Félreértés ne essék! Az adósság összege minden évben nőtt egy-két ezer milliárddal, de lassúbb ütemben, mint ahogyan a GDP növekedett, ezért az adósság aránya mérséklődött. A kormány csuda büszke volt az ország teljesítményére is az irányítás hatékonyságára. A fiskális politika élvezte a nagy siker dicsőségét, mígnem elérkezett a járvány kényszerítő ideje, amikor az Európai Unió kiszabadította a tagországok államháztartását az ún. maastrichti kritériumok bilincseiből, s engedélyezte, hogy a költ-ségvetési hiány nagyobb legyen az évi 3 százaléknál.

Forrás: varosikurir.hu
Feltöltő: Városi Kurír
Felhasználói tartalom, A Propeller.hu felhasználók által feltöltött tartalmakkal pörög. A felhasználók által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.

3 hozzászólásarrow_drop_down_circle

RonaGyuri
a dolog még így is rendben lenne, ha ... igen ha valóban szükséges dolgokra ment volna, de olyan alig akad, a zöm NEM! =))
Eladott Ország
"A Népszava szerint ahhoz képest, hogy a parlament eredetileg a GDP egy százalékára (371 milliárd forint) rúgó hiányt engedélyezett a kormánynak, a deficit a GDP 7-9 százaléka (3600-4000 milliárd forint) is lehet az idén. Az államadósság még ennél is drasztikusabban, vagyis a GDP 14 százalékát meghaladó mértékben nőhet. Varga Mihály pénzügyminiszter és közepes képességű könyvelő ezen a héten azt mondta, a várható államadósság mértéke a GDP akár 80 százalékát is elérheti a tavalyi 65,4 százalék után. Jó, azt értem, hogy a kevésre nem adunk, a sok nem számít, viszont azt nem értem, hogy amikor az üres gazdaságvédelmi alapból osztogatnak, akkor hogy kerülnek a kedvezményezettek közé fideszes alapítványok vagy éppen kormányhivatalok. Merthogy ez történt."
kolozsvaros.com/2020/11/28/szamtalan-modja-van-annak-hogy-egy-kormany-a-sajat-polgarai-ellen-forduljon/

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.