt vezetői azok, akik Magyarországon kiharcolták a jogállamot a kommunista diktatúrával szemben. Az elmúlt évek bevándorlási vitái során a jogállamra hivatkozás jogi helyett politikai és ideológiai eszközzé vált. Objektív kritériumok hiányában és a jogorvoslat lehetősége nélkül erre tagállamot büntető eljárást alapozni nem lehet – fejtette ki.

„Véleményünk szerint Európa egységét aláásó súlyos hiba lenne a pénzügyi, gazdasági kérdések politikai vitákkal való összekapacsolása. Bármely új tagállamokat büntető mechanizmus bevezetése csak a szerződések egyhangú módosításával lehetséges” – közölte álláspontját a miniszterelnök.

Cikk- és címlapkép: AFP

(MTI)

50 hozzászólásarrow_drop_down_circle

kereső
Nem erről kellett volna megkérdezni az ország polgárait- hogy van-e jogod a vétóhoz?? Mert szerintem nincs, erre nem kaptál felhatalmazást soha senkitől- mert Te nem az ország vagy, és az ország nem egyenlő veled. Te erről nem dönthetsz egy személyben, mert az uniós tagságot népszavazás erősitette meg- Te meg azt az uintézményt, annak alapját támadod a vétóddal, amelyet mi választottunk . Igaz, hogy a belépési szerződés ratifikációját te és csendes társad , a nagy ho-ho-horgász nem szavazta meg anno. De ez szemmit sem számit- hiszen a többi választott képviselő megszavazta, és kell-e nagyobb ratifikiáció egy népszavazásnál. Törvényt sértesz orbán, nyiltan- a csatlakozási törvényt veszed semmibe, és hazát árulsz. mennyit kapsz ezért putyintól, és a kinai kommunista párttól?
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
almosd
A kormány a jogával vétózta meg a csomagot az emberek rovására, mert amit nyilatkozott az egy szépen megfogalmazott , meggyőző retorika, amivel még mindég lehet kábítani és megvezetni embereket .Lassan mindenki elpártolódik , ( a mi új kárpátok géniuszától ) ,más nem marad, csak a sivárság és a pöttyös seggűek .olkt.net/az-europai-parlament-most-vitte-be-a-vegleges-balegyenest-orbannak/
ómió
@Aki Én:Bőven elég, ha te hazudsz, bolsijózsi! Én azt már csak konstatálom! Vagy azt is rám kell hazudod?
verőce21
@Aki Én: Nem támogatod a migrációt? Xenofób náci vagy.
Namely
@kereső: tudnád idézni? Sajnos én nem találtam meg ezt az alapokmányban. Vannak benne tipikus nesze semmi fogd meg jól leírások, de semmi konkrét. Pont azért, mert az alkotók is tudják, ezeknek nincs konkrét definíciója.
"tudtad, hogy a lakosság 98 %-a iszlám vallású, és a keresztényeket üldözik?"
Tudtam, de a keresztényeket Belgium szívében is üldözik, az EU pedig pont nem áll ki a keresztények mellett (sehol a világon). És ha már a törökökről van szó, amit te írtál (és amivel maximálisan egyet is értek), azt kellene mondani a törököknek a tárgyalásokon, de nem ezt mondják, hanem azt, hogy "hát nincs jogállam, meg van halálbüntetés, meg sajtószabadság az nincs, stb" tehát megy a ködösítés.
De visszatérve Magyarországhoz, ha nagyon csűrik-csavarják el lehet indítani valamilyen eljárást, de engem az zavar, hogy ezt NEM elvek mentén teszik, hanem a lobbik nyomására, pénzért (ha nem így lenne, akkor kb 2005 óta eljárás alatt lenne Magyarország és a fél EU, beleértve a franciákat, németeket is, kivételek talán a svédek, britek, dánok, finnek, szlovénok, baltiak).
És ez sajnos nem politikai oldal függvénye, hanem az EU rendszere nemhogy nem zárja ki a durva korrupciót, hanem egyenesen segíti azt a brüsszeli bürokrácia.

Ezt korábban nem láttam:
"Dublini szerződés mennyiben változtatta meg az eu alapokmányát? Igen- vagy nem választ kérek."
Sajnos erre az igen/nem válasz értelmetlen.
"az eu alapokmányairól anno népszavazást tartottak az akkor még EK- Európai Közösség- tagállamai, igy a nizzai a lisszaboni szerződésről is. Azok úgy kerültek bevezetésre."
:DDD amit az írek, franciák, hollandok népszavazáson elutasítottak. :DDDDDDD de azért bevezették. Milyen demokratikus. Igazi bolsevik demokrácia.
Nigel Farage akciója:
www.youtube.com/watch?v=M6QmH-7fu68
"És téved orbánod,"
Légyszi próbáljatok már megbékélni azzal, hogy aki nem ért egyet veled, az nem egyértelmű, hogy Orbánba szerelmes. Tudom, hogy mindent erre alapoztok, de ez egyszerűen nem...
kereső
@Namely: Dolgozz- de ha gyakorlati példákat akarsz, keress rá Gábor György szösszeneteire, majd minden nap erről ir, és tényekről.
verőce21
Ugye tudjuk, milyen komoly tisztelet övezte hazánkban az ötvenes években a 46. évi hetes Törnénycikket, a politikai (meg bármilyen más) szabadságjogokat?!
Pelikán elvtárs tudta: "az ellenforradalmár, nyilas, fasiszta bandát ütni kell… ütni kell”.
A közélet bírálata pedig ipso iure halálbüntetéshez vezetett. És hogy mire használta a kommunista elit ezt a törvénycikket? Hogy eltegyenek láb alól bárkit, aki nem tetszik nekik, vagy aki csak részben az övéktől eltérő véleményt fogalmaz meg.

Miért állítható párhuzamba a "jogállamiság" a koncepciós perek alapját képező törvénycikkel? Mert formálisan a kommunisták is az emberek érdekében alkották meg az emlegetett jogszabályt, gyakorlatilag azonban ők is, és a mai internacionalista politikai elit is eszközként használja...

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.