A koronavírus elleni vakcinák megjelenése után a lehető leggyorsabban kell beoltani a lakosságot, amihez célszerű oltópontokat felállítani – mondta a Dél-pesti Centrumkórház Országos Hematológiai és Infektológiai Intézetének osztályvezető főorvosa szombaton, az M1-nek nyilatkozva.

Szlávik: tovább emelkedhet a halottak száma, ekkorra várható a tetőzés
Fotó: koronavirus.gov.hu

Szlávik János ismételten jó hírnek nevezte, hogy az oltóanyagok hatásfoka várhatóan meghaladja a 90 százalékot, így a lakosság 50-60 százalékának beoltásával elkerülhető egy nagyobb járvány.

A Dél-pesti Centrumkórház főorvosa közölte,

a vakcina ingyenes és önkéntes lesz, de mindenkinek azt javasolja, hogy oltassa be magát a koronavírus szövődményeinek elkerülése érdekében.

Kiemelte, az újonnan kifejlesztett oltásoknál nem észlelnek hosszú távú mellékhatásokat, így a világ bármely pontjáról érkező oltóanyag biztonságos lesz.

Szlávik János rendkívül kedvezőnek nevezte, hogy magyar szakemberek a gyártás helyszínén vizsgálhatják az orosz oltóanyagot. Megjegyezte, Magyarország az Európai Unió tagjaként 4-5 féle oltóanyagból kötött le készleteket, amelyek közül már decemberben érkezhet kisebb adag, jövőre pedig óriási mennyiségek.

Emlékeztetett, világszerte egyetértés van abban, hogy

elsők között az idős, beteg emberek kapják meg az oltást, majd az ország működéséért felelősek: például az egészségügyi dolgozók, pedagógusok és rendőrök.

Szlávik János beszélt arról is, a "koronavírus-fáradtság" eléri az embereket, egyre többen nem szeretnének maszkot használni, nekik komoly reményt adhat a vakcina, amelynek segítségével feloldhatóvá válnak a korlátozó intézkedések.

A következő időszakban azonban

még emelkedhet a fertőzöttek és halottak száma, de remélhetőleg karácsonyig bekövetkezik a járvány tetőzése

- jegyezte meg a Dél-pesti Centrumkórház főorvosa.

Szlávik János szólt arról is, intézményében kiválóan működnek az újonnan beszerzett lélegeztetőgépek, nem észleltek problémákat velük.

(MTI)

15 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Eladott Ország
A tojás hipózásán, élelmiszerek, szemceruzák fertőtlenítésén túlvagyunk, következik tehát a szellőztetés. Mégpedig úgy, hogy ablakot kinyitva! Fegyelmezett polgár vagyok, megfogadok minden szaktanácsot, tettem tehát egy próbát, kinyitottam az ablakot. És láss csodát: azonnal üdítő friss tavaszi levegő árasztotta el a lakást, annyira friss, hogy harapni lehetett volna. De nem szabad mindenbe csak úgy beleharapni, mert a fogorvosok most karanténba vonultak, egy új híd meg elég drága. Koronáról már nem is beszélve. Műszaki ember vagyok, de férfiasan bevallom, sose értettem, hogy minek szerelnek kilincset az ablakokra ezek a hülyék, amikor úgyis az ajtón járkálunk ki-be. Na ugye, hogy még ebben a korban is van mit tanulni? Szinte biztos vagyok abban, hogy ez a kaspóból kikandikáló néni a végén valamilyen duplakeresztes lovagina rend első és második fokozatát fogja kapni. Nem elfeledve, hogy áldásos tevékenységének köszönhetően sikerült teljesen ellaposítani a járványgörbét. Lőrinc valamelyik cégének úthengerével. De addig még várni kell keveset, ahogy minden kipcsakok magasságos atyaúristene mondta: egyelőre még nem látszik a fény az alagút végén. Nem bezony'. És amelyik alagútba őfényessége becsámpázik, annak fény már az elején se látszik. Elios lámpák világítják lépteit, fel is rugdos mindent, ami útjába kerül. Sötét alagútban még az is előfordulhat, hogy az ember saját pofonjával találkozik. A munkaalapú társadalomban a versike semmiképp nem maradhat el:

„Zúg a traktor, szánt az eke
Nertársnő, meglocsolhatlak-e?
A Domestos senkinek sem árt
Éljen a Kipcsak Kommunista Párt!”
A lenyugvó napnak is van ereje:
scontent.fbud10-1.fna.fbcdn.net/v/t1.0-9/104533058_1642713915892227_717251610432165811_o.jpg?_nc_cat=109&ccb=2&_nc_sid=730e14&_nc_ohc=agC6aU5BMmgAX8PhzHd&_nc_ht=scontent.fbud10-1.fna&oh=9c8585345e91a64c9a2fd1449ac364df&oe=5FC62608
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
simmering73
Nem kell itt találgatni. Kérdezzétek meg a VIT (Vírus Irányító Törzs) vezénylőtábornokát. A hajnali vizeletéből már látta, hogy az ünnepek alatt akár bulikázni is lehet, mert akkor megjuhászodik a vírus.
simmering73
@Gazella: Minek tartottad oda az orrod? Elég ha finganak melletted. Ha érzed, nincs mitől tartanod.DDD
Yoda69
Csak halkan kérdezem, ha valaki regisztrál oltásra az kérheti hogy melyik vakcinával oltsak be? Mert mar itt vagy 5 fele vakcináról van nagybaszo, de engedélye meg egyiknek sincs. Es csak két vakcina van túl 3-as fázisú tesztelésen, a Pfizer-BioNtech, es a Moderna vakcinája. A ruszki es kínai vakcina eléggé lutri, ettől meg a casinozas is jobb. A rejtejes 5. vakcináról meg semmit se tudni.
Gazella
@simmering73: Egészségügyiként A kötelezőz orr -torok turkálás..Hébe meg hóba előirják a dolgozói PCR-t
Gazella
@simmering73: na és én akkor estem át ezen baszott virus nyavalyán amikor még nem is vinnyogtak az emberek! Azt se tudták hogy létezik.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.