Világnézetileg elkötelezetté válhat a tanítóképzők többsége a kormány elképzelése szerint, ha megvalósul, hogy újabb és újabb intézmények kerülnek egyházi kézbe. Az égető pedagógushiányt a hallgatók mielőbbi éles gyakorlatba állításával orvosolnák.

Forrás: hvg.hu
Feltöltő: RonaGyuri
Felhasználói tartalom, A Propeller.hu felhasználók által feltöltött tartalmakkal pörög. A felhasználók által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.

3 hozzászólásarrow_drop_down_circle

RonaGyuri
ez nem vicc: Orbánék kezdeményezték Ternyák Csaba egri érseknél, hogy egyházmegyéje vegye át a Ho Si Minh Tanárképző Főiskola fenntartását.
RonaGyuri
@RonaGyuri: Ez sokkal pikánsabb, mint elsőre látszik,

pedig már magában sem piskóta

Orbánék kezdeményezték Ternyák Csaba egri érseknél, hogy egyházmegyéje vegye át a Ho Si Minh Tanárképző Főiskola jogutódjának (katolikus egyetemként) fenntartását.
Ez a már magéban is igencsak pikáns hír még sokkal pikánsabb, ha hozzátesszük, hogy a főiskola és számos kihelyezett részlege ontotta a diplomákat a hazai közélet „jeleseinek”, köztük nem kevés – ma is igencsak aktív - újságírónak! =))
Nessy
@RonaGyuri: Lesz itt olyan népnemzeti keresztény nevelés, hogy csak na, a jelenlegi lojális, pénzen megvásárolt egyházak által.
Valamikor valóban az egyházak működtettek tanítóképzőket. Az apáca és paptanároknál nem volt ritka a több diploma, esetenként a doktori cím sem. Sokan végeztek színvonalas külföldi egyetemeken. Úgy mellékesen nem megtéríteni akartak, hanem szaktárgyakat tanítottak, még hozzá magas szinten. Tudom, miről beszélek, saját tapasztalatból.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.