Miután az Európai Néppárt elvette Deutsch Tamás felszólalási jogát és visszahívták minden pozíciójából, Deutsch interjút adott a Magyar Nemzetnek. Ebben azt mondta, azért nem zárták ki, mert ha megtették volna, „akkor a következő percben a további 12 fideszes és KDNP-s képviselő is kilép a frakcióból, a Fidesz pedig a pártcsaládból”.

Az Európai Néppárt döntő többsége nem akart pártszakadást, ezért nem zártak ki a frakcióból

– mondta el a Magyar Nemzetnek Deutsch Tamás, aki szerint leginkább homlokráncolásként értelmezhető büntetést kapott, ami nem veti vissza a Fidesz munkáját az Európai Parlamentben. Az EP-képviselő arról is beszélt a lapnak, hogy Közép-Európa egyre jelentősebb tényező az unióban, amit a Tanácsban már felismertek, az EP-ben – amely radikálisan föderalista, az európai valóságtól elrugaszkodott ideákat kerget – viszont még nem.

A Európai Néppártban kapott büntetés kapcsán a lapnak elmondta:

Nevezhetjük ezt jogfosztásnak, büntetésnek vagy csuklóztatásnak, vérmérséklettől függően. A tegnapi döntés nyilvánvalóan azért született, mert a frakció döntő többsége még mindig szerette volna elkerülni a pártszakadást, hiszen az egyértelmű volt, ha engem kizárnak, akkor a következő percben a további 12 fideszes és KDNP-s képviselő is kilép a frakcióból, a Fidesz pedig a pártcsaládból. Ugyanakkor a kívülről érkező baloldali-liberális nyomásnak megfelelve, az Európai Néppártnak (EPP) meg kellett mutatnia, hogy határozottan fellép a Fidesszel szemben. Sokak szerint méltánytalan, ami történt, de csak azt tudom mondani, hogy az okos ember nem akkor sértődik meg, amikor megsértették, hanem amikor az az érdekében áll. Most pedig nem állt érdekükben megsértődni.

Hozzátette:

Viszonylag könnyen kitalálható volt, mi lett volna a reakció a kizárásomra, hiszen ismernek minket: egy mindenkiért, mindenki egyért. Senkinek nem lehetett kérdés, hogy a kizárásom milyen következményekkel járna.

A kérdésre, hogy a Fidesznek van-e B terve, mivel korábban említették, hogy akár ki is léptek volna a néppártból, Deutsch azt válaszolta: 

Nekünk A tervünk van csak, amit egy mondatban tudnék összefoglalni: a Fidesz az Európai Néppártban van. Mi a természetes politikai családunknak tekintjük a Wilfried Martens és Helmut Kohl nevével fémjelzett, és az általuk a gyakorlatban is képviselt értékeket zászlajára tűző néppártot. Ma viszont számtalan gyakorlati politikai helyzetben a néppárt csak beszél az alapvető közös értékeinkről, de a konkrét döntéseiben lemond ezekről az értékekről, mondván erős a liberálisok, a sajtó és az NGO-k nyomása, és az eredeti értékeinket mint terhet jelentő homokzsákokat kidobálják a pártcsalád léghajójából. Mi viszont azt mondjuk, hogy ezzel nem a minket lehúzó súlyokat, hanem a tartalék gázpalackokat dobják ki. Azt hiszik, fölösleges teherről van szó, de pont az üzemanyagunkat veszítjük el, amitől emelkedhet a néppárt léghajója. Hosszan sorolhatnám azokat a néppárti döntéseket, amelyek Helmut Kohl számára szerintünk teljesen elfogadhatatlanok lennének. Teljes öncsalásban van a pártcsaládunk egy jó része, amikor liberális irányba lépegetnek és még ha mi értjük is mindennek a politikai hátterét, de magát a jelenséget nem tudjuk elfogadni.

Deutsch 2009 óta tagja az Európai Parlamentnek, az Európai Néppártból való kizárását azért kezdeményezték képviselőtársai, mert gestapós és ÁVH-s módszernek nevezte, ahogy Manfred Weber frakcióvezető beszélt a magyar kormány költségvetési vétóról szóló álláspontjáról. Deutsch később többször is bocsánatot kért.

