Szombathy Pál távozik a laptól a HVG szerint.

Menesztik az Index vezérigazgató-főszerkesztőjét – Vajon politikai háttere van a dolognak?

A hvg.hu értesülései szerint egy céges konfliktus miatt leváltották Szombathy Pált, az Index főszerkesztőjét, a kiadónál történt változások érinthetik Bodolai László igazgatósági elnök pozícióját is.

Másfél hete Balogh Ákos Gergelyt, a lap egyik főszerkesztő-helyettesét küldték el a próbaideje alatt, így az elbocsátást hivatalosan indokolni sem kellett. Balogh kirúgását Szombathy azzal indokolta, hogy az elmúlt három hónapban kiderült, hogy nem egyformán gondolkodnak az Indexről.

A 24.hu-nak közben az egyik újságíró azt nyilatkozta, hogy a döntésnek nincs politikai háttere.

Forrás: HVG/24.hu

8 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
Qqberci
@fideszes gyökér: Viszont sokat is tudhat... Arról még nincs hír, hogy sajnálatos autóbaleset fogja érni?...
legott
Amikor megláttam a fideszes kanálison, hogy az "Index hazudik", már csak idő kérdése volt.

Azt nem értik a fideszes gyökerek, hogy nem azért nincs sajtószabadság Magyarországon, mert vannak még ellenzéki ill. független lapok, hanem azért, mert mindent próbálnak bedarálni (ha csak rajtuk múlna, minden orgánum fideszes lenne!), és a saját médiafölényükkel (sok helyre csak ők jutnak el és a független hangok nem !!!) jelentős mértékben (de)formálják a közvéleményt, a közhangulatot, a valóságot.
Ha pedig a kormánysajtóban próbál tényszerű lenni valaki és a valóságnak megfelelően tudósítani (még csak nem is arról van szó, hogy szembefordul velük), lapátra teszik.

Magyarországon nincs sajtószabadság!
ómió
Pedig Szombathy efftárs kipróbált, régi jó efftárs!
Peller Anikó
Most nem mindegy, hogy vajon vagy rama margarinon? Természetesen így is úgy is politikai döntés, mint mindig minden a diktaturhában.
Sámannus
@Lepényleső: Pontosan ezt akartam mondani. A zidex nem politizál, időnként csak pukizik, böfög vagy fingik, esetleg rókázik valaki oszt megírja. Ennyike!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.