Dorosz Dávid minden energiáját a 2022-es országgyűlési választásokra való felkészülésre szentelné.

Dorosz Dávid Facebook-oldalán jelentette be, hogy lemondott posztjáról. Budapest klímavédelmi és fejlesztési főpolgármester-helyettese azzal indokolta döntését, hogy

A kormány mindent megtesz, hogy ellehetetlenítse a főváros munkáját, így a következő időszakban minden energiámmal a kormányváltásért dolgozva szeretném szolgálni a budapestieket és Magyarországot.

Dorosz Dávid közzétette a főpolgármesternek, Karácsony Gergelynek címzett lemondólevelét is. A 2020. december 31-ével távozó helyettes a többi között azt írta:

Az elmúlt egy évben így is néhány illúziónkat elvesztettük, a kormány nem csak gáncsol, de a kivéreztetés és ellehetetlenítés politikáját folytatja velünk szemben. Ilyen körülmények között még büszkébbek lehetünk az elért eredményekre. Budapest már ma is zöldebb és igazságosabb, mint egy évvel ezelőtt volt.

A mai napon az alábbi levélben benyújtom lemondásomat barátomnak, Karácsony Gergelynek. A kormány mindent megtesz, hogy...

Közzétette: Dorosz Dávid – 2020. november 19., csütörtök

Dorosz szerint az elmúlt egy év tanulsága egyértelmű:

világossá vált, hogy a kormányzati bosszúpolitikára a válasz a 2022-es kormányváltás lehet csak. Programunk maradéktalan megvalósítása, Budapest fenntartható és zöld jövője, maga az önkormányzatiság Magyarországon azon múlik, sikerül-e elzavarni ezt a kormányt 2022-ben.

A leköszönő főpolgármester-helyettes szerint Budapest, és Karácsony érdekes is az, azzal szolgálja ő maga leginkább ügyüket,

ha a kormányváltást előkészítő közös ellenzéki programra és kampányra összpontosítom minden energiámat, most azzal szolgálom a legjobban Budapest jövőjét, és annak a programnak a megvalósulását is, amelyre a budapestiektől felhatalmazást kaptunk.

Lemondott a főpolgármester-helyettes

Dorosz köszönetet mondott Karácsony Gergelynek a lehetőségért, kiemelve: barátságunk a régi, szövetségünk változatlan.

A főpolgármester-helyettes lemondását itt olvashatják teljes terjedelmében:

Dorosz Dávid geopolitikai elemző, a Párbeszéd Magyarországért párt tagja, Karácsony Gergely 2019-es önkormányzati kampányának kampányfőnöke, 2010 és 2014 között pedig parlamenti képviselő is volt. A Fővárosi Közgyűlés 2019. november 5-én választotta – Karácsony javaslatára – főpolgármester-helyettesnek.

Címlapkép: MTI/Mónus Márton

(telex.hu)

5 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Jozefina
Tisztelet illeti az elhatározását!!! Köszenet a munkjáért és nagyon sok kitartást a vállalt munkájának elvégzéséhez!!! Hajrá összefogás!!! Hajrá Budapest!!! Éljen Magyarország orbán nélkül!!!
Jozefina
Tisztelet illeti az elhatározását!!! Köszenet a munkjáért és nagyon sok kitartást a vállalt munkájának elvégzéséhez!!! Hajrá összefogás!!! Hajrá Budapest!!! Éljen Magyarország orbán nélkül!!!
jesz
ez a faszi a kinevezése óta tudta, hogy a környezetvédelmi kabát túl nagy rá...ez látszott a nyögvenyelős, semmit nem mond, de azt sokáig szereplésein. Ez a terület igen kemény, ebbe az LMP is belebukott...(meg a kormány is, meg Tarlós is)...

És ezentúl a 22-es választási győzelemért dolgozik...hát lehugyozom a bokám... Ettől linkebb, semmi felelősséggel nem járó munkakör hatalmas fizetésért? Ez kell neki..

Aki jön helyette, az jó ha tudja, hogy a környezetvédelem a Fővárosban kimondottan szopóroller
rokker33
Soha egyik kormány sem foglalkozott a környezet védelemmel majd a déká fog?? Kötve hiszem,hisz mindenki tudja, hogy abban nincs sok pénz,de a beton építmények felhúzása jó lóvé a környezet védelem meg csak pénzbe kerül, ami egyik kormánynak sem jó!
Quasimudo
Ikonok, emlékezés - nyalogatjuk múltbéli sebeink... Érdemi munka?!
ómió
Stallum nélkül hangsúlyosabban hazudozhat?

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.