Forrás: Magyar Nemzet, 444

Címlapkép: MTI/Koszticsák Szilárd

19 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
Gazella
Lófaszt neked drogbáró! Mutti miatt nem basztak ki téged és a pártodat!!
kissé felnőttem
tompika én a fizetésedet is letiltanám most lakmározó here vagy és gondolod sirtak volna értetek. ?Az az idő elmúlt már, ha nem érzékelnéd,33 funkciód volt amiből a pénz volt a fölöslegesen rád költve.
Shikari
Ekézd csak őket Tomi, mert megérdemlik! :-)
csak úgy....
@Shikari: tavasszal mehetsz te is ekézni,ki a földekre te buta naplopó!:)
namihami
Na, ezért gittegylet ez az EPP. És a Merkelanyó, puszta hatalom- és voksmegtartási okok miatt, egyre inkább politikus helyett egy szimpla, a renoméját foggal-körömmel megőrizni akaró hamburgi madámként kezd (folytat) viselkedni.
Kohl, Strauss akart lenni és egyre ""merkelebb"" lesz. A ""honeckeri"" kiegyezéspolitika egy része az idők soràn mégiscsak a vérévé vált.
csak úgy....
@namihami: az azért érdekes,hogy mindenki hibás az orbáni garázdálkodás miatt csak nem a magyarok!
merkel nem is indul a következö választásokon,miért lenne neki fontos a voks és a hatalom?
gina
@namihami: Te csak tudod te alja magyar !!!
NKF
Orbán úgy csinálja.Aki itthon segg,kiküldi nagykövetnek,ep-be vagy valahová.
Így itthon kevesebbet kártékonykodnak.(kint épp eleget)Jó pénzért mindent,
szopnak,nyalnak végbeleznek!"Hofi"
Horizont
@Shikari: nekem úgy tűnik kokós Tompikát ekézik!!! Te mit nézel? Mindig megröhögtetsz. Eszement védésed mindig röhögni való.
sokanvagyunk
Én is ráncolnám a homlokom ha ilyen "puttonyt" kellene folyamatosan cipelni a hátamon.
tudode
Azt hiszi őfélesége szócsöve, hogy ezzel csak "homlokráncolásról" van szó, amelyről a nemzetközi sajtó, az ország szégyenére , olyan véleménnyel van a FideSS alapítók selejtjeiről.
,
Lássuk csak:
.
---- Szabad szemmel - A jogállami összecsapás egyre inkább a kulturkampf jellegét ölti
nepszava.hu/3103274_szabad-szemmel-a-jogallami-osszecsapas-egyre-inkabb-a-kulturkampf-jelleget-olti
,
Nemzetközi sajtószemle 2020. december 18.
-------------------------
.
Ami tompika homlokráncolását illeti:
.
"""FAZ
.
Teljes káosz alakult ki az Európai Néppárt frakciójában, mert két napja még annak állt a zászló, hogy sikerül kipiszkálni Deutsch Tamást, akkor pedig megy a többi magyar képviselő is, ám a Merkel-kormány és a CDU vezetése másként határozott. Emiatt azután kénytelen volt meghátrálni a csoport elnöke, Weber, noha ő volt a magyar delegációvezető brutális kirohanásának sértettje. Deutsch kizárását a régi, polgári-liberális iskola híve, Othmar Karas vetette fel, éppen az említett inzultus miatt. Az osztrák politikus úgy érezte, hogy a csendes többség mellette áll, mert a pénzügyi csomag blokádja végképp a Fidesz ellen hangolta a képviselők zömét. Hozzáértők azt mondják, ha felteszik szavazásra a kérdést a szerda esti online frakcióülésen, biztosan meglett volna a kétharmad. Ezt persze nem lehet biztosra venni, de nem is jutottak el odáig a dolgok, mert Berlinből az a parancsolat jött, hogy nem kell kiélezni a helyzetet, hiszen a magyar Országgyűlésnek még el kell fogadnia a korona-alapot. Azon kívül a német kereszténydemokratáknak jelenleg nincs elnökük, de bárki is kapja meg a tisztséget, meg kell hagyni a lehetőséget számára, hogy véleményt nyilvánítson egy ilyen fontos kérdésben – szólt a másik érv. Ezért azután Weber és a többi képviselő engedelmeskedett, pedig előtte három órán keresztül más sem lehetett hallani, hogy a Fidesznek már semmi közbe a pártcsalád értékeihez. A végén született egy határozat, ám amikor a részvevők másnap elolvasták a szöveget,...
tudode
Folyt!
,
A végén született egy határozat, ám amikor a részvevők másnap elolvasták a szöveget, sokan felháborodtak, mert abból hiányzott az a rész, amelyet a váratlan német közbeavatkozás után éppen Karas indítványára illesztettek bele, hogy ti. február végéig határoznak a Fidesz tagságáról, és hogy az alapszabály módosításával ezután a frakció is illetékes lesz ilyen kérdésben. Ezért másnap Weber válságtanácskozásra hívta össze a képviselőcsoport elnökségét, majd megerősítette, hogy marad az eredeti döntés, azaz közeleg a döntő összecsapás a Fidesszel.
---------------------------------------
.
Nem elégedtek/nek azzal, hogy közjogilag érvénytelenül foglyul ejtette a siserehad az országot, az EU-t sem kímélik, de a markukat azt tartják, miközben nem vesz rész a közös feladatokban!!!
namihami
@gina: 13.24: Azért valami csak változott az idők során. Eljuthattam oda, hogy már nem kizárólag a születésem, de egy-egy alkalmi jobbos kijelentése szerint is magyar lehetek.
Van közöttetek egy selejtes halfarok vagy savanyú lőre nicknévre hallgató észlény, aki szerint én (IS) csak egy román bányából idekeveredett 50 IQ-s vagyok. Ehhez képest ez azért már előrelépés. Persze, ez a besorolás tőle származik. És, ha azok megnyilatkozásait olvasom, akik mellé ez a genetikai hulladék besorol, akkor inkább büszke vagyok az osztálybasorolására, mint szégyelleném.
A ""ginázás""ról pedig az a véleményem, amit a diszkókban való használata jelent. Általad most be/lelettem ""ginázva""? Tehát a sor szépen szaporodik. Az pedig, hogy ki van és minek az ""alján"", azt mindig a kijelentő által elfoglalt gödrök mélysége határozza meg.
SystemError
Addig legyen nagy a pofád, amíg nem rendelnek vissza te külföldön eldugott válalhatalan kis fasz.
moareka
...nem csalódtam, cinikus, mint az összes politikából élő, soha munkaviszonyban nem álló ingyenélő...
teuton
Tompi, valami kimaradt a felsorolasbol! SOROS! Tessek elölröl kezdeni!
ómió
Máig se tanulta meg, hogy nácizni, gestapózni - "demokratikusan"(!) - csak efftársilag megengedett?
Lepényleső
Milyen más is lehetne mint alkalmas homlokráncolásra,- vélhetően a sajátjára,
mivel többség (akit elnyom a kisebbség) képes még a racionális gondolkodásra?

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.