A Keresztény Orvosok Magyarországi Társasága sem támasztotta alá a Magyar Orvosi Kamara érvelését amellett, hogy sorsolással kelljen dönteni a életekről. Több szaktekintély elhatárolódása után a Keresztény Orvosok Magyarországi Társasága is kifejezte egyet nem értését a Magyar Orvosi Kamara etikai ajánlásával kapcsolatban, miszerint bizonyos esetekben sorsolással kellene dönteni a betegek életéről.

Forrás: magyarnemzet.hu
Feltöltő: voltmárjobbis
Felhasználói tartalom, A Propeller.hu felhasználók által feltöltött tartalmakkal pörög. A felhasználók által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.

21 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
voltmárjobbis
@Nessy: tegnap 08:13 És ez jó ajánlás? Ha apád, anyád nevét kalapba dobják, melyik élhet vagy hal meg, melyiket húzzák ki, neked jó?
Csizmás Kond
Az egészben csak a kifejezés a visszataszító mert gyakorlatilag úgy is úgy megy.
Nessy
@voltmárjobbis: Ezt nem tőlem kérdeznék meg. Egyébként is ebben az esetben a lélegezetető gépen is 50% az esély, hogy életben marad a beteg. És hogy milyen szövődményekkel kell küzdenie, esetleg hónapokon keresztül, míg a végeredmény lehet, hogy ugyanaz lesz.
Tudod, kórházi múlttal, és hospice önkénteskedéssel máskép látja az ember a dolgokat!Legalább is részemről, ha odakerülnék, nem kérném a géppel való életbetartást.
voltmárjobbis
@Nessy: 21:18 Ajánlásnak is rossz, nem? És ne gyere nekem ezzel a rizsával, amit írtál.
Egyszerűen: orvos döntene sorshúzással élet és halál között?
Mert az még elfogadnám, hogy dönteni kell fiatal, nagyon idős, beteg között, hogy kinek kell esélyt adni. Persze, hogy a fiatalnak.
De a sorshúzást azt nem fogadom el.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.