Sokan vesztették el munkájukat a vírushelyzet miatt, akik kétségbeesve várják a veszélyhelyzet végét, hogy visszamehessenek felszolgálni, szállodákba dolgozni vagy koncertezni. Mivel ennek az időpontja bizonytalan, azt tanácsoljuk nekik, első lépésben kezdjenek el másban gondolkodni!

Elvesztette az állását a koronavírus miatt? Ezek legyenek az első lépései!

Fotó: Pixabay

Az embereket pszichésen is megviseli ez a mostani helyzet és akik elvesztették az állásukat, hajlamosak belesüppedni az önsajnálatba. Nagy probléma, ha ragaszkodnak ahhoz, hogy ugyanazon a területen helyezkedjenek el mondván, úgysem értenek máshoz vagy megalázónak érzik, hogy mást csináljanak. Első lépésként alakítsák át a gondolkodásukat!

Nincs olyan állás, ami alantas lenne. Sőt. A környezetünkben élők becsülni fognak azért, hogy nekünk semmilyen munka nem „piszkos”. Fogadjuk el, hogy ez most egy olyan helyzet, amit túl kell élnünk és próbáljuk meg azt is jó kedvvel csinálni, ami a „békeidőkben” meg sem fordult volna a fejünkben. Lehet, hogy olyan tapasztalatra teszünk szert, amelyek a későbbiekben még hasznunkra lehetnek. Ráadásul gondoljunk arra, hogy ez egy átmeneti állapot, hamarosan visszatérhetünk a régi életünkbe!

Milyen állásokra van a legnagyobb esélyünk?

Ha eljutottunk oda, hogy bármit elvállalunk, akkor kezdjünk állást keresni. Milyen területen van a legnagyobb esélyünk képesítés nélkül? Leginkább az eladó és pénztáros munkák, a betanított munka, az anyagmozgatói és rakodói állások, a szervező készséget igénylő projektmenedzseri pozíciók, valamint az értékesítői állások a leggyakoribbak, de egyre több futárra is szükség van miután az éttermeknek át kellett állnia a kiszállításra. Az irodai és diplomás munkák jó része továbbra is pályázható, mert ezeknek egy nagy hányadát otthonról is lehet végezni. Teljes gőzzel üzemelnek a call centerek és a gyógyszergyárak is. A humán végzettségűeket szívesen foglalkoztatják szociális munkáknál, például sok óvodapedagógus segít az időseknek vagy dolgozik rászorulóknak fenntartott call centerekben.

Metropol

3 hozzászólásarrow_drop_down_circle

rokker33
Kurva anyját aki ezt leírta! Én étteremben dolgozom és nem idegesítem magam, hogy nincs munkám! Mondjuk nem Magyarországon veszítettem el hanem osztrákba,de addig míg otthon pihenek a 80% ot kifizetik nekem már abból is vígan megélek. Ezt Magyarországon miért nem tudják teljesíteni,hisz Orbán geci azt hazudta,hogy amennyi munkahely megszűnik annyit nyitnak! Eddig borsodban nem tapasztaltam semmi változást!
vacsi
"Nincs olyan állás, ami alantas lenne. " - mondja ezt egy olyan, aki életében nem dolgozott!
Eladott Ország
A bűnöző cigány és politikai prostituált gecinek fogalma sincs, de nem is érdekli, hogy mennyi a munkanélküliek száma. Az elhomályosodott szavazóinak teszi a szépet. Sajnos nekünk ilyen miniszterelnök jutott. 420 ezer a KSH álláskereső,és valós szám kb. 800 ezer -1,2millió lehet mert kiejtették őket a rendszerből!
scontent.fbud10-1.fna.fbcdn.net/v/t1.0-9/116386644_909469899532918_4932090015757854283_o.jpg?_nc_cat=102&ccb=2&_nc_sid=730e14&_nc_ohc=XeTP8N2zXwEAX-NZN0v&_nc_ht=scontent.fbud10-1.fna&oh=8281c7c23d24ce731ef6ca4174c1fe25&oe=5FE8CFC6

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.

További ajánlatok

Itthon - 2021. January 24., 09:03
34 ember lett tegnap milliomos
Szórakozás - 2021. January 23., 22:41
Átadták a Petőfi Zenei Díjakat, tarolt egy erdélyi zenekar