Novák Katalin csütörtökön a Facebook-oldalán közzétett videóban számolt be az Idősek Tanácsa tagjaival online módon tartott egyeztetéséről.

Felfüggeszthetik az idősek vásárlási sávját, üzentek Orbánnak
Fotó: MTI/Balogh Zoltán

Arról kérdezte őket, milyen tapasztalataik vannak az idősek védett vásárlási idősávjáról.

A tanács tagjai arról számoltak be, egyrészt örültek neki, hogy tudtak élni ezzel a lehetőséggel, sokan ki tudták használni ezt a vásárlásra. Ugyanakkor azt látják, hogy az ünnepek közeledtével mind nagyobb a tumultus, ráadásul egyre többen vannak szabadságon, és nő a feszültség a különböző korosztályok között a védett idősáv miatt. Ezért az Idősek Tanácsa tagjai azt tanácsolják, hogy

a karácsonyi időszakra tekintettel, legalább hétvégére, de akár teljes egészében függesszék fel a védett vásárlási idősáv használatát.

A családokért felelős tárca nélküli miniszter azt mondta: ezt a javaslatot továbbítja Orbán Viktor miniszterelnöknek.

Hulák Zsuzsa, az Idősek Tanácsa szakértője a videóban azt mondta: az idősávot köszönettel vették az kedvezményezettek. Ki is használták, amennyire lehetett, bár sok esetben el kellett térniük ettől, mert más időpontban kényszerültek vásárolni. Hozzátette: azt érzékelték, hogy a fiatalok sok esetben nem tudnak megfelelőképpen vásárolni, különösen hétvégén. Ez azért feszíti a családokat, mert a fiatalok este tovább dolgoznak, és hétkor az üzletek bezárnak, így ők már nem jutnak megfelelő áruhoz – jelezte.

Csütörtökön a kereskedelmi szervezetek is az idősek vásárlási sávjának felfüggesztését kérték az Innovációs és Technológiai Minisztériumtól.

(MTI)

5 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Nessy
Orbán nélkül megáll az élet kis hazánkban??? A mosdóba ki lehet menni, vagy arról is ő dönt ha haza jön??
simmering73
Ugye milyen hülyék vagytok? De a legnagyobb hülye az, aki ezt a nesze semmi fogd meg jólt kitalálta.
vitriol
Felesleges szabályokat hoznak, amivel igazolják, hogy ez a vírus elleni kűzdelem eszköze. Na meg az ingyenes parkolás, amit szintén vissza kellene vonni, de a kormánynál minden süket fülekre talál!!!
laszlobihari
@simmering73: nem értem, az Idősek Tanácsának a feje o1G, most önmagát szólítja fel, hogy ez a rendelkezés ostobaság, szerintem ezt ön tökön lövésnek hívják normális helyeken! hogy a skizofrén áthallásokat most ne is említsem.
kereső
Kezdeményezhetnék az ingyenes parkolás eltörlését IS! Ennek következtében megnőtt a szálló por koncentrációja a városok levegőjében - a parkolási anomáliákon túl- amely nagy mértékben növeli a felső léguti megbetegedések kockázatát az idősek, és a gyermekek( unokák) körében. Nem mellesleg a parkolási dijakból befolyó önkormányzati bevételek egy része az idősek ellátására forditott összeget is növelné. A járvány elleni védekezés leghülyébb rendelkezését igy a kormány arc vesztés nélkül vonhatná vissza.Kérem az Idősügyi Tanácsot, hogy továbbitsa a kérést a kormánynak.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.