Zaklatási ügye miatt távozhatott váratlanul tavaly a Debreceni Egyetem Gyermeknevelési és Gyógypedagógiai Karának éléről Bálint Péter dékán.

Zaklatási botrány a Debreceni Egyetemen: távozott egy dékán
Budapest, 2012. március 14. Bálint Péter író (b) átveszi a József Attila-díjat Réthelyi Miklós nemzeti erőforrás minisztertől (j2) március 15-e, nemzeti ünnepünk alkalmából a Szépművészeti Múzeum Barokk Csarnokában. MTI Fotó: Földi Imre

A 24.hu értesülései szerint 

Bálint Péter hivatalosan nem indokolt távozása mögött egy zaklatási ügy állhat, miután a menesztett dekán ügyében 2019-ben egy etikai vizsgálat is folyt a Debreceni Egyetemen.

Az intézmény etikai bizottságának egyik tagja a lapnak azt mondta, Bálint ellen zaklatási vád miatt indítottak etikai eljárást, és a procedúra a dékánt elmarasztaló megállapítással zárult.

Egy női oktató jelentette fel a dékánt, mert „megengedhetetlenül közeledett hozzá. Bálint az eljárásban ezt nem ismerte el, azt mondta, a stílusa inkább barátkozós és közvetlen jellegű, semmint bántó”

Egy másik oktató azt nyilatkozta,

az ügy „nagyon-nagyon felkavaró és nehéz”, de további részleteket nem mondott, míg másikuk annyit árult el, hogy a karon „tudunk az ügyről, de részleteket nem ismerünk.”

Bálint Péter mesekutató-író, számos könyv szerkesztője és szerzője, 2000 óta tanított a hajdúböszörményi Gyermeknevelési és Gyógypedagógiai Karon. 2012-ben József Attila-díjjal 2019-ben pedig a Magyar Érdemrend Lovagkeresztjével tüntették ki.

(24.hu)

3 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Sámannus
Hiszek neki mert fideszes. Az eresztény kultúra védőszentje.
RonaGyuri
egy tisztességes országban nem úszhatta volna meg! =))
csak úgy....
egy zaklatóval kevesebb vagy több fideszéknél..,hiszen légyszám elönyük van piaci légyszámbu.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.