Mindenekelőtt a "józan ész győzelme" a csütörtöki megállapodás az Európai Unió következő többéves költségvetéséről, a koronavírus-járvány utáni helyreállítási alapról, illetve a közösségi források kifizetéséhez fűzött jogállamisági feltételrendszerről – szögezte le Varga Judit igazságügyi miniszter a BBC brit közszolgálati televíziónak adott pénteki interjújában.

Varga Judit a BBC-nek is elmondta, hogy a "józan ész győzelme" az európai uniós megállapodás
Fotó: Facebook/Varga Judit

A tárcavezető sikerként értékelte, hogy Európa, ideológiai viták helyett, végre a világjárványra és annak negatív gazdasági hatásaira fókuszál, és ennek megfelelően "példa nélküli" pénzügyi csomagot hagytak jóvá a tagországok vezetői.

Nem szabad megkerülni az EU alapszerződéseit, illetve a költségvetésen keresztül bármiféle politikai zsarolást alkalmazni egyes tagállamok ellen annak érdekében, hogy azok megváltoztassák álláspontjukat bizonyos fontos kérdésekben – hangsúlyozta a BBC World News adásában.

Varga Judit a műsorvezető kérdéseire válaszolva határozottan elutasította azokat a vádakat, amelyek szerint a magyar kormány elfogadja az Európai Unió pénzét, a demokratikus normáit azonban nem.

Kiemelte: mindenkinek érdeke, hogy szabályosan költsék el az európai uniós költségvetési forrásokat, annál is inkább, mert bár Magyarország nem számít nettó befizető országnak, az állampolgárok így is hozzájárulnak a közösségi büdzséhez.

Aláhúzta: az EU-nak már most is számos eszköze van a pénzügyi érdekei megvédésére, így nem lett volna hozzáadott értéke egy, a tervezetthez hasonlóan rendkívül tágan meghatározott, nem megfelelően definiált jogállamisági mechanizmusnak, a kormány ezért garanciákat akart a tisztességes eljárás, a jogbiztonság biztosítására, amelyeket meg is kapott csütörtökön.

(MTI)

13 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
kissé felnőttem
csak nem azt mondja megjött az úr esze? dehogy csak nem akart egy másik országot belerángatni mert az nem lett volna etikus ilyen vészterhes időben akkor azért a D nap ugye? meg a farkasverem hüle tanácsadói ötletelés ám.Hasonlók terhelték ám az 1949-55 - íg tartó éveket is Előre kéne nézni nem vissza a múltból kellene tanulni is nem csak élni benne egy könyv olvasatra Moldova György elbocsájtott légió.
JUDIT-nak 300 oldal töménység
tudode
Ha annak a halandónak az un. józan eszét dicsőíti a pártcsalád divája, aki megvétózta az Afrika-megállapodást, miközben a Hungary Helps program keretében segíti az afrikai üldözött keresztényeket "is"!!!
.
Sorjában
.
----- Nagy felháborodást okoztak Orbánék, mert megvétózták az Afrika-megállapodást
.
hvg.hu/itthon/20180426_nagy_felhaborodast_okoztak_orbanek_mert_megvetoztak_az_eu_afrika_megallapodast
-------------------------------
.
------ Hungary Helps: Megjelent a kormány Afrika-stratégiája, alapelve a helyben segítés
.
kdnp.hu/hirek/hungary-helps-megjelent-kormany-afrika-strategiaja-alapelve-helyben-segites
---------------------------------
.
Mintha nem stimmelne a "józan ész" minősítés annak, aki csak falKÁBAN erős, egyedül egy elfűrészelt kerti törpe. akinek mestersége a polgárpukkasztástól kezdve amerre jár, nem kímélve még az elvtársait sem, mint pl. Simicskát, Fodor Gábort, Illés Zoltánt, és a többieket, akiket több a gogyijuk a sajátjánál!
tudode
Folyt!
,
Kibővítve telhetetlen étvágyát a vétóval, feltűnési viszketegségében!
voltmárjobbis
varga judit, vagy lévai anikó? Ki orbán ,,,,,
vitriol
varga még a nagymamájának is ezt fogja ismételgetni, hogy "ez volt a józan ész győzelme", mert ezt orbán világgá kürtölte, és varga boldogan magáévá tette ezt a hazug győzelmi jelentést.
gina
Ócska OV ribanca, ö beszél józan észről??? mind elmebeteg mocskos hazaáruló,, kiváncsi lennék mennyiért adta el ez is a lelkét ennek a hitler utánzatnak, remélem jól tud aludni, !!! Alja fidesz banda !!!
Gazella
S gondolod hogy BBC el is hiszi julcsika a hadováitokat??
BBC munkatársak tudnak ám brüsszeli angolul!! Nem úgy mint a dagadékod s a francos képviselőtársaid veked együtt. Ja meg a lengyel tapsikáddal is...
Mily érdekes hazajött a csúf dagadék azota a lengyel puszipajtásról egy betűt se olvasni.
lusta
Jourová a TVN24-nek nyilatkozva elmondta, hogy a jogállamiságot kőkeményen be fogják vasalni. Mindent mindezért elkövetnek, hogy az esetleges bírósági folyamatot felgyorsítva gyorsan és hatékonyan tudjanak lépni, védve az európai értékeket.
volvós
Juditkaka ugye a végén le is nyeled ???
simmering73
Ti meg a józan ész. Köszönő viszonyban sincs egymással. Na menjél és csináld a bejglit, ha egyáltalán értesz ahhoz is.
ómió
Pedig az efftársak magukénak hazudják!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.