Orbán Viktor vasárnap reggeli rádióinterjújában "kisújszállási asszonyságnak" nevezte a Nobel-díj egyik várományosát, Karikó Katalint.

Elárulták, miért nevezte Orbán Viktor "asszonyságnak" a Nobel-díjra is esélyes magyar kutatót

Ellenzéki részről óriási a felháborodás a miniszterelnök alábbi mondatai miatt:

„Kis túlzással, de mondhatjuk, hogy ez egy magyar vakcina, amerikai pénz és magyar ész van benne. Büszkék lehetünk a tudós asszonyra, aki egy kisújszállási asszonyság egyébként, mint megtudtam.”

Havasi Bertalan, Orbán Viktor sajtófőnöke az RTL Híradó kérdésére megválaszolta, miért használta a miniszterelnök ezt a kifejezést:

"Azért nevezte őt asszonyságnak, mert „uraságnak mégsem nevezheti”

- érkezett a kissé cinikus válasz a Miniszterelnökség háza tájáról.

Barát Erzsébet nyelvész a csatornának azt mondta, az asszonyság lekezelő kifejezés, „idősebb, egyszerű asszony jelentésben működik akkor, amikor a beszélő idegenséget vagy fölényt kíván érzékeltetni”.

90 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
Gyurka80
@Giovanni Alba: Az "öregecskedő feleségek lecserélése" és az " aszonyság " összehasonlítása a magyar nyelv nem ismeretét jelenti.Habozd nyugodtan tovább a témát nélkülem, ha e kettőt egy lapon említed.
Giovanni Alba
@Gyurka80: Az asszonyság a magyar nyelv értelmező szótára szerint gyakran lekezelő, leereszkedő, fensőbbséget mutató kifejezés. Ha nem érted, nem érted, nem az én hibám.
csak úgy....
@Gyurka80: ugye nem bírnak túljárni a zavaros eszeden ezek a kezdök,egyre jobban csinálod tibim! :) @Shikari: te egy zseni !
kokopelli
@Giovanni Alba: Azt sem veszi egy "cigány" tudomásul,hogy a nyugati határt átlépve,talán cca. Bécsig csókolnak
kezet a férfiak! Ausztriától nyugatabbra,sem dívik a kézcsók,mert az olyan régi operett Scheiße!! Nem megy a "M.
álnok" fejébe,hogy a kézcsóknál látható a politikus hölgyeken a zavar! Legalább az a jó a "Corona-vírusban",hogy
szünetel a "nyálazás"! (;-))
Sámannus
Jó vele dicsekedni, mert annyi a Nobel díjas jelölt, hogy ez teljesen hétköznapi megszólítás. Mondják is sokan mifelénk is hová mén asszonyság? Megyek veszek egy kiló Nobel díjat a zöldségesben. Némelyiknek a zorrcsontját is eltörik, főleg ha főtiszt a zsernyákoknál. A zasszonyságnak egyébként is az a dolga, hogy példát mutasson . Neveljen olimpikont és sikeres is legyen, Csinyájjon nekünk gyóccert, és küldjön minket daddy partikra is ám!
Sámannus
Mondták nekem is mostanában is hazajött egy tudós nő és elkezdték hülyének nézni.
Jobban teszi a mi pártfogoltunk, ha menekül ettől a mézes mázos szélhámos köcsög banda elől. El ne kötelezze nekik magát, mert kicsinyájják.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.