Mindenekelőtt a "józan ész győzelme" a csütörtöki megállapodás az Európai Unió következő többéves költségvetéséről, a koronavírus-járvány utáni helyreállítási alapról, illetve a közösségi források kifizetéséhez fűzött jogállamisági feltételrendszerről – szögezte le Varga Judit igazságügyi miniszter a BBC brit közszolgálati televíziónak adott pénteki interjújában.

Varga Judit a BBC-nek is elmondta, hogy a "józan ész győzelme" az európai uniós megállapodás
Fotó: Facebook/Varga Judit

A tárcavezető sikerként értékelte, hogy Európa, ideológiai viták helyett, végre a világjárványra és annak negatív gazdasági hatásaira fókuszál, és ennek megfelelően "példa nélküli" pénzügyi csomagot hagytak jóvá a tagországok vezetői.

Nem szabad megkerülni az EU alapszerződéseit, illetve a költségvetésen keresztül bármiféle politikai zsarolást alkalmazni egyes tagállamok ellen annak érdekében, hogy azok megváltoztassák álláspontjukat bizonyos fontos kérdésekben – hangsúlyozta a BBC World News adásában.

Varga Judit a műsorvezető kérdéseire válaszolva határozottan elutasította azokat a vádakat, amelyek szerint a magyar kormány elfogadja az Európai Unió pénzét, a demokratikus normáit azonban nem.

Kiemelte: mindenkinek érdeke, hogy szabályosan költsék el az európai uniós költségvetési forrásokat, annál is inkább, mert bár Magyarország nem számít nettó befizető országnak, az állampolgárok így is hozzájárulnak a közösségi büdzséhez.

Aláhúzta: az EU-nak már most is számos eszköze van a pénzügyi érdekei megvédésére, így nem lett volna hozzáadott értéke egy, a tervezetthez hasonlóan rendkívül tágan meghatározott, nem megfelelően definiált jogállamisági mechanizmusnak, a kormány ezért garanciákat akart a tisztességes eljárás, a jogbiztonság biztosítására, amelyeket meg is kapott csütörtökön.

(MTI)

13 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
gina
Ócska OV ribanca, ö beszél józan észről??? mind elmebeteg mocskos hazaáruló,, kiváncsi lennék mennyiért adta el ez is a lelkét ennek a hitler utánzatnak, remélem jól tud aludni, !!! Alja fidesz banda !!!
Gazella
S gondolod hogy BBC el is hiszi julcsika a hadováitokat??
BBC munkatársak tudnak ám brüsszeli angolul!! Nem úgy mint a dagadékod s a francos képviselőtársaid veked együtt. Ja meg a lengyel tapsikáddal is...
Mily érdekes hazajött a csúf dagadék azota a lengyel puszipajtásról egy betűt se olvasni.
lusta
Jourová a TVN24-nek nyilatkozva elmondta, hogy a jogállamiságot kőkeményen be fogják vasalni. Mindent mindezért elkövetnek, hogy az esetleges bírósági folyamatot felgyorsítva gyorsan és hatékonyan tudjanak lépni, védve az európai értékeket.
volvós
Juditkaka ugye a végén le is nyeled ???
simmering73
Ti meg a józan ész. Köszönő viszonyban sincs egymással. Na menjél és csináld a bejglit, ha egyáltalán értesz ahhoz is.
ómió
Pedig az efftársak magukénak hazudják!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